Sportif başarılara tebrikler sürüyor

Sportif başarılara tebrikler sürüyor

Genel 12.11.2022 11:58:59 0
Sportif başarılara tebrikler sürüyor
Tarih: 12.11.2022 11:58 Güncelleme: 12.11.2022 11:58
Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu (TSÜF) Başkanı Prof. Dr. Mehmet Günay, Atatürk Üniversitesinin elde ettiği sportif başarılardan dolayı Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı’yı ziyaret etti. Ziyarette Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Necip Fazıl Kishalı ile yönetim ekibi de yer aldı.
Atatürk Üniversitesinin 2021-2022 Dönemi Üniversiteler Arası Genel Madalya Dağılımı altın madalya sıralamasında 208 üniversite arasında birinci olmasından dolayı tebrik ziyaretinde bulunan Prof. Dr. Günay, son yıllarda elde edilen sportif başarılardan dolayı Rektör Çomaklı’ya tebriklerini iletti.
Başkan Günay: “Atatürk Üniversitesi Öğrencileri Sportif Başarılarıyla Göz Dolduruyor”
Akademik ve bilimsel alanlarda yaptığı atılımlar ve geliştirdiği projeler ile çeşitli dallarda ödüle layık görülerek bu başarıları tescillenen Atatürk Üniversitesi; sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif alanlara yönelik çalışmalarına da ara vermeden devam ediyor. Özellikle son yıllara sportif açıdan damga vuran üniversitede hemen her bölümden öğrencinin her aldığı bireysel ve takım sporlarında elde edilen madalyalar Erzurum başta olmak üzere ülke genelinde de takdirle karşılanıyor. Bu bağlamda 2021-2022 Dönemi Üniversiteler Arası Genel Madalya Dağılımı sıralamasında zirvede yer alan Atatürk Üniversitesi ailesini tebrik eden Günay; 29 Altın, 16 Gümüş ve 23 Bronz madalya kazanarak toplam 68 madalya ile kürsüye çıkan sporcuların önemli bir başarının altına imza attıklarını söyledi. Öğrencilerin kişisel gelişimlerinde sporun önemli bir yeri olduğunu vurgulayan Günay, üniversitelerin bu bilinçle spor yapmak isteyen ve müsabakalara katılma arzusunda olan öğrencilerini destelediklerini görmekten mutluluk duyduklarını, bunların başında da Atatürk Üniversitesinin geldiğini belirterek atılan adımların madalyalarla karşılığının alındığını ifade etti.
Erzurum’un tam anlamıyla bir spor şehri ve kış sporlarının merkezi konumunda olduğunu belirten Günay: “Bu anlamda biz de bu şehri oldukça önemsiyoruz. Şubat ayında Erzurum’da düzenleyeceğimiz Kış Sporları Şampiyonası ile ihtişamlı bir organizasyona ev sahipliği yapacağız. Atatürk Üniversitesinin de varlığı bizlere güç veriyor. Bu düşüncelerle hem elde ettikleri altın madalya birinciliği hem de spora ve sporcuya verdiği desteklerden dolayı Rektör Çomaklı nezdinde tüm Atatürk Üniversitesi ailesini tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” diye konuştu.
Rektör Çomaklı: “Öğrencilerimizi Sportif Faaliyetlere Katılmaları Yönünde Teşvik Ediyoruz”
Akademik alandaki başarıların sosyal hayatta elde edilen kazanımlarla doğrudan ilişkisi olduğunu ve üniversite eğitimindeki motivasyonu yüksek tutabilmenin yolunun sportif, sanatsal ya da sosyal hayatta elde edilen başarılardan geçtiğini aktaran Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı, göreve geldikleri ilk günden itibaren bu bilinçle hareket ettiklerini ve başlatmış oldukları Yeni Nesil Üniversite Tasarım ve Dönüşüm Projesinin bileşenleri arasında öğrencilerin sosyal hayata yönelik eğilimlerini artırmak olduğunu dile getirdi. Bunu da başardıklarını aktaran Çomaklı, son yıllarda kazanılan madalya sayılarının bunun en somut göstergesi olduğunu kaydederek şunları söyledi: “Biz öğrencilerimizi sadece bilimsel çalışmalar yaparken değil sosyal sorumluluk projeleri başta olmak üzere, sanatsal ve sportif faaliyetlere de katılmaları yönünde teşvik ediyoruz. Ulusal ve uluslararası turnuvalara katılan tüm öğrencilerimizin daima arkalarındayız, başarılarıyla Türk Bayrağımızı dalgalandırdıkları zaman gururlanıyor ve mutlu oluyoruz. Bundan sonra da öğrencilerimizi her alanda desteklemeye devam edeceğiz. Bu düşüncelerle ziyaret eden ve tebriklerini ileten TSÜF Başkanı Prof. Dr. Mehmet Günay’a teşekkür ediyor, ülke sporuna sağladıkları katkılardan dolayı kutluyorum.”
Ziyaret, TSÜF Başkanı Prof. Dr. Mehmet Günay’ın Rektör Çomaklı’ya tebrik plaketi takdimiyle son buldu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Digorlu kızlar Türkiye yarı finallerinde Kars’ı temsil edecek


Van Spor

Curling kadın milli takımı, Dünya şampiyonası yolunda


Van Spor

Elazığspor, PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Malatya’ya 4 milyar TL’lik spor yatırımı


Van Spor

Hakkari’de üç bant bilardo heyecanı


Van Spor

Iğdır FK - Bodrum FK maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 2 - Bodrum FK: 3


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk’un burnu kırıldı


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası'nda Kura Çekimi Heyecanı: Çeyrek ve Yarı Final Eşleşmeleri Belli Oldu


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 2 - Ağrı 1970 Spor Kulübü: 2


Van Spor

24Erzincanspor sahasında farklı kazandı: 4-0


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Muğlaspor: 0


Van Spor

Yüksekovalı kayakçılar Türkiye şampiyonasına damga vurdu


Van Spor

Galatasaray, Liverpool'u tek golle devirdi!


Van Spor

Şampiyona çiçekli karşılama


Van Spor

Ağrı’da futbol heyecanı başladı


Van Spor

Elazığ, Floor Curling gençler grup müsabakalarına ev sahipliği yaptı


Van Spor

Hakkâri’de ‘Üç Bant Bilardo Turnuvası’ başladı


Van Spor

Bitlis’te iftar sonrası kayak keyfi


Van Spor

Maden’de 81 yıllık hasret sona erdi


Van Spor

Elazığlı güreşçilerden Türkiye Yarı Finalleri’nde büyük başarı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ