’Süslü kadınlar’ Türkiye’nin doğusunda pedal çevirdi

’Süslü kadınlar’ Türkiye’nin doğusunda pedal çevirdi

Genel 18.09.2022 21:27:56 0
’Süslü kadınlar’ Türkiye’nin doğusunda pedal çevirdi
Tarih: 18.09.2022 21:27 Güncelleme: 18.09.2022 21:27
Dünyanın ve Türkiye’nin birçok kentinde eş zamanlı olarak düzenlenen ‘Süslü Kadınlar Bisiklet Turu’ etkinliği için Türkiye’nin en doğusu Iğdır’da kadınlar pedal çevirdi.

2013 yılında İzmir’de başlatılan ‘Süslü Kadınlar Bisiklet Turu’ için bu yılda kadınlar, eş zamanlı olarak otomobilsiz yaşama ve kadın haklarına dikkat çekmek amacıyla bir araya geldi. Etkinliğin ana turu İzmir’in Karşıyaka ilçesinde düzenlenirken eş zamanlı olarak Türkiye’nin birçok yerinde de aynı etkinlik düzenlendi. Bu yıl 30 ülke ve yaklaşık 200 kentte eş zamanlı olarak gerçekleştirilen etkinlik Türkiye’nin en doğusu Iğdır’da da gerçekleştirildi. Iğdır’da pedal çeviren kadınlar Vali Yolu sonunda buluştu. Buradan hareket eden kadınlar, kendilerine destek veren erkekler ve çocuklar ile birlikte Iğdır’ın en kalabalık caddesi olan Vali Yolu Caddesi’nde tur atarak tekrar toplama alanına döndü. En güzel kıyafetlerini giyerek bisikletlerini rengarenk süslerle donatan kadınlar toplanma alanında basın açıklaması yaptı. Topluluk adına konuşan Ayşe Elban, “Süslü Kadınlar Bisiklet Turu, 2013 yılında İzmir’de başlamıştır. 10 yıl içerisinde büyüyen bu etkinlik önce Türkiye’de daha sonra dünyada diğer şehirlerde bisiklete binen kadınların da dikkatini çekmiştir. Turumuz bu yıl yaklaşık 200 şehirde, yaklaşık 30 ülkede eş zamanlı olarak yine bağımsız gönüllü kadınlar tarafından yapılıyor, gururluyuz. Dünya Otomobilsiz Kentler Günü kapsamında bisikletin günlük hayatın bir parçası olmasına dikkat çekmek amacıyla düzenlenen Süslü Kadınlar Bisiklet Turu, kadınların toplumda daha fazla görünürlüğünü sağlamak, kendilerini temsil etmelerine fırsat vermek ve güvenli bisiklet sürmeye ilişkin altyapı talebini pekiştirmek için düzenlenmektedir” dedi.

Bisiklet tutuna katılan Arzu Ünal ise etkinliği çok beğendiğini söyleyerek, “Genç bayanların böyle bir aktivite yapması çok anlamlı ve olumlu geliyor bana. Kadınların da çok yapacağı şeyler var, etkinlikler var. Ondan dolayı bu etkinliği anlamlı buluyorum” dedi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Furkan Akar: "Hedefim ülkemi en iyi şekilde temsil etmek""


Van Spor

Turgut Özal Gençlik Merkezi’nin temeli atıldı


Van Spor

Elazığspor’da hazırlıklar başlıyor


Van Spor

Şampiyon taekwondocular ödüllendirildi


Van Spor

Hakemler iftar yemeğinde buluştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi sporcularından dünya arenasında çifte gurur


Van Spor

Milli sporcu Furkan Akar çiçeklerle karşılandı


Van Spor

Elazığspor’da 3 gün izin


Van Spor

Elazığ, trıatlonda yeni bir döneme ev sahipliği yaptı


Van Spor

Ardahan Kura Kadın Futbol Takım’ının yeni başkanı Songül Çelik oldu


Van Spor

Süphan Dağı tırmanışına tipi ve kar engeli


Van Spor

Kars’ta "Kadınlar Satranç İl Birinciliği Turnuvası" tamamlandı


Van Spor

Beşiktaş, Gençlerbirliği'ni 2-0 Mağlup Etti: Orkun Kökçü ve Olaitan Farkı Yarattı


Van Spor

Elazığspor son 5 maçından 13 puan çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Hatayspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 3 - Hatayspor: 0


Van Spor

Kopspor maçı ertelendi


Van Spor

Bitlisli taekwondocu Nurcihan Ekinci’nin hedefi 2032 Paralimpik Oyunları


Van Spor

Furkan Akar’dan tarihi madalya


Van Spor

Zirvede fark açılıyor! Galatasaray 10 kişilik Başakşehir'e fark attı


Van Spor

Rize'yi tek golle geçtiler! Karadeniz derbisi Trabzonspor'un!


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ