Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı: "Şeker fabrikalarımızın üretimlerinin daha fazla olması için yatırım yapacağız"

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı: "Şeker fabrikalarımızın üretimlerinin daha fazla olması için yatırım yapacağız"

Politika 26.03.2024 15:23:31 0
Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı:
Tarih: 26.03.2024 15:23 Güncelleme: 26.03.2024 15:23
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Elazığ Belediyesi ve AK Parti İl Başkanlığını ziyaret ettikten sonra ’Sektör Paydaşları’ toplantısına katıldı. Yumaklı, şeker fabrikalarının üretimini artırmak için yatırım yapacaklarını söyledi.
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, programları çerçevesinde Elazığ’a geldi. İlk olarak Elazığ Valiliğine geçen Bakan Yumaklı ardından Keban Barajı rezervuar yüzeyinde tesis edilen Yüzer GES Projesinde incelemelerde bulundu. Ardından Elazığ Belediyesine geçen Bakan Yumaklı, burada Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’ndan bilgi aldı. Daha sonra AK Parti İl Başkanlığına geçen Bakan Yumaklı, partililerle bir araya geldi.
Burada konuşan Bakan Yumaklı, ’’Elazığ’daki milletvekillerimiz özellikle pancar eken kardeşlerimizin bir talebini bana getirmişlerdi. Bu daha öncesinden de konuşulmuş. Biz de çalışmalarımızı başlattık ve şeker fabrikalarının kapasitelerini göz önüne alarak özellikle çok yoğun ısrarların üzerine 15 bin tonluk ilave ek kotayı da tamamlamış olduk. Üreticilerimize hayırlı olsun. Biz bundan sonraki dönemler için bu şeker fabrikalarımızın üretimlerinin daha da fazla olması için geliştirerek, yenileyerek ve yatırım yaparak Türkiye için daha fazla hem gıda arz güvenliğimizi sağlayacak hem ülkemizdeki bütün vatandaşlarını görecek hem ülkemize gelecek olan turistlerin ihtiyacını görecek hem de geçen sene 31 milyar doları 35 milyar dolara çıkartacağımız bir ihracat potansiyelini değerlendirmek adına bütün adımları atıyoruz" dedi.
Bakan Yumaklı ve beraberindekileri daha sonra, Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’nün düzenlediği ’Sektör Paydaşları’ toplantısına katıldı.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Genç Yıldız Arda Güler, Madrid Derbisinde Rüzgar Gibi Esti: 11 Dakikada Gol ve Asist


Van Spor

Elazığlı sporcular milli takım seçmelerine davet edildi


Van Spor

Ağrı’da Avrupa Spor Haftası etkinlikleri düzenlendi


Van Spor

Avrupa Cross Snowboard Yarışları 2026’da Erzincan’da!


Van Spor

Galatasaray’dan ligde üst üste 15. galibiyet


Van Spor

Vali Hatipoğlu, başarılı gençlerle bir araya geldi


Van Spor

Speed Skating spor kulübü yönetiminden Çakmur’a ziyaret


Van Spor

Sporla yükselen şehir Erzincan!


Van Spor

Teknik Direktör Gül, "Eksiklerimizi biliyoruz ve kendi içimizde analiz edip düzeltmek için yoğun çalışıyoruz"


Van Spor

Malatya Büyükşehir’den okullara spor malzemesi desteği


Van Spor

Yüksekova Spor, Trabzonspor maçına Kars’ta hazırlanıyor


Van Spor

Kayseri'de Rafa şov! Beşiktaş gol olup yağdı


Van Spor

Bodrumspor Deplasmanda Puan Peşinde: Vanspor Maçı Ne Zaman, Saat Kaçta, Hangi Kanalda?


Van Spor

Serkan Özbalta: "Çok ciddi bütçesi olan takımlara karşı yarışıyoruz"


Van Spor

Sedat Ağçay: "İki takım hak etiği puanı aldı"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 1 - Ankara Keçiörengücü: 1


Van Spor

Elazığspor maçında Batman Petrolspor’a seyirci yasağı


Van Spor

Mehmet Kırık, sporda başarının adı oldu


Van Spor

Iğdır FK - Hatayspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK 4 - Hatayspor: 2


Van Spor

Çakmur; "Yeni stat projesi hız kesmeden sürüyor"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ