Tahran'da Şok Hamas Lideri Suikasti: İsmail Haniye'nin Gizemli Ölümünde İran'ın İzi!

İsmail Naniye suikastında şüpheli detaylar: İran parmağı iddiası.

Dünya 1.08.2024 08:32:00 0
Tahran
Tarih: 01.08.2024 08:34

ORTADOĞU'DA ŞOK SUİKAST: HAMAS LİDERİ HANİYE ÖLDÜRÜLDÜ

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'nin İran'ın başkenti Tahran'da suikasta uğrayarak hayatını kaybettiği, dünya gündeminde geniş yer buldu. Haniye'nin öldürülmesi, İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan'ın konutuna sadece 150 metre uzaklıkta bir konutta gerçekleşmiş olmasıyla birlikte gelişmenin detayları, uluslararası toplumda soru işaretleri yaratıyor.

TAHRAN'DA GERÇEKLEŞEN SUİKAST SORU İŞARETLERİNE NEDEN OLUYOR

Tahran'da bulunduğu sırada öldürülen Hamas lideri İsmail Haniye'nin İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan'ın yemin törenine katılmak üzere bulunduğu bildirildi. Suikast sonrası pek çok kişi İsrail'in İran topraklarında nasıl bu tür bir operasyon düzenlediğini merak ederken, İranlı ve İsrailli kaynaklardan gelen yeni iddialar da dikkat çekti.

SUİKASTIN DETAYLARI NE GETİRİYOR?

Haniye'nin bulunduğu binanın fotoğraflarını paylaşan sosyal medya hesapları, bina içerisinde yalnızca tek bir noktanın tahrip olduğunu belirterek, saldırının hava saldırısı yerine yakın mesafeden bir roket ile gerçekleştirilmiş olabileceği teorisini ortaya attı. Güvenlik uzmanları ise nokta atışının bu kadar hassas yapılabilmesi için içeriden bilgi sızdırılmış olması gerektiğini belirtiyorlar.

SUİKASTTA İÇERİDEN YARDIM MI VARDI?

Öte yandan İsrailli kaynaklar, Haniye'nin korumalarından birinin suikastçılara bilgi sağlamış olabileceğini öne sürerken, İran'ın bu durumda herhangi bir rol oynayıp oynamadığını sorgulamaya dahi yer bırakmadılar. Hamas liderinin yatak odasının hedef alındığı ve saldırının Tahran'ın kuzeyinde yer alan bir askeri kampın yakınında düzenlendiği iddia ediliyor.

İRAN VE İSRAİL'DEN AÇIKLAMA YOK

Yaşanan tüm bu gelişmelerin ortasında İran ve İsrail'den konuyla ilgili tek bir açıklama ya da detay paylaşımı yapılmaması akıllarda daha fazla soru işareti uyandırıyor. İsmail Haniye'nin naaşının fotoğrafları yayınlandı ve duyuruya göre cenazesi Doha'da toprağa verilecek. Suikastın IRNA tarafından yerel saatle 02:00 civarında gerçekleştirildiği ve hedefin güdümlü bir füze ile vurulduğu belirtilmiş, ancak İran Devrim Muhafızları Ordusu konuyla ilgili açıklamada bulunarak inceleme başlatıldığını ve süreç tamamlanınca sonuçların kamuoyuyla paylaşılacağını ifade etmişti.


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Öğretmen Adayları Dikkat: 2024 KPSS ÖABT Giriş Belgeleri Yayında!


İş İlanları

Beklenen An Geldi: Özel Güvenlik Görevlileri Sınav Sonuçları EGM'nin Sitesinde


İş İlanları

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar Trump'a yönelik suikast girişimini de bildi mi? Trump Suikastını Öngörmüşler mi?


Öteki Gündem

Bölgeden resmen fışkırıyor ama Türkiye giremiyor! Cihat Yaycı sitem etti: Defalarca söyledim


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem