Tarım-GFE yıllık yüzde 28,92 arttı

Tarım-GFE yıllık yüzde 28,92 arttı

Ekonomi 21.04.2025 10:24:09 0
Tarım-GFE yıllık yüzde 28,92 arttı
Tarih: 21.04.2025 10:24
Tarımsal girdi fiyat endeksi (Tarım-GFE) yıllık yüzde 28,92 arttı, aylık yüzde 2,35 arttı.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Şubat ayı Tarımsal Girdi Fiyat Endeksi verilerini paylaştı. Buna göre, Tarım-GFE’de, 2025 yılı Şubat ayında bir önceki aya göre yüzde 2,35 artış, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 8,38 artış, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 28,92 artış ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 37,78 artış gerçekleşti.
Ana gruplarda bir önceki aya göre, tarımda kullanılan mal ve hizmetler endeksinde yüzde 2,40 artış, tarımsal yatırıma katkı sağlayan mal ve hizmetler endeksinde yüzde 2,02 artış gerçekleşti. Bir önceki yılın aynı ayına göre tarımda kullanılan mal ve hizmetler endeksinde yüzde 27,49 artış, tarımsal yatırıma katkı sağlayan mal ve hizmetler endeksinde yüzde 37,80 artış gerçekleşti.
Yıllık değişimin en yüksek olduğu alt grup yüzde 52,51 artış ile veteriner harcamaları, aylık değişimin en yüksek olduğu alt grup yüzde 3,78 artış ile tohum ve dikim materyali oldu.
Haber Kaynak : İHA
Anahtar Kelimeler: tarım-gfe yıllık yüzde 28 92 arttı
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van YYÜ'de İŞKUR Gençlik Programı için 889 Öğrenciye İstihdam Fırsatı!


Van İş İlanları

TCDD, Van'da Dahil Olmak Üzere Türkiye Genelinde 195 Sürekli İşçi Alacak!


Van İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Bosna'nın Özgürlük Sembolü Aliya İzzetbegoviç: Bağımsızlık Mücadelesinin Yıl Dönümünde Anıyoruz


Öteki Gündem

Simpsonlar Trump'a yönelik suikast girişimini de bildi mi? Trump Suikastını Öngörmüşler mi?


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem