Süper Lig'de nefesler tutuldu: Trabzonspor-Beşiktaş Derbisinde Muhtemel 11'ler!

Fırtına ve Kartal'ın Süper Lig Kapışması: Trabzonspor - Beşiktaş Derbisinin Muhtemel Onbirleri Açıklandı!

Spor 15.09.2024 13:41:00 0
Süper Lig
Tarih: 15.09.2024 13:54 Güncelleme: 15.09.2024 15:47

Karadeniz'in dev dalgalı sahillerinde bir futbol heyecanı fırtınası esiyor. Trabzonspor ve Beşiktaş, Süper Lig'de haftanın en çekişmeli maçında karşı karşıya geliyor. Şenol Güneş Stadı bu büyük mücadeleye ev sahipliği yapacak, futbol fanatikleri nefeslerini tuttu, düdük çalmak için geri sayım başladı. 15 Eylül Pazar günü saat 20:00'da başlayacak olan bu kritik derbi, beIN Sports 1'de canlı yayınlanacak. Mücadelenin hakemi Ali Şansalan olacak.

 MUHTEMEL İLK 11'LER SAHNE ALIYOR

Bordo-mavili ekip Trabzonspor, kalede Uğurcan Çakır'ın güven veren eldivenleri ile başlayacak ve savunmada Pedro Malheiro, Stefan Savic, Denswil ile Eren Elmalı forma giyecek. Orta sahada Okay Yokuşlu ve Batista Mendy yer alırken, hücum hattı Edin Visca, Bardhi ve Mislav Orsic'le desteklenecek. İleride ise Simon Banza gol arayacak.

Beşiktaş ise kalede Mert Günok'a güveniyor. Defans dörtlüsü Jonas Svensson, Paulista, Felix Uduokhai ve Masuaku'dan oluşurken, orta sahanın direği Al Musrati ile Gedson Fernandes. Rafa Silva, Rashica ve Joao Mario hücumun can damarları olacak ve en uçta ise Immobile rakip ağları sarsmayı hedefleyecek.

KARADENİZ FIRTINASI İLE KARTAL'IN MÜCADELESİNDE NELER OLACAK?

Beşiktaş, bu sezon ligde geride kalan üç karşılaşmayı da kazanarak 9 puan ile üçüncü sıradaki yerini aldı. Milli maçlar nedeniyle verilen arayı takiben, bu maçla birlikte çıkışını sürdürmeyi umuyor.

Bay geçen üçüncü hafta ve erteleme derken Trabzonspor, ligde sadece iki maça çıkabildi ve her ikisinde de beraberliğe razı oldu. Avrupa kupalarındaki müsabakalar nedeniyle ertelenen maçlar, fikstürde eksik maçların oluşmasına yol açtı. Trabzon cephesinde ise galibiyet hasreti son bulacak mı büyük merak konusu.

İKİ DEVİN 140. RANDEVUSU

Sahaların iki köklü rakibi Trabzonspor ile Beşiktaş, 140. kez karşı karşıya geliyor. İlk düdüğün çaldığı 11 Ekim 1973 tarihinden bu yana 139 resmi maçta kapışan ekipler, kıyasıya bir rekabet sergiliyor. Beşiktaş 56 maçla önde kapışırken, Trabzonspor 48 galibiyet elde etti ve 35 maçta eşitlik bozulmadı. Geride kalan mücadelelerde Beşiktaş 192 golle rakibine üstünlük kurarken, Trabzonspor 158 kez rakip fileleri havalandırdı.

Bu tarihi rekabetin yeni bölümüne her iki takımın taraftarları ve futbolseverler kilitlenmiş durumda. Bu akşam sahne alacak kıran kırana mücadelede hangi takımın güleceği ise büyük bir merakla bekleniyor.