SUBÜ imkanlarını deprem bölgeleri için seferber etti

SUBÜ imkanlarını deprem bölgeleri için seferber etti

Genel 16.02.2023 11:29:38 0
SUBÜ imkanlarını deprem bölgeleri için seferber etti
Tarih: 16.02.2023 11:29 Güncelleme: 16.02.2023 11:29
SUBÜ depremzedeler için tüm imkanlarını seferber etti. Üniversite tarafından arama kurtarma ve destek personeli, araç, kan ve ihtiyaç malzemesi yardımı hızlı bir şekilde afet bölgelerine gönderilirken; kalıcı mutfak, mont ve ceket ile sağlık personeli destekleri de kısa süre içerisinde depremzedelere ulaştırılacak.
Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ), Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli yaşanan ve 10 ilde etkili olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki depremin ardından tüm imkanlarını seferber etti. Yardım çalışmalarını AFAD koordinasyonu ile daha etkin ve sürdürülebilir hale getirmek için SUBÜ AFAD Koordinasyon Kurulu kuruldu. Öğrencilerin, akademisyenlerin ve idari personellerin yardım süreçlerinde yer alması için SUBÜ Gönül Elçileri Platformu oluşturuldu ve hazırlanan web sitesinden kayıtlar alınmaya başlandı.
SUBÜ arama kurtarma ekibi ile birlikte üniversiteden toplam 28 gönüllü personel ve 7 araç hızlı bir şekilde bölgeye intikal ederek, çalışmalara destek sağlamaya başladı. 650 koli gıda malzemesi tırlara yüklenerek, bölgeye ulaştırıldı. Nakdi yardımlar ise koordinasyon ve etkin kullanım için depremin ilk gününden itibaren AFAD ve Kızılay’ın deprem yardım hesaplarına yönlendiriliyor. Hatay’ın İskenderun ilçesinde bin 500 kişiye sıcak çorba hizmeti başlatıldı. Turizm Fakültesi ve Sapanca Turizm Meslek Yüksekokulu’nda haftanın 4 günü ekmek ve unlu mamullerin üretimine başlandı. SUBÜ’ye ait Sapanca Park Oteli ise tüm imkanlarıyla AFAD tarafından yönlendirilen depremzedelere hizmet sağlıyor.

Deprem bölgesinde günlük 500 kişilik sıcak yemek çıkacak
Deprem Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde (DAMER) görev yapan öğretim elemanları deprem bölgesindeki inşaatları incelemek ve bakanlık koordinasyon ekiplerine destek vermek için bölgeye giderek, çalışmalarına başladı. Ayrıca bölgede yapılan incelemelerin ardından bir rapor hazırlanarak, ilgili kurumlara sunulacak ve kamuoyu ile paylaşılacak. Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü ile Sapanca Turizm Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı’nda görev yapan öğretim elemanı ve öğrencilerin desteği ile mutfak kurularak, bölgedeki yetkililerin göstereceği bir bölgede günlük 500 kişilik sıcak yemek desteği verilecek. Ferizli Meslek Yüksekokulu Tekstil Teknolojisi Programı ile Moda Tasarımı Programı’ndaki öğretim elemanlarının katkılarıyla ihtiyaca yönelik olarak kışlık ceket ve mont dikimi yapılarak, ilgili bölgelere yönlendirilecek. Arifiye Meslek Yüksekokulu’nda bulunan atölyelerde hızlı bir şekilde soba imalatına başlanacak. Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Akyazı Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nda görev yapan öğretim elemanlarından gönüllü bir ekip oluşturularak, ihtiyaç duyulan bölgelerde görev almaları sağlanacak.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Maç öncesi saha kardan temizlendi


Van Spor

Elazığspor’da Antalya kampı kadrosu belli oldu


Van Spor

Elazığspor’da Antalya kampı başlıyor


Van Spor

Başkan Ahmet Dal’dan yeni yıl mesajı


Van Spor

Değer Erzincan Müftülük Spor Kulübü hizmete açıldı


Van Spor

5 bin kişilik salon için imzalar atıldı


Van Spor

Erzurum GSİM sporda ve gençlik hizmetlerinde 2026’ya zirvede giriyor


Van Spor

Başkan Ahmet Dal, yeni transferlere yeşil ışık yaktı


Van Spor

Erzurumspor FK 3 Ocak’ta topbaşı yapacak


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı dolu dizgin gidiyor


Van Spor

Ağrı Kadın FK’ya Barbaros’tan maddi destek


Van Spor

Iğdır’da dağcılıkta tarihi adım


Van Spor

Elazığlı sporcular 45 madalya turnuvaya damga vurdu


Van Spor

FIS Palandöken Cup tamamlandı


Van Spor

Kar ve soğuğa rağmen Ağrı Kadın Futbol Takımı’ndan 4 gollü galibiyet


Van Spor

Ceza sahasında davetsiz misafir


Van Spor

Dersimspor’un altyapısına kalıcı yatırım müjdesi


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bu galibiyete ihtiyacımız vardı"


Van Spor

Hüseyin Eroğlu: "Bizim adımıza beklemediğimiz bir skor oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 1 Çorum FK: 0


Van Spor

Elazığ’da okul sporları masa tenisi müsabakaları yapıldı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ