Sümmani Ocağında Ablak Taşı Âşıklar Buluştu

Sümmani Ocağında Ablak Taşı Âşıklar Buluştu

Kültür Sanat 13.08.2023 10:13:31 0
Sümmani Ocağında Ablak Taşı Âşıklar Buluştu
Tarih: 13.08.2023 10:13 Güncelleme: 13.08.2023 10:13
Erzurum Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı, Bursa Yıldırım Belediyesi ve Narman Belediyesi ortak işbirliği Narman ilçesinde aşıklar buluşması programı düzenlendi.
‘Sümmani ocağında, Ablak Taşı aşıklar buluşması’ adı altında Narman İlçesi Samikale’de düzenlenen programa Anadolu aşıklık ve ozanlık geleneği temsil eden birbirinden değerli isimler katıldı. Aşık Ruhani, Hüseyin Sümmanioğlu ve Aşık Feymani’nin onur konuğu olarak katıldığı programda 19 Aşık birbirinden eşsiz parçalarını seslendirerek geleneğin en güzel eserlerini sundular.
Aşık Reyhani’nin oğlu olan Ozan Reyhani’nin de sahne aldığı programda Aşık Sümmani ve aşıklık geleneği üzerine Musa Yazıcı ve Muhsin Koç birer konuşma yaptılar. Programa AK Parti Erzurum Milletvekili Selami Altınok, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz ve Narman Belediye Başkanı Burhanettin Eser’de katılarak, davetlilere seslendiler.
Başkan Sekmen programda yaptığı konuşmada,” Sümmani Baba’nın ocağındayız. Edebiyatımızın emsalsiz değeri aşıklarımızın katılımıyla düzenlediğimiz "Ablak Taşı Aşıklar Buluşması’nda gönül dilimizi konuşan kültür elçilerimizin unutulmaz deyişlerini can kulağıyla dinledik.” dedi. AK Parti Erzurum Milletvekili Selami Altınok, aşıklık ve ozanlık geleneğinin Anadolu’da kültürel yaşamın kıymetli bir parçası olduğunu ifade ederken “Aşıklar Diyarı, Sümmani Baba’nın ocağına misafir olduk. Narman / Ablak Taşı Aşıklar Buluşmasında, sazı ve sözünden muhabbet dökülen yüreklerin nağmelerini dinledik. Emeği geçen herkesi yürekten tebrik ediyorum.” şeklinde konuştu. Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz ve Narman Belediye Başkanı Burhanettin Eser’de yaptıkları konuşmalarda aşıklık geleneğine her zaman sahip çıkacaklarını diler getirdiler.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Erzincan’da "Spor Güvenliği Semineri" düzenlendi


Van Spor

Engelleri aştı, Türkiye 5’incisi oldu


Van Spor

Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Kafkas Üniversitesi’nden ÜNİLİG Kar Boccesi Türkiye Şampiyonası’nda çifte başarı


Van Spor

Kars 36 Spor: 1 Batman Sason Spor: 1


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor Başkanı Ramazan Ayhan: "Kurumsal kimliği olan bir kulüp inşa etmek için yola çıkıldı"


Van Spor

Rektör Hacımüftüoğlu, Milli takıma seçilen özel sporcuları misafir etti


Van Spor

ETÜ kayaklı koşuda Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Elazığ’da yurtlar Ramazan’a hazır


Van Spor

Erzurum Teknik Üniversitesi Snowboard Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor, ligin ikinci yarısına 35 milyon TL yatırımla başladı


Van Spor

Beytepe Koleji öğrencilerinden basketbolda çifte galibiyet


Van Spor

Ünilig kış oyunlarında Atatürk Üniversitesi rüzgârı


Van Spor

Rize’de çifte şampiyonluk: Oltulu Erhan Şahin Azerbaycan yolcusu


Van Spor

Oltu’da yeni öğretmenevinin temelleri açılıyor


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor, Diyarbekir Spor’u ağırlayacak


Van Spor

Ata sporu cirit Erzincan’da yaşatılıyor


Van Spor

Elazığspor’da Erkan Sözeri dönemi


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk affedildi


Van Spor

ÜNİLİG Muay Thai Türkiye Şampiyonası’nda BEÜ zirvede


Van Spor

Elazığ’da 9 bin öğrenciye yetenek taraması yapılacak


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ