Takva Müjdeledi: Van'ın Hayvancılık Devrimi, Besi OSB Yatırım Programında!

Van'a Yeni İstihdam Kapısı olacak olan Besi OSB yatırım programında.

Van Haberleri 14.03.2024 07:50:00 0
Takva Müjdeledi: Van
Tarih: 14.03.2024 07:56 Güncelleme: 14.03.2024 13:02

Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) Başkanı Necdet Takva'dan müjdeli haber.  Van TSO Başkanı Necdet Takva, kentin tarımsal potansiyelini geliştirecek önemli bir adımın müjdesini verdi. Van Tarıma Dayalı İhtisas Besi Organize Sanayi Bölgesi'nin (Besi OSB) 2024 yatırım programına dahil olacağını açıkladı.

TARIM BAKANI'NIN VAN ZİYARETİ VE TOPLANTI DESTEĞİ

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın katılımıyla düzenlenen toplantıda Van TSO'nun talepleri dinlendi. Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva, bölge için büyük önem taşıyan Besi OSB'nin yatırım programına alınması ve desteklenmesi gerektiğini vurguladı. Necdet Takva, toplantı sonrasında sosyal medya hesabından Van Besi OSB'nin müjdeli haberini paylaştı.

BESİ OSB PROJESİNİN ARKA PLANI

Van'ın hayvancılık altyapısını güçlendirecek olan Besi OSB'nin kökeni 2019 yılına dayanıyor. Van TSO'nun liderliğinde başlatılan proje, bölgenin atıl durumdaki büyük bir arazisini tarıma kazandırmayı amaçlıyor. Van'ın üç ilçesi arasında yer alan ve mera olarak kullanılan bu geniş alanda, OSB için 4 milyon metrekarelik bir alan ayrıldı.

VAN BESİ OSB HEDEFLERİ

Besi OSB projesiyle beraber Van ve çevresinin hayvancılık sektöründe önemli bir gelişme bekleniyor. İlk etapta 100 işletmenin faaliyete geçeceği OSB'de yıllık 11.750 baş besi sığırı yetiştirilmesi planlanıyor. Bu sayede yıllık 4 bin ton kırmızı et üretimi hedefleniyor. 

Ayrıca, Besi OSB'nin soğuk hava depoları, et işleme ve paketleme tesisleri, yem fabrikaları gibi çeşitli tesislere ev sahipliği yapması öngörülüyor. 

Bölgenin yenilenebilir enerji kapasitesini artırmak amacıyla güneş enerji panelleri ve biyogaz üretim tesisleri de projede yer alacak.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem