Tanfer; "Devletimiz, şefkatle depremzede vatandaşlarımızın yarasını sarmıştır"

Tanfer; "Devletimiz, şefkatle depremzede vatandaşlarımızın yarasını sarmıştır"

Genel 5.02.2025 10:26:36 0
Tanfer;
Tarih: 05.02.2025 10:26 Güncelleme: 05.02.2025 10:26
Erzurum Kent Konseyi’nce deprem felaketinin 2’nci yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınlandı.
Erzurum Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Tanfer, 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli olarak meydana gelen, 11 ilin etkilendiği deprem felaketinin 2’nci yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Tanfer, ’’Türk milletinin en büyük gücü birlik ve beraberliğidir. Her zorlukta büyük bir millet olduğumuzu gösterdik. Allah Devletimize, milletimize zeval vermesin’ dedi.
’Devlet olarak, millet olarak umudumuzu daima diri tuttuk’
Depremin acısının hala yüreklerde yaşandığını ifade eden Kent Konseyi Başkanı Tanfer, mesajında şunları kaydetti; "Milletçe en kara gecelerimizden birini yaşadığımız, derin bir şekilde sarsıldığımız ve acı kayıplar verdiğimiz 6 Şubat 2023 depreminin üzerinden 2 yıl geçti. 11 ilde büyük yıkımlara yol açtı. O gün kimi kardeşlerimizin ifadesiyle hüznü, çaresizliği, kıyameti, kimine göre endişeyi, felaketi, acıyı yaşadık. Toprağın altında kalan canlarımızı hiçbir zaman unutmadık ama yüreğimizdeki acı, yaşadığımız yıkım çok büyük olsa da umudumuzu daima diri tuttuk. Birçok vatandaşımızı evsiz barksız bırakan, yuvasının sıcaklığından ve sevdiklerinden ayıran bu felaket; bizleri tarifi mümkün olmayan büyük bir acıya boğdu.
Ülkemiz dünyanın en aktif deprem kuşaklarından birinin üzerinde yer almaktadır. Bu nedenle geçmişte acı kayıplar vermemize neden olan depremlerin gelecekte de meydana gelmesi kaçınılmaz bir durumdur. Bu durumda önemli olan ise depreme hazırlıklı olabilmek ve depremle yaşayabilmeyi öğrenmektir. Devletimizin, 11 ilimizde 1900 şantiye de, deprem bölgesine adanmış 160 bin işçi, emekçi kardeşimiz ’bir vatan müdafaası şuuruyla’ depremzede vatandaşlarımıza yeni yuvalarına kavuşması için canla başla çalışıyor. Allah Devletimize, milletimize zeval vermesin. Devletimiz, şefkatle depremzede vatandaşlarımızın yarasını şefkatle sarmıştır. Sarmaya da devam ediyor.
’Kaybettiklerimizin acısı hala yüreğimizde’
Asrın felaketinin üzerinden geçen ikinci yılın ardından kaybettiklerimizin acısı hala yüreğimizde ve ne yaparsak yapalım, ne kadar zaman geçerse geçsin bu yaşadığımız asla dinmeyecek bir acı. Hepimiz biliyoruz ki giden canlarımızı geri getirmemiz mümkün değil ancak bu felaketin bizlere verdiği en önemli mesaj; ülkemizin deprem kuşağında yer alması sebebiyle her zaman depreme ve doğal afetlere karşı hazırlıklı, duyarlı ve bilinçli olmamız gerektiğidir. Bunun için hepimize düşen önemli görev ve sorumluluklarımız var. Hiç şüphesiz ki bu görevlerin en önemlisi tüm binalarımızın kanun, tüzük ve yönetmeliklerin yani bilimin, fennin ve tekniğin öngördüğü standartlarda inşa edilmesidir.
’Devletimiz, şefkatle depremzede vatandaşlarımızın yarasını sarmıştır’
Çok geniş bir alanda ve kısa aralıklarla meydana gelen büyük depremlerin ilk anından itibaren desteklerini hiç bir zaman esirgemeyen başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’nın, Devletimiz büyük ve güçlü bir refleks göstermiş, Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, AFAD, Kızılay, güvenlik güçlerimiz, bütün kamu ve kurumlarımız ve sivil toplum kuruluşlarımız, her yaştan vatandaşımızın canla başla mücadele ettiği, dünya standartlarında gerçekleştirilen arama kurtarma çalışmalarında üstün başrı göstermiştir. Devletimiz şefkati ile bu zor günlerde ivedilikle depremzede vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamak için tüm imkanlarını seferber etmiştir.
’Afetlere karşı duyarlı ve bilinçli olmalıyız’
Asrın felaketinde bir kez daha gördük ki dayanışma içinde milletçe üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir zorluk ve engel yok. Türk milletinin en büyük gücü birlik ve beraberliğidir. Her zorlukta büyük bir millet olduğumuzu gösterdik. Depreme ve doğal afetlere karşı her zaman hazırlıklı, duyarlı ve bilinçli olmamız gerekmektedir. Asil milletimiz her zaman olduğu gibi üzerine düşen görevi en iyi şekilde yerine getirmiştir. Yardım edenlerden, katkı sağlayanlardan Allah razı olsun.
Bu vesileyle, Kent Konseyi Yürütme Kurulu adına gelecekte böyle büyük acılar ve felaketlerin tekrar yaşanmaması temennisiyle, vatandaşlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı ve sabırlar diliyorum. Allah bütün afetlerden ülkemizi korusun.’
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Tuncelili sporcular uluslararası arenada tarih yazdı


Van Spor

Malatya’nın Yazıhan ilçesinde ata sporu atlı cirit yaşatılıyor


Van Spor

Muş BESK, sahasında Samsun BESK’e mağlup oldu


Van Spor

Elazığspor, Erzincan’a gitti


Van Spor

Öğretim üyesi Dr. Gençoğlu, dünya ikincisi oldu


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "5 transfer yapabiliriz"


Van Spor

Sarıkamış’ta FIS Cup yarışları sona erdi


Van Spor

Sarıkamış’ta ’Uluslararası FIS Sarıkamış CUP’ heyecanı sürüyor


Van Spor

Yaygın beldesine sentetik çim yüzeyli futbol sahası yapılacak


Van Spor

Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran Gözaltında: Saç Örneklerinde Uyuşturucu Pozitif Çıktı


Van Spor

Muşspor’dan golcü transferi


Van Spor

24 Erzincanspor’da denetim süreci bakanlık aşamasında


Van Spor

Iğdır FK - Aliağa FK maçının ardından


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 2 - Aliağa FK: 2


Van Spor

Malatya’da badminton ve futsal il şampiyonları kupalarını aldı


Van Spor

Fenerbahçe, 20 Yıl Sonra Bir İlki Başardı: Süper Lig'in İlk Yarısını Namağlup Kapattı!


Van Spor

Elazığlı Elif Reyyan eskrimde Türkiye şampiyonu


Van Spor

Fenerbahçe'ye 90+1 darbesi! Beşiktaş, Kadıköy'de uçuşa geçti


Van Spor

Elazığspor’da kaleci Muammer’e kulüp bulması için izin verildi


Van Spor

Dostluk Maçı: Elazığspor U16: 2 - Beşiktaş U16: 1


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ