Sultangazi’de 2 kardeş kumbaralarını bozup depremzedelere gönderdi

Sultangazi’de 2 kardeş kumbaralarını bozup depremzedelere gönderdi

Genel 21.02.2023 16:16:21 0
Sultangazi’de 2 kardeş kumbaralarını bozup depremzedelere gönderdi
Tarih: 21.02.2023 16:16 Güncelleme: 21.02.2023 16:16
Sultangazi’de yaşayan biri 8, diğeri ise 10 yaşında olan 2 kardeş; kumbarada biriktirdikleri harçlıklarını muhtara teslim edip AFAD aracılığı ile depremzede arkadaşlarına gönderdi.
Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler nedeniyle Türkiye genelinde deprem bölgesine yapılan yardımlar devam ederken Sultangazi Uğurmumcu Mahallesi’nde yaşayan İsmail ve Emre Ataş isimli 2 kardeş de ablalarından gördükleri duruma kayıtsız kalmayarak ebeveynlerinin verdikleri harçlıklardan artan kumbaralarında biriktirdikleri 300 TL’yi AFAD aracılığı ile deprem bölgesindeki arkadaşlarına ulaştırılmak üzere mahalle muhtarı Emrullah Özdemir’e teslim etti.
Kumbaradaki 300 TL’yi bağışladıklarını anlatan İsmail Ataş(8) ’’Böyle heyecanlı başladık, ablamdan başladı, bize doğru yayıldı. Biz de içimizde kaldığı için gidip 300 liramızı bağışladık. Kahramanmaraş, Hatay ve bütün yerlere geçmiş olsun öncelikle. İşte böyle bizimde içimizden geldi. İnşallah iyi olursunuz, İnşallah güzel yerleriniz olur, güzel evleriniz olur, güzel hayatınız olur" şeklinde konuştu.
Ağabeyi Emre Aktaş ise, "Bu konu zaten ablamdan başladı kardeşimin de söylediği gibi. Bizde böyle bağış yapmak istedik, önceden yapmak istiyorduk ama nasip bugüneymiş. Sonra üzerimizden bir yük kalktı oradakilere de geçmiş olsun" dedi.

Anne Nazmiye Gökçe de, "Öncelikle şöyle bir şey o depremi duyunca biz bayağı üzüldük, çocuklarla ne yapabiliriz dedik. Kızımda oturuyorduk; anne, ben kumbara bağışımı yapacağım. Çocuklar da, abla biz de kumbaramızı bağış yapalım dedi ve muhtarı aradık, muhtar da gelip aldı Allah razı olsun. Ve bundan çok mutluyuz çünkü çocuklarımız bize bir örnek oldular, insanlarımıza bir örnek oldular. Gönül isterdi ki daha çok yardım edelim ama gücümüz bu kadarına yetti. Oradakilere çok geçmiş olsun, ölmüşlerimize Allah’tan rahmet geride kalanlara sabır diliyorum, Allah bir daha göstermesin. Muhtar gelip aldı bizden, kendisi ile görüştük ve dedi ki ben gelip alacağım çocuklar da muhtara teslim ettiler. Allah razı olsun o da bize vesile oldu. Gönül isterdi ki daha çok yardım edelim ama bu kadar gücümüz vardı. Ben ayrca banka üzerinden gönderdim" dedi.
2 kardeşin biriktirdikleri paraları muhtara teslim ettikleri o anlar cep telefonu kamerasına yansıdı. Görüntülerde 2 kardeşin topladıkları toplam 300 TL’yi mahalle muhtarı Emrullah Özdemir’e teslim ettikleri görülüyor.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığ paletli yüzme yarışlarında dünya 3.’sü oldu


Van Spor

Elazığspor’da Adem Çağlayan dönemi resmen başladı


Van Spor

25 Mart Spor Kulübü için tek yürek oldu


Van Spor

24Erzincanspor’da mali kriz büyüyor: Futbolcular alacakları için dava açtı


Van Spor

Genç sporcular sahada: Voleybol İl Birinciliği finali devam ediyor


Van Spor

Maça çıkmayan Yeni Malatyaspor, PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Ağrı Gençlik Merkezi’nden anlamlı buluşma


Van Spor

Elazığspor’da Adem Çağlayan dönemi


Van Spor

Bitlis 1916’dan dikkat çeken performans


Van Spor

Şampiyonluk kupası Şehriban Günata’nın


Van Spor

Elazığspor’dan Mustafa Sarıgül’e veda


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Muş SK: 1- Konyaspor: 4


Van Spor

Avrupa üçüncüsü Curling Milli Takımı’ndan Çakmur’a ziyaret


Van Spor

Elazığ’da basketbol turnuvası tamamladı


Van Spor

Erzurum ETÜ Atıcılık takımı Mersin’de birinci oldu


Van Spor

Elazığspor’da Sarıgül dönemi sona erdi


Van Spor

Aşkale İbrahim Polat Ortaokulu il müsabakalarında ikincilik elde etti


Van Spor

380 sporcu Okul Sporları Oryantiring Yarışması’nda ter döktü


Van Spor

Çakmur’dan olimpiyat fatihine kutlama


Van Spor

Elazığ’da yarı olimpik yüzme havuzu inşaatı başladı


Van Spor

Fenerbahçe - Galatasaray Derbisi Tarih Yazıyor: İşte 404. Randevunun Tüm Detayları ve İstatistikleri!


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ