STK’lara belediyelerden beklentileri soruluyor

STK’lara belediyelerden beklentileri soruluyor

Genel 12.05.2025 11:43:55 0
STK’lara belediyelerden beklentileri soruluyor
Tarih: 12.05.2025 11:43 Güncelleme: 12.05.2025 11:43
Erzurum’da belediyeler ile sivil toplum kuruluşları arasında işbirliğinin geliştirilmesi kapsamında bir program yapıldı.
İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Türkiye Belediye Başkanları Birliği ile ortaklaşa yürütülen "Belediyeler ve Sivil Toplum Kuruluşları Arasında İş Birliğinin Geliştirilmesi" projesinin Erzurum programı İbrahim Erkal Dadaş Kültür ve Sanat Merkezi’nde yapıldı. Programda; Türkiye Belediye Başkanları Birliği Genel Başkanı Mehmet Yeloğlu, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Zafer Aynalı, Erzurum Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Murat Güven, Türkiye Belediye Başkanları Birliği Erzurum İl Temsilcisi Hüseyin Bozhalil ve Proje Koordinatörü Sermet Başaran birer konuşma yaptılar.
Projenin amacı ve hedefi ne?
"Belediyeler ile STK’lar Arasında İşbirliğinin Geliştirilmesi Projesi" genel anlamda; kamu yönetiminin ikinci dilimini meydana getiren yerel yönetimlerle (belediyelerle) STK’lar arasında karşılıklı hizmet verimliğini artırmak için etkin ve sürdürülebilir işbirlikleri geliştirmeyi kapsıyor. Proje ile hizmetleriyle halka dokunan ve hemşehrilerin en yakınında olan belediyeler ile aynı çevrede faaliyet gösteren STK’ları bir araya getirerek demokratik ve sosyal bir iklim oluşturmak suretiyle toplumsal diyaloğu güçlendirmek ve öncelikle deprem, sel, yangın ve kuraklık gibi doğal afetlerde katılımcı ve paylaşımcı anlayışla hizmetlerin etkin, verimli ve sürdürülebilir şekilde verilmesine yönelik işbirlikleri geliştirmeyi amaçlıyor.
"Beş önemli istek ve beklenti belirleniyor"
Hedef kitle ise 81 ildeki tüm belediyelerin ilgili personeli, belediye birlikleri ve STK’lar. Proje ana hedefleri ise 81 ildeki belediyeler ile aktif haldeki STK’lar diyaloğunu tesis etmek ve geliştirmek için bölgesel 17 ilde demokratik katılımı ve sosyal iletişimi güçlendirecek ortamlar oluşturmak şeklinde ifade ediliyor. STK’ların yerel hizmetlerden daha iyi yararlanması için belediyelerden beş önemli istek ve beklentilerini belirlemek, birlikte yaşanılan yöreye duyulan aidiyeti ve hemşehrilik bağlarını güçlendirmek. Proje Türkiye’nin 7 coğrafi bölgesini ve 81 ilini temsilen 17 alt bölgedeki il-ilçe belediyesi ile sağlanan işbirliği ve koordinasyonla gerçekleştiriliyor.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Turgut Özal Gençlik Merkezi’nin temeli atıldı


Van Spor

Elazığspor’da hazırlıklar başlıyor


Van Spor

Şampiyon taekwondocular ödüllendirildi


Van Spor

Hakemler iftar yemeğinde buluştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi sporcularından dünya arenasında çifte gurur


Van Spor

Milli sporcu Furkan Akar çiçeklerle karşılandı


Van Spor

Elazığspor’da 3 gün izin


Van Spor

Elazığ, trıatlonda yeni bir döneme ev sahipliği yaptı


Van Spor

Ardahan Kura Kadın Futbol Takım’ının yeni başkanı Songül Çelik oldu


Van Spor

Süphan Dağı tırmanışına tipi ve kar engeli


Van Spor

Kars’ta "Kadınlar Satranç İl Birinciliği Turnuvası" tamamlandı


Van Spor

Beşiktaş, Gençlerbirliği'ni 2-0 Mağlup Etti: Orkun Kökçü ve Olaitan Farkı Yarattı


Van Spor

Elazığspor son 5 maçından 13 puan çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Hatayspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 3 - Hatayspor: 0


Van Spor

Kopspor maçı ertelendi


Van Spor

Bitlisli taekwondocu Nurcihan Ekinci’nin hedefi 2032 Paralimpik Oyunları


Van Spor

Furkan Akar’dan tarihi madalya


Van Spor

Zirvede fark açılıyor! Galatasaray 10 kişilik Başakşehir'e fark attı


Van Spor

Rize'yi tek golle geçtiler! Karadeniz derbisi Trabzonspor'un!


Van Spor

Eren Stadyumu’nda kar temizliği


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ