Tarihi seramikleri günümüze yansıttılar

Tarihi seramikleri günümüze yansıttılar

Kültür Sanat 23.05.2024 14:09:59 0
Tarihi seramikleri günümüze yansıttılar
Tarih: 23.05.2024 14:09 Güncelleme: 23.05.2024 14:09
Erzurum’da Müzeler Haftası çerçevesinde “Tarih Öncesi Seramiklerin Günümüzdeki Yansımaları” sergisi açıldı.
Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik bölümü öğretim görevlisi Doç Dr. Nevin Ayduslu tarafından Erzurum Müzesinde seramik yerleştirme, tarih öncesi seramiklerin günümüz sanat anlayışıyla yeniden yorumlanmasını konulu resim sergisi açıldı. Açılışa İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Osman Çodur, Müze Müdürü Hüsnü Genç, Doç.Dr. Nevin Ayduslu, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Sergi özenle hazırlanan bir program kapsamında 21 öğrencinin 38 resim ve 29 seramik eserinden oluşmaktadır.
Açılış konuşması yapan Doç.Dr. Nevin Ayduslu, “Projenin başlangıç aşamasında müzede yer alan ve Anadolu’nun kültürünü yansıtan tarihi seramik eserler, öğrencilere detaylı olarak tanıtılmıştır. Bu süreçte öğrencilerin seçtikleri tarihi eserlerin resimlerini yapmaları ve eserlerin sanatsal detaylarını derinlemesine incelemeleri sağlanmıştır. Öğrenciler tarihi seramik eserlerden ilham alarak bu eserlerin motiflerini çağdaş bir tasarım diliyle yeniden üretmişlerdir. Bu süreç öğrencilerin kültürel mirasla olan bağlarını güçlendirirken tarihi eserlerin modern sanatla nasıl diyalog kurabileceğini göstermektedir. Enstalasyon, çağdaş müze içerisinde özel düzenlemeyle dönüştürülen bir mekânda izleyiciye sunulmaktadır. Bu enstalasyon geçmiş ile günümüz arasında dinamik bir bağ kurarak tarihi eserlerin kültürel önemini ve sanatsal değerini güncel bir perspektifle gözler önüne sermektedir. İzleyiciler tarihi seramiklerin formlarını ve motiflerini çağdaş sanat eserlerinde yeniden keşfederken kültürel mirasın sürekliliğini ve dönüşümünü deneyimlemektedir.
Doç. Dr. Nevin Ayduslu, Enstalasyon projesinin gerçekleşmesinde bize sağladığı imkanlardan dolayı Müze Müdürlüğüne ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne teşekkür ederim” dedi.
Erzurum Müzesinde açılan sergiyi bir hafta boyunca sanat severler ücretsiz olarak gezebilecekler.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığ Gençlik Spor hentbolda 5’te 5 yaptı


Van Spor

24Erzincanspor kendi evinde Ankaragücü’ne 2-0 yenildi


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Kapadokyaspor: 1


Van Spor

Fenerbahçe, Guendouzi ve Oosterwolde'nin Golleriyle Galatasaray'ı Devirdi ve Süper Kupa'nın Sahibi Oldu!


Van Spor

Erzincan’da Yıldızlar Badminton İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor güçlü bir yapılanmayla yoluna devam edecek


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da yönetim değişikliği


Van Spor

Gençler Güreş Müsabakaları Elazığ’da sürüyor


Van Spor

İnönü Üniversitesi Basketbol takımı şampiyon oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un olağanüstü genel kurul toplantısı yarın yapılacak


Van Spor

Hakkari’de Küçükler Voleybol İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

GSİM 2025’de 540 milyonluk yatırımla rekora koştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi Vakıf Okulları küçük kızlar voleybol takımı il üçüncüsü oldu


Van Spor

Elazığspor’da yeni transferlerin forma numaraları belli oldu


Van Spor

Elazığspor, 4 transferini açıkladı


Van Spor

Çakmur şampiyon atletleri ödüllendirdi


Van Spor

Şehriban Günata Anadolu Lisesi, Malatya’yı bölge müsabakalarında temsil edecek


Van Spor

Galatasaray, Trabzonspor'u 4-1 Mağlup Ederek Süper Kupa Finali'ne Yükseldi!


Van Spor

Serdal Adalı’dan Elazığ Medilines Hospital’a teşekkür mesajı


Van Spor

Vali Ahmet Karakaya, kayak il birinciliği müsabakalarında sporcularla buluştu


Van Spor

Hazırlık maçı: Elazığspor: 3 - Kırklarelispor: 2


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ