Türkiye, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) yönelik gerçekleştirilen operasyonları konuşuyor. Operasyonlar kapsamında birçok isim gözaltına alınırken, tutuklamalar da yaşanıyor. Bu gelişmelerin ardından AK Parti İstanbul Milletvekili ve TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı Süleyman Soylu, dikkat çeken açıklamalar yaptı.
Gözaltılar ve Tutuklamalar Ardı Ardına Geliyor
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü yolsuzluk ve terör soruşturmaları kapsamında İBB bünyesinde görevli 51 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi. Bu isimler arasında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da bulunuyordu. Ancak İmamoğlu, daha sonra serbest bırakıldı.
Tutuklanan diğer isimler ise Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat ve Reform Enstitüsü Direktörü Mehmet Ali Çalışkan oldu. Operasyonlar, İstanbul'daki yerel yönetimlerde yaşanan gelişmelerle ilgili tartışmaları alevlendirdi.
Soylu: "CHP İçerisindeki Taht Kavgasıdır"
Bahçelievler İlçe Başkanlığı'nın Vefa ve Teşkilat iftarında konuşan Süleyman Soylu, son günlerde yaşanan olayların AK Parti ile ilgisi olmadığını vurguladı. Soylu, bu gelişmelerin CHP içerisindeki bir mücadeleden kaynaklandığını belirterek şu ifadeleri kullandı: “Bu son 4-5 gündür yaşanan mesele bizim meselemiz değildir. CHP içerisindeki taht kavgasıdır; baht kavgasıdır; rant kavgasıdır.”
Soylu'nun bu açıklamaları, muhalefetin operasyonlara yönelik eleştirileri ve iddiaları karşısında AK Parti'nin pozisyonunu netleştirmeye çalıştığının bir göstergesi olarak değerlendiriliyor. Yaşanan gelişmelerin Türkiye siyasetinde yeni tartışmalara yol açması bekleniyor.