Sütey Yaylası ve Süphan Dağı’nda bulut geçişleri görsel şölen oluşturdu

Sütey Yaylası ve Süphan Dağı’nda bulut geçişleri görsel şölen oluşturdu

Genel 26.06.2024 09:24:38 0
Sütey Yaylası ve Süphan Dağı’nda bulut geçişleri görsel şölen oluşturdu
Tarih: 26.06.2024 09:24
Bitlis’in Ahlat ve Adilcevaz ilçeleri sınırları içinde bulunan Sütey Yaylası ve karlı Süphan Dağı’nda oluşan hızlı bulut geçişleri görsel şölen sunuyor.
Süphan Dağı eteklerinde bulunan 2 bin 150 rakımdaki Sütey Yaylası, içinde bulunan Cil Gölü ve rengarenk açan çiçeklerle muhteşem görüntüler sunuyor. Zirvesinde yılın her mevsimi kar örtüsünün eksik olmadığı Süphan Dağı’nın Sütey Yaylası ile oluşturduğu muazzam manzara ise doğa gezginlerini ve doğa fotoğrafçılarını cezp ediyor.
Yaylaya özellikle yoğun bulut geçişlerinin olduğu dönemde sıklıkla çıkan fotoğrafçılar, Süphan Dağı’na doğru hareket eden hızlı bulut geçişlerini kaydediyor.
Telefonları ve fotoğraf makineleriyle zaman aralıklı (time lapse) ve hızlandırılmış çekimler yapan fotoğrafçılar, Sütey Yaylası üzerinden Süphan Dağı’na doğru ilerleyen bulut hareketlerinin görüntülerini çekiyor.
Sütey Yaylası’nı ve Süphan Dağı’nı fotoğraflamak için yaylaya çıkan doğa fotoğrafçısı İskender Selçuk, “Bugün Sütey Yaylası’ndayız. Fotoğrafçı arkadaşlarımızla Süphan Dağı’nın eteğindeki Sütey Yaylası’na geldik. Arkamızda Cil Gölü, müthiş bir doğa manzarası var. Bugün burada bulunmamızın amacı kelebek, çiçek, kuş çekmek. Renk cümbüşü var bugün herkesi buraya bekleriz” dedi.

Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem