STK’lara belediyelerden beklentileri soruluyor

STK’lara belediyelerden beklentileri soruluyor

Genel 12.05.2025 11:43:55 0
STK’lara belediyelerden beklentileri soruluyor
Tarih: 12.05.2025 11:43 Güncelleme: 12.05.2025 11:43
Erzurum’da belediyeler ile sivil toplum kuruluşları arasında işbirliğinin geliştirilmesi kapsamında bir program yapıldı.
İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Türkiye Belediye Başkanları Birliği ile ortaklaşa yürütülen "Belediyeler ve Sivil Toplum Kuruluşları Arasında İş Birliğinin Geliştirilmesi" projesinin Erzurum programı İbrahim Erkal Dadaş Kültür ve Sanat Merkezi’nde yapıldı. Programda; Türkiye Belediye Başkanları Birliği Genel Başkanı Mehmet Yeloğlu, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Zafer Aynalı, Erzurum Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Murat Güven, Türkiye Belediye Başkanları Birliği Erzurum İl Temsilcisi Hüseyin Bozhalil ve Proje Koordinatörü Sermet Başaran birer konuşma yaptılar.
Projenin amacı ve hedefi ne?
"Belediyeler ile STK’lar Arasında İşbirliğinin Geliştirilmesi Projesi" genel anlamda; kamu yönetiminin ikinci dilimini meydana getiren yerel yönetimlerle (belediyelerle) STK’lar arasında karşılıklı hizmet verimliğini artırmak için etkin ve sürdürülebilir işbirlikleri geliştirmeyi kapsıyor. Proje ile hizmetleriyle halka dokunan ve hemşehrilerin en yakınında olan belediyeler ile aynı çevrede faaliyet gösteren STK’ları bir araya getirerek demokratik ve sosyal bir iklim oluşturmak suretiyle toplumsal diyaloğu güçlendirmek ve öncelikle deprem, sel, yangın ve kuraklık gibi doğal afetlerde katılımcı ve paylaşımcı anlayışla hizmetlerin etkin, verimli ve sürdürülebilir şekilde verilmesine yönelik işbirlikleri geliştirmeyi amaçlıyor.
"Beş önemli istek ve beklenti belirleniyor"
Hedef kitle ise 81 ildeki tüm belediyelerin ilgili personeli, belediye birlikleri ve STK’lar. Proje ana hedefleri ise 81 ildeki belediyeler ile aktif haldeki STK’lar diyaloğunu tesis etmek ve geliştirmek için bölgesel 17 ilde demokratik katılımı ve sosyal iletişimi güçlendirecek ortamlar oluşturmak şeklinde ifade ediliyor. STK’ların yerel hizmetlerden daha iyi yararlanması için belediyelerden beş önemli istek ve beklentilerini belirlemek, birlikte yaşanılan yöreye duyulan aidiyeti ve hemşehrilik bağlarını güçlendirmek. Proje Türkiye’nin 7 coğrafi bölgesini ve 81 ilini temsilen 17 alt bölgedeki il-ilçe belediyesi ile sağlanan işbirliği ve koordinasyonla gerçekleştiriliyor.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor Teknik Direktörü Sarıgül: "Devre arasına kadar en iyi sonuçları almak istiyoruz"


Van Spor

Elazığlı sporcu Emre Kara milli takım kampına davet edildi


Van Spor

Erzurum GSİM sporda ve gençlikte zirveyi sevdi


Van Spor

Erzurum GSİM spor salonlarında tatlı antrenman


Van Spor

Erzurumspor’da gençlere imza attırıldı


Van Spor

Başkan Dal; "Tertemiz bir futbol istiyoruz"


Van Spor

Elazığlı sporculardan su topunda büyük başarı


Van Spor

TFF 3. Lig’de 10. Hafta: Yeşilyurtspor’un rakibi Hacettepe A.Ş. Türk Metal 1963 Spor


Van Spor

TFF 2.Lig’de Yeni Malatyaspor, Arnavutköy’ü konuk edecek


Van Spor

2025 satranç turnuvası tamamlandı


Van Spor

Geçen yıl Elazığ’ı temsil ettiler, şimdi yeni şampiyonaya hazırlanıyorlar


Van Spor

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Ajax deplasmanında


Van Spor

Elazığspor-Ankaraspor maçı biletleri satışta


Van Spor

Sivrice’de "Atatürk ve Gençlik Koşusu" coşkusu


Van Spor

U15 Okçuluk bölge müsabakaları şampiyonu Elazığ


Van Spor

Elazığsporlu Maksut’un annesi hayatını kaybetti


Van Spor

Hem okuyorlar hem buz pateni öğreniyorlar


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Bandırmaspor: 1


Van Spor

Fenerbahçe, 10 Kişi Kalan Beşiktaş'ı 3-2 Mağlup Etti! Tarihi Geri Dönüş ve 2 Kırmızı Kartla Dolu Bir Derbi


Van Spor

Oliver Roy Camio: "Tüm oyuncularımız gayet güzel performans gösterdi"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ