Sulama kanallarında deprem tahribatları onarılıyor

Sulama kanallarında deprem tahribatları onarılıyor

Politika 9.11.2024 15:22:49 0
Sulama kanallarında deprem tahribatları onarılıyor
Tarih: 09.11.2024 15:22 Güncelleme: 09.11.2024 15:22
6 Şubat depremlerinde Malatya’nın en çok etkilenen içlerinden Akçadağ ve Doğanşehir’de sulama kanallarında meydana gelen tahribatlar gideriliyor. Akçadağ Sulama Kanalı’nın çelik boru ile yenilenme sürecinde sona yaklaşıldığını açıklayan AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak önümüzdeki sulama sezonunda hizmet vereceğini söyledi.
Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023 depremlerinden en çok etkilenen illerden biri olan Malatya’da kentin yeniden imar, ihya ve inşa süreçlerini yakından takip eden AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Şiraç Kara Ölmeztoprak depremlerden dolayı sulama kanallarında meydana gelen tahribatların giderilmesi ile sulama kanallarının onarımı ve yenilenmesi konusunda da yoğun mesai harcıyor.
Devlet Su İşleri 9. Bölge Müdürlüğü Bölge Müdürü Sebahattin Şamcı ve DSİ 92. Şube Müdürü Aytaç Sucu’nun Malatya İli Depremden Etkilenen Tesislerin Rehabilitasyonu kapsamında Akçadağ Sulama Ana Kanalının çelik boru ile yenilenmesi çalışmalarını incelediğini belirten AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, “Doğanşehir Akçadağ Sulaması ve Obaköy Sulaması kapsamında Malatya’mızda depremden etkilenen tesislerin iyileştirilmesi için yürütülen çalışmalarda önemli bir aşamaya geldik. Akçadağ Sulama Ana Kanalının çelik boru ile yenilenmesi sürecinde sona yaklaşıyoruz. Bu projenin tamamlanmasıyla, inşallah önümüzdeki yıl Akçadağ’ımızda S4’teki sulama alanlarının tamamında önümüzdeki sulama sezonunda hiçbir aksaklık olmadan arazilerimiz hizmetten faydalanacak. Hemşehrilerimizin tarımsal verimliliğini artırmayı hedefleyen icraatımızla, bölgemize can suyu olacak bir adım atıyoruz. Emeği geçen tüm ekip arkadaşlarımıza teşekkür ederken, asrın afetinden zarar gören tüm sulama hasarları çalışmalarımızda ve bu zararı en fazla hisseden Doğanşehir’imizde ve Akçadağ’ımızda yapılan projelerimizden bereket, kolaylık ve hayırlı neticeler temenni ediyoruz” ifadelerine yer verdi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Galatasaray ve Beşiktaş'tan Heyecan Dolu Derbi: Rams Park'ta Skor 1-1


Van Spor

İngiliz Futbol Efsanesi Lineker, Galatasaray'ın Yıldızı Osimhen'den Özür Diledi


Van Spor

Korkut’ta tenis antrenmanları sürüyor


Van Spor

Elazığspor Asbaşkanı Şerifoğulları’na ceza


Van Spor

Fenerbahçe, Fransız ekibi Nice’i İstanbul’da 3. kez yendi


Van Spor

Erzurumspor’da borç engeli tamamen kalktı


Van Spor

Çıran’dan sağduyu çağrısı


Van Spor

Galatasaray - Beşiktaş derbisini Yasin Kol yönetecek


Van Spor

Erzurumspor FK, Vanspor FK maçının hazırlıklarını sürdürdü


Van Spor

Osimhen geri döndü! Galatasaray'dan tek golle tarihi zafer


Van Spor

Elazığspor’da Mustafa Sarıgül dönemi


Van Spor

Teknik Direktör Fırat Gül: "Elazığspor’a başarılar diliyorum"


Van Spor

Elazığspor’da Fırat Gül’le yollar ayrıldı


Van Spor

2026 Snowboard Dünya Kupası yeniden Erzurum’da


Van Spor

Elazığlı güreşçi Balkan Şampiyonasında


Van Spor

Derbi öncesi moral buldu! Beşiktaş 3 puanı 3 golle aldı


Van Spor

Galatasaray, Liverpool’u konuk edecek


Van Spor

Elazığspor: "Hakem maçın gidişatını tamamen değiştirmiştir"


Van Spor

Hakkarili Zehra Özdemir dünya 6’ncısı oldu


Van Spor

Plaj futbolu Adilcevaz etabı sona erdi


Van Spor

Erzincan’da "Avrupa Spor Haftası" pedallarla kutlandı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ