“STK’ların sergilediği birliktelik çok önemli”

“STK’ların sergilediği birliktelik çok önemli”

Genel 21.02.2023 17:02:26 0
“STK’ların sergilediği birliktelik çok önemli”
Tarih: 21.02.2023 17:02 Güncelleme: 21.02.2023 17:02
Diyarbakırlı iş kadını Emel Uslu Atik, Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen deprem felaketinde harekete geçen Sivil Toplum Kuruluşlarının (STK) sergilediği birlikteliğin çok önemli olduğu söyledi.
Deprem felaketinin yaşandığı ilk günden buyana Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya, Hatay ve Elazığ illerini ziyaret ettiklerini belirten Emel Uslu Atik Vakfi (EUA Vakfı) Başkanı Diyarbakırlı iş kadını Emel Uslu Atik, yaşanan afet felaketinde STK’ların önemli bir görev üstlendiğini dile getirdi. Afet felaketinin yaşandığı ilk saatlerinden itibaren deprem bölgelerine STK’larla koordineli bir şekilde giyecek, yiyecek ve hijyen malzemelerini tedarik ederek ulaştırılmasını sağladıklarını belirten Atik, “Felaketin yaşandığı illerimize kuru gıdadan konserveye, içecekten hijyen malzemesine, bebek bezinden mamaya hemen her türlü ihtiyaca yanıt verecek malzemelerimizi tedarik ettik. Genç vakıf üyelerimiz ve gönüllü vakıf üyelerimiz ile birlikte özverili ve koordineli çalışmalar neticesinde deprem bölgesinde bulunan afetzedelerimize ulaşmanın çabası içerisinde bulunduk” dedi.

“İçimiz yanıyor”
Deprem felaketinin yaşandığı Diyarbakır’da gençliğinin, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş illerinde ise çocukluğunun geçtiği iller olduğunu belirten Diyarbakır’lı iş kadını Emel Uslu Atik, ömrümün büyük bir kısmının geçtiği toprakları bu halde görünce içinin yandığını söyledi. Atik, “İş insanları olarak, Diyarbakır’da Diyarbakır Ticaret Borsası Kadın Girişimciler Kurulu, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Meclisi ve diğer tüm illerimizde sivil toplum örgütlerimizle birlikte; din, dil ve ırk ayırt etmeden olması gerektiği gibi sıkıca sarılarak yaraları sarmaya çalıştık. Şahsıma ve aileme ait olan şantiyelerimizi hızlı bir şekilde yaşam alanına çevirdik, İlk etapta acil barınma ihtiyacı olan afetzede vatandaşların kullanımına açtık. Şantiyelerde depremzedelerin tüm gıda, hijyen ve bakım ihtiyaçlarını hızlı bir şekilde gidermeye çalıştık ve depremzede vatandaşlarımıza tırlarla ulaştırdık” diye konuştu.

“Göç dalgası başladı”
Depremin yaşandığı bölgelerden özellikle Ankara,Konya ve Mersin gibi büyükşehirlere bir göç dalgası başladığını belirten Atik, “Bizlerde kendimize ait olan otellerimizin kapılarını depremzedelere açtık. Otellerimize gelen depremzedelerimizin kıyafet ve hijyen ihtiyaçlarını gidermek için bir sistem kurarak göç eden afetzede vatandaşlarımızın tüm ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. Bu konuda ayrıca fazla göç alan şehirlerimizin belediyeleri ve ilçe belediyelerimize destek olarak birlikte şehir değiştiren vatandaşlarımız için oluşturulan yardımlaşma projelerine dahil olduk” şeklinde konuştu.

“Eylem planı hazırladık”
Depremin yaşandığı bölgelerle ilgili bir eylem planını da hazırladıklarını belirten, Emel Uslu Atik, “Aileler ve çocuklara yönelik psikososyal destek çalışmaları organize edeceğiz. Çocuklar için oyun ve etkinlik alanları oluşturulacağız.. Eylem planında başta depremden doğrudan etkilenen iller olmak üzere yürütülecek psikososyal destek çalışmalarına ilişkin tüm süreçleri aşamalandırdık. Eylem planında yer alan ve çocukların yaşanan olayı anlamlandırmaları ile toparlanmalarını desteklemek amacıyla bir dizi eğitim çalışması planladık’’ dedi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Dev Derbide Zafer Galatasaray'ın: Beşiktaş 0-1 Mağlup Oldu


Van Spor

Erzurumspor FK-Manisaspor FK maçının ardından


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 1 - Erciyes 38 FSK: 1


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 2 - Niğde Belediye Spor: 1


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 8 - Manisa FK: 1


Van Spor

Başkan Sekmen’e Erzurum temalı forma


Van Spor

Yeşilyurtspor Teknik Direktörü Murat Yıldırım: "Takım henüz yüzde 60 seviyesinde"


Van Spor

Tahkim Kurulu’ndan 24Erzincanspor dosyalarında karar


Van Spor

Dünya’nın yıldızları Palandöken’de yarışıyor


Van Spor

ETÜ’lü Damla Köse Avrupa Şampiyonasında altın madalya kazandı


Van Spor

Erzurum’da FIS SBX Snowboard Dünya Kupası heyecanı


Van Spor

TFF Futsal Ligi Tatvan Etabı devam ediyor


Van Spor

Iğdır’da öğrenciler floor curling ile tanışıyor


Van Spor

Spor Köyü atletizm pisti inşaatına başlandı


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Erzurumspor: 4 - Keçiörengücü: 2


Van Spor

Muş’ta karate antrenmanları hız kesmeden sürüyor


Van Spor

ETÜ 2026 kış oyunlarının şampiyonu oldu


Van Spor

Oltu’ya dev yatırım: Modern spor salonu için imzalar atıldı


Van Spor

Elazığspor’dan seremoni açıklaması


Van Spor

Kars 36 Spor Başkanı Osman Yaşar Uluman görevi bıraktı


Van Spor

24Erzincanspor ailesi iftar sofrasında buluştu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ