Tasarımcı öğretmenler ödüllendirildi

Tasarımcı öğretmenler ödüllendirildi

Eğitim 12.06.2024 16:07:24 0
Tasarımcı öğretmenler ödüllendirildi
Tarih: 12.06.2024 16:07
Erzurum İl Millî Müdürlüğü tarafından tüm resmi/özel okullarda görev yapan öğretmenlere yönelik başlatılan ’’Tasarımcı Öğretmenler Yarışıyor’’ projesi kapsamında I. Eğitim Zirvesi düzenlendi.
Erzurum genelinde Millî Eğitim Bakanlığına bağlı tüm resmî ve özel okul öncesi eğitim kurumlarında görev yapan öğretmenler arasında öğrencilerin kişisel gelişimlerini sağlamak, edindikleri bilgi ve becerileri topluma faydalı olacak şekilde paylaşmak, farklı alanlardaki etkinlikleri sunmak, iyi örnekler alanında çeşitlilik sağlamak, eğitimcilerin farklılaştırılmış eğitim kapsamında örnek çalışmalarını yaygınlaştırmak amacıyla düzenlenen yarışmanın ödül töreni; İl Millî Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, ilçe millî eğitim müdürleri, okul müdürleri ve öğretmenlerin katılımlarıyla Erzurum Lisesi Kültür Sitesi’nde gerçekleştirildi.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda Erzurum İl Millî Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi Öğretmeni Zühal Yüksel tarafından süreç hakkında bilgi verildi. Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Adnan Taşgın, teknolojinin eğitimdeki etkisi ve gelecekteki önemi üzerine düşüncelerini paylaştı. Yenilikçi eğitim yaklaşımlarının ve dijital araçların öğrencilerin öğrenme süreçlerini nasıl zenginleştirebileceği ele aldı.
İl Millî Eğitim Müdürü Yakup Yıldız: "Erzurum İl Millî Eğitim Müdürlüğü olarak öğretimin farklılaştırılması, öğrencilerin ilgi, ön bilgi, öğrenme stilleri gibi farklı bireysel özelliklerini kullanarak uygun tasarımlar geliştirmelerine fırsat tanımak amacıyla Tasarımcı Öğretmenler Yarışıyor projemizi hayata geçirdik. Yarışmaya 480 başvuru yapılmış, başvurular Eğitim Bilimleri ve Eğitim Programları ve Öğretim Anabilim Dallarında doktora yapan öğretmenlerden oluşan Değerlendirme Kurulunca değerlendirildikten sonra 20 proje finale kalmıştır. Öğretmenlerimizin birbirinden güzel tasarımlarını görmek bizim için büyük bir mutluluk. Emeği geçen idareci ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum." dedi.
Konuşmaların ardından, ödül törenine geçildi. İl Millî Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, ilçe millî eğitim müdürleri ve il millî eğitim şube müdürlerimiz tarafından ilk üçe giren öğretmenlere ödülleri verildi. Ödül töreninin ardından protokol üyeleri tarafından tasarımların yer aldığı serginin gezilmesi ile tören sona erdi.

Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem