Tarihi Zirve: Mısır Cumhurbaşkanı Sisi Türkiye'ye Geliyor, Erdoğan'la Kritik Görüşme!

Mısır Lideri Sisi Türkiye'ye geliyor: Yeni dönemin ilk adımları.

Dünya 4.09.2024 00:51:00 0
Tarihi Zirve: Mısır Cumhurbaşkanı Sisi Türkiye
Tarih: 04.09.2024 00:53

Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın daveti üzerine 4 Eylül 2024 tarihinde Türkiye'ye resmî bir ziyaret gerçekleştirecek.

YENİ BİR SAYFA ARALANIYOR: MISIR'DAN 12 YIL SONRA TÜRKİYE'YE CUMHURBAŞKANI ZİYARETİ

Bu önemli buluşma, Türkiye ve Mısır arasında kurulan yeni ilişkilerin adımlarını pekiştirirken, iki ülke liderinin Ankara'da yapacağı görüşme büyük bir öneme sahip olacak.

GAZZE VE TÜRKİYE-MISIR İLİŞKİLERİ MASADA

Görüşmede, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları başta olmak üzere, Orta Doğu'daki mevcut gerilim ve iki ulus arasındaki ilişkilerin geliştirilmesine ilişkin konular ele alınacak.

İLK STRATEJİK KONSEY TOPLANTISI YAPILACAK

Toplantı sırasında Türkiye-Mısır Yüksek Düzeyli Stratejik İş Birliği Konseyi'nin, iki ülke liderleri himayesinde ilk oturumunu gerçekleştirilmesi planlanıyor.

İLETİŞİM BAŞKANLIĞI'NDAN RESMİ AÇIKLAMA GELDİ

İletişim Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre ziyaret esnasında, ikili iş birliğinin daha da geliştirilmesine yönelik atılacak adımların yanı sıra, Gazze ve işgal edilmiş Filistin topraklarında yaşanan güncel meseleler hakkında da fikir alışverişi yapılacağı belirtildi. Ayrıca, ilişkileri daha da güçlendirecek çeşitli anlaşmaların imzalanması da gündemde bulunuyor.