Taha Akgül: "Anadolu’daki çocuklarımızın içerisinde çok ciddi yetenekler var"

Taha Akgül: "Anadolu’daki çocuklarımızın içerisinde çok ciddi yetenekler var"

Van Spor 17.07.2025 15:31:07 0
Taha Akgül:
Tarih: 17.07.2025 15:31 Güncelleme: 17.07.2025 15:31
Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Taha Akgül, Anadolu coğrafyası güreşe çok yatkın olduğunu belirterek, "Anadolu’daki çocuklarımızın çok ciddi bir potansiyeli var, 20 milyon genç nüfusumuz var. Onların içerisinde çok ciddi yetenekler var" dedi.
Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Taha Akgül, milli güreşçiler Rıza Kayaalp ve Muhammed İlkhan, Kars’ta sporcularla buluştu. Şehit Şentürk Aydıner Gençlik Merkezi’nde düzenlenen söyleşiye katılan Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Taha Akgül, "Tüm illerimiz bizim için değerli, Türkiye’nin 81 ilini güreş açısından önemsiyoruz. Çünkü Anadolu coğrafyası güreşe çok yatkın. Anadolu’daki çocuklarımızın çok ciddi bir potansiyeli var, 20 milyon genç nüfusumuz var. Onların içerisinde çok ciddi yetenekler var. Şimdi hem Rıza kardeşim hem ben artık güreşe farklı bir alanda hizmet etmek istiyoruz. Sahada nasıl hizmet ettiysek şimdi de idarecilik, yöneticilik alanında hizmet etmek istiyoruz" dedi.
Milli sporcuların ayrıcalıklarından da bahseden Akgül, "Devletimizin imkanları çok fazla, biz federasyon olarak imkan sağlama şansımız yok. Burs veremeyiz ama şimdi üniversiteye direkt giriş, direkt öğretmen oluş, ayriyeten devlet sporculuğu, şeref aylığı maaşı var. Onlar çok değerli şeyler. 40 yaşından sonra madalyalı sporculara devletimiz çok olanaklar sağlıyor. Ulaşım bedava, daha sonra şeref aylığı bağlıyor. Bu aylık sen rahmetli olduktan sonra hanımına, hanımında rahmetli olduğunda çocuklarına kadar geçen bir olay, çok ciddi anlamda destekler var" diye konuştu.
Milli sporcu Rıza Kayaalp da güreşin gelişmesi yeni genç sporcuların yetişmesi için çok çaba sarf ettiklerini kaydetti. Milli güreşçi Muhammed İlkhan ise güreş için önemli adımlar atacaklarının altını çizdi.
Programa, Kars Gençlik ve Spor Müdürü Mehmet Başköylü, AK Parti İl Başkanı Muammer Sancar, Türkiye Güreş Federasyonu Kars İl Temsilcisi Emrah Güney, Türkiye Güreş Federasyonu Teknik Direktörü Mürteza Kırtay ile sporcular katıldı.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor’da Sarıgül dönemi sona erdi


Van Spor

Aşkale İbrahim Polat Ortaokulu il müsabakalarında ikincilik elde etti


Van Spor

380 sporcu Okul Sporları Oryantiring Yarışması’nda ter döktü


Van Spor

Çakmur’dan olimpiyat fatihine kutlama


Van Spor

Elazığ’da yarı olimpik yüzme havuzu inşaatı başladı


Van Spor

Fenerbahçe - Galatasaray Derbisi Tarih Yazıyor: İşte 404. Randevunun Tüm Detayları ve İstatistikleri!


Van Spor

Ligde istikrarsız sonuçlar alan Malatya Yeşilyurtspor, zirveden uzaklaşıyor


Van Spor

Başkan Şerifoğulları: "Elazığspor’un yanında olmaya devam edeceğiz"


Van Spor

Milli basketbolcu Melissa Vargas ehliyetini Malatya’dan aldı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 0 - Bucaspor 1928: 1


Van Spor

Bitlis 1916 Futbol Spor Kulübü namağlup yoluna devam ediyor


Van Spor

BAL 2. Grupta Malatyaspor: 1 - Viranşehir Belediyespor: 3


Van Spor

Yeni Malatyaspor sezonu kapattı


Van Spor

Özlem Melek Korkmaz dünya şampiyonu


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 5 - Yeni Mersin İdman Yurdu: 0


Van Spor

Serkan Özbalta: "Özlediğimiz bir galibiyetti"


Van Spor

Mustafa Alper Avcı: "Kırılgan bir yapıya sahibiz"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 4 - İstanbulspor: 0


Van Spor

Olimpiyatlarda Elazığ’ın gururları


Van Spor

Hakkari’de Yıldız Kızlar Voleybol İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Ağrı 1970 Spor Kulübü, eksik kadroyla Silifke deplasmanında


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ