Suudiler, Palandöken’i sevdi

Suudiler, Palandöken’i sevdi

Van Spor 1.08.2024 18:42:29 0
Suudiler, Palandöken’i sevdi
Tarih: 01.08.2024 18:42 Güncelleme: 01.08.2024 18:42
Türkiye’nin ve dünyanın sayılı kış turizmi merkezlerinden birisi olan Palandöken, artık yaz aylarında da Yüksek İrtifa Kamp Merkezi’yle ilgi odağı oldu. Suudi Arabistan futbol takımları Palandöken’e hayran kaldı.
Geçtiğimiz yıla kadar daha çok yurt içinden başta futbol olmak üzere bir çok spor branşından takımların 12 ay boyunca tercih ettiği Palandöken Yüksek İrtifa Kamp Merkezi’ni yabancılar da keşfetti. Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal tesislerinden biri olan Yüksek İrtifa Kamp Merkezi, Türkiye’nin en önemli kamp merkezlerinden birisi olarak gösteriliyor.

Her takıma özel saha tahsis ediliyor
Palandöken Dağı’nın eteklerinde 2 bin rakım üzerinde kurulan kamp merkezi, deniz seviyesinden yüksekteki özelliği ve havasıyla sporcuların güç ve enerjilerine dinamizm katan bir özelliğe sahip. Yüksek İrtifa Kamp Merkezi’nde yeni sezona hazırlanan futbol takımlarının teknik patronları, Türkiye’nin birçok ilinde hava sıcaklığının hayatı olumsuz etkilediğini, yüksek rakımlı Erzurum’un serin ikliminin, futbol takımlarına avantaj sağladığını sürekli ifade ediyor. Palandöken Dağı eteklerine kurulan Erzurum Büyükşehir Belediyesi Uluslararası Yüksek İrtifa Kamp Merkezi’nde şu an itibarıyla doğal yüzeyli FIFA standartlarına sahip 5 çim saha, 6 doğal yüzeyli çim saha ve 3 adet de istasyon sahası bulunuyor. Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, Suudi Arabistan Süper Lig takımlarından Al Orobah ve Suudi Arabistan 1. Lig takımlarından Al Hazem’i ziyaret ederek, önümüzdeki sezon için yeniden Erzurum’a davet etti. Vali Çiftçi, takım yöneticilerine Oltutaşı tespih etti.

Suudi Arabistan takımları gözü kapalı geldi
Al Orobah ve Al Hazem’in yanı sıra İran Süper Lig ekipleri Sepahan ve Esteghlal, Kuveyt Süper Lig takımı Al Arabi, Azerbaycan Süper Lig temsilcileri Neftchi Bakü, Sebail ve Araz Nahcivan da Erzurum’da sezon hazırlıklarını yapıyor. Trendyol Süper Lig ve 1. Lig’den ise Çaykur Rizespor, Alanyaspor, Sivasspor, Antalyaspor, Hatayspor ve İstanbulspor Palandöken’de kamp yaptı. Suudi takımlarını Erzurum’a getiren futbol menajeri Murat Edis, Kocaeli ve Afyon’dan sonra Erzurum’da da olmaktan mutlu olduklarını belirterek, “Erzurum hem iklimi hem de sahip olduğu imkanlarla takımların tercih edeceği bir yer. Gelen takımlar oldukça mutlular. Kaldı ki, ilk kez ve hiç bilmedikleri bir yere geliyorlar” dedi.

Suudiler Erzurum ve Palandöken’i çok sevdi
Al Orobah Teknik Direktörü Saleh Almohammedi de, “Daha önce milli takımlar antrenörlüğü yaptım. Şimdi lig takımına sözleşme imzalayıp takımın başarısı için çalışacağım. Erzurum’da olmaktan son derece memnunuz. Şehir ve imkanlar çok güzel. Buraya tekrar gelmek istiyoruz. Bizi buraya getiren firmaya da çok teşekkür ediyoruz” dedi.
Al Orobah Sportif Direktörü Saud Khalid Alruwaili ise Erzurum’a ilk defa ve şartları çok fazla bilmeden gelmelerine rağmen mutlu olduklarını dile getirdi. Saud Khalid Alruwaili, “Porkekizli teknik ekiple yeni sezona hazırlanıyoruz. Erzurum ve tesisler güzel. Buraya bir kez daha seve seve gelmek isteriz” ifadelerini kullandı.
Haber Kaynak : İHA
Anahtar Kelimeler: suudiler palandöken’i sevdi
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor 21 futbolcuyla İstanbul’a gidiyor


Van Spor

Elazığ 1. Amatör kümede 3 takım play-offu garantiledi


Van Spor

Kocaman: "Malatya Yeşilyurtspor’u hak ettiği yerlere taşımak için var gücümüzle çalışıyoruz"


Van Spor

Malatya, Muay Thai Şampiyonası’ndan 25 madalyayla döndü


Van Spor

Hakkari, kış turizmi ve kayakta yükselişte


Van Spor

Yıldız Kadınlar Voleybol İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Fenerbahçe, Göztepe'ye Yenilmezlik İstatistiğini Evinde Kaybetti! Şampiyonluk Yolunda Kritik Puan Erozyonu


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0 - 12 Bingöl Spor: 1


Van Spor

Ağrı’da Muay Thai Rüzgarı Esti


Van Spor

Erzurumlu Akademisyen Doç. Dr. İrfan Kurudirek Avrupa Herkes İçin Spor Birliği Başkanı Seçildi


Van Spor

Hakkarili sporculardan büyük başarı


Van Spor

24Erzincanspor Altınordu’yu 2-0 mağlup etti


Van Spor

Yüksekova’da "Kayaklı Koşu Barış ve Kardeşlik 1. Etap yarışması" heyecanı


Van Spor

Yeşilyurtspor sahasında Bingöl’ü ağırlıyor


Van Spor

Badminton’da Erzincan rüzgârı: 3 şampiyonluk, 1 ikincilik


Van Spor

Ağrı’da Muay Thai Doğu Anadolu Bölge Şampiyonası başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 5 - MKE Ankaragücü: 0


Van Spor

Kayakla Oryantiringde Milli Takım Seçmeleri Refahiye’de yapıldı


Van Spor

Fenerbahçe, Kadıköy'de Aston Villa'ya Geçildi! UEFA Avrupa Ligi'nde Kritik Maçı Kaybetti


Van Spor

Anderson Talisca'ya Brezilya'dan İki Büyük Talip! Corinthians ve Gremio, Yıldızlı Futbolcu İçin Harekete Geçti


Van Spor

Youssef En-Nesyri, Juventus'a Transfer Oldu! İtalyan Devinden Fenerbahçe'ye 5 Milyon Euro Teklif


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ