Suriye'deki Arap Aşiretleri, YPG/PKK'ya Karşı Silahlı Ayaklanma Başlattı

Suriye'de aşiretlerden PKK/YPG'ye büyük ayaklanma.

Asayiş 20.12.2024 10:47:00 0
Suriye
Tarih: 20.12.2024 10:51 Güncelleme: 20.12.2024 10:47

Arap aşiretler, Suriye'de PKK/YPG'nin kontrolündeki Ayn El Arap, Deyrizor, Rakka ve Haseke bölgelerinde terör örgütüne karşı ayaklandı. Silahlanan aşiretler ve PKK/YPG arasında çatışmalar başladı ve örgütün hareket alanı daraltıldı. 

Bu durum, Suriye'de 12 yıldır süren mücadelede yeni bir dönem olarak görülüyor. 8 Aralık'ta Şam yönetiminin çöküşü ve Baas rejiminin 61 yıllık iktidarının sona ermesi, Beşar Esad'in Rusya'ya kaçması ile yaşanan gelişmeler, Suriyeli muhaliflerin ve HTŞ'nin Halep, İdlib, Hama, Humus, Şam gibi şehirleri ele geçirmesini sağladı. Suriye halkı, bu sayede ülkelerine kavuştu. 

MUHALİFLERDEN YPG/PKK'YA OPERASYON BAŞLADI

Muhalif güçler, Suriye'nin tamamını özgürleştirmek amacıyla, YPG/PKK'nın elindeki bölgelere yönelik operasyonlar başlattılar. Ayn El Arap'ta kuşatma altında olan muhalif güçler, YPG/PKK'nın baskılarına dayanamayıp ayaklanan Arap aşiretleri ile birlikte örgüte karşı çıkış yaptı. Köylerde ve şehirlerde aşiretler ile YPG/PKK arasındaki çatışmalar devam ederken, pek çok bölgede benzer durumlar yaşandı. 

YPG/PKK'LI TERÖRİSTLERLE ÇATIŞMALAR BAŞLADI

Rakka'daki Arap aşiretleri, 2017'den bu yana süren işgali sonlandıracaklarını duyurdular. Aşiretler, YPG/PKK mensuplarını evlerinden çıkarıp tutuklama işlemine başladı ve örgütün kontrol noktalarını ele geçirdi. Aynı zamanda, "Rakka, Suriye'nin ayrılmaz bir parçasıdır." diyerek, Suriye Demokratik Güçleri'ndeki (SDG) evlatlarından ayrılıkçı örgütten ayrılmalarını istediler. 

TERÖR ÖRGÜTÜ GERİLEMEYE DEVAM EDİYOR

Öte yandan, Suriye'de yaşanan son gelişmelerle birlikte, 27 Kasım'da devrik rejimin güçlerinin çekilmesi sonucunda doğuda pek çok yerleşim yeri PKK/YPG'ye geçmiş, ancak bu durum çok sürmeden değişti. Şam'ın kuşatılması ve Esad iktidarının çökmesinin ardından, rejimi deviren gruplarla iş birliği yapan Deyrizorlu aşiret güçleri, Deyrizor ve Fırat Nehri hattında terör örgütünü geriletme sürecini başlattı.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu


Van Spor

Serkan Özbalta: "Beni memnun eden şey oyuncuların pes etmemesiydi"


Van Spor

Elazığ’da amatör maçta kavga


Van Spor

Sefer Yılmaz "Üst sıralardaki yerimizi korumak istiyoruz"


Van Spor

U14 Türkiye Şampiyonası’nda Malatya’yı Doğanşehir Belediyespor temsil edecek


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 2 - Bodrum FK: 2


Van Spor

Elazığ’da 4 branşta müsabakalar sona erdi


Van Spor

Elazığspor’dan olaylara ilişkin açıklama


Van Spor

Hakkari’de karlar üzerinde ilk adımlar


Van Spor

Güreşte Elmira Yasin Türkiye Şampiyonu oldu


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 4 - İnegölspor: 2


Van Spor

Karslı atletler Avrupa Kros Şampiyonası’nda altın madalya için koçacak


Van Spor

TFF, Yeni Malatyaspor’u hükmen mağlup saydı


Van Spor

Malatya’da spor tesislerinin hizmet kalitesi değerlendirildi


Van Spor

Erzurum’da Basketbol hakem kursu açıldı


Van Spor

Malatya Büyükşehir’den amatöre 43 milyonluk yatırım


Van Spor

Ağrı’da taekwondo çalışmaları geleceğin sporcularını yetiştiriyor


Van Spor

Oltulu liseliler bilek güreşinde rakiplerine geçit vermedi


Van Spor

Sakaryasporlu Kaleci Yunus Emre Tekoğul'un "İlla Ki Gol Yerim Ben" Mesajlarıyla Tutuklanması Şike Soruşturmasını Alevlendirdi


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı, deplasmandan galibiyetle ayrıldı


Van Spor

Teknik Direktör Adem Çağlayan: "Kötü günler geride kalacak"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ