'Yetiştirdiğimiz sporcular çok yetenekli'

AK Parti Sakarya Milletvekili ve Dünya Supersport şampiyonu eski milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, çok yetenekli sporcular yetiştirdiklerini söyledi.

Van Spor 6.10.2019 16:50:46 0
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 06.10.2019 16:50

İSTANBUL (AA) - AA muhabirine açıklamalarda bulunan Sofuoğlu, kariyerini tamamladıktan sonra en büyük hayalinin, kendisinden sonra gelen sporcuların işini kolaylaştırmak olduğunu ifade etti.

Genç sporculara kendisinin zamanında bulamadığı imkanları sağladıklarını belirten eski milli motosikletçi, "Branşımızda benden sonra gelen ilk sporcu Toprak Razgatlıoğlu oldu. Ondan sonra yetiştirdiğimiz sporcuların çok yetenekli olduğuna inanıyoruz. Yetiştirdiğimiz sporcuların ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceklerini düşünüyorum. Elde ettiğimiz sonuçlar doğru yolda olduğumuzu gösteriyor. Önemli yatırımlar yapıyoruz. Çocuklarla ilgilenip onların iyi imkanlarda yarışmasını sağlıyoruz." diye konuştu.

Toprak Razgatlıoğlu'nun kısa zamanda önemli başarılar elde ettiğini ve çok yetenekli olduğunu dile getiren Sofuoğlu, "Şimdiden birincilikler elde etmeye başladı. Toprak Razgatlıoğlu'nu 2020 yılında şampiyonluğun en büyük adayı olarak görüyorum. Bizim çok fazla gencimiz var ve hepsi birbirinden yetenekli. Birçok ülkenin çok sayıda sporcusu var ama yarışlarda başarılı olmak farklı bir özellik. Biz bu konuda şanslıyız, en önemlisi de bu." ifadelerini kullandı.

"İlk adımı ailelerin atması gerekiyor"

Kenan Sofuoğlu, sporda gençlerin yetişmesi yolunda ilk adımı ailelerin atması gerektiğini dile getirdi.

Aile desteği olmadan başarının imkansız olduğunu kaydeden Sofuoğlu, "Bizler çocuklar için tüm maddi ve manevi desteği sağlıyoruz. İnsanlar motosiklet sporu için zengin sporu diyor ancak bu gerçek dışı. Yetiştirdiklerimizin hiçbiri zengin çocukları değil. Sadece bu işe gönül vermiş ailelerin çocukları. Çocuklar bu işi severek yapıyor ve o sevgilerinin karşılığında başarıya ulaşıyor." değerlendirmesinde bulundu.

"Spora Gönül Ver" projesi

Kenan Sofuoğlu, geçen yıl başlattıkları "Spora Gönül Ver" projesinin meyvelerini almaya başladıklarını aktardı.

Proje kapsamında önemli markalarla bir araya geldiklerini vurgulayan Sofuoğlu, "Proje kapsamında Türkiye'nin birçok şehrine, okullarına gittik ve öğrencilere eğitimler verdik. Yetenekli gördüğümüz çocuklar arasından seçmeler gerçekleştirdik. Seçtiğimiz çocukları da bir yıl eğittikten sonra Avrupa'ya göndermeyi hedefledik. Çok büyük bir projeydi ve bu adımların hepsini gerçekleştirdik." ifadelerini kullandı.

Gençlik yıllarında kendisinin Avrupa'ya büyük imkansızlıklar içinde gittiğini belirten Sofuoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

"Geriye dönüp baktığımda şu anda gençlere sunduğumuz imkanlar inanılmaz. Onlarla her görüşmemde bunu kendilerine hatırlatıyorum. Bir proje yaptık, bir yıl boyunca eğitim verdik. Kendi kategorilerinde ilk 3'e giren sporcuları belirledik. Bir sonraki adım Avrupa'daki en başarılı gençlerin katılacağı elemeler olacak. Gençlerimiz yaptığımız projeler sayesinde dünya şampiyonasında yarışma imkanı bulacak. Çok büyük bütçeler gerektiren bir projeyi başardık."

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Fenerbahçe'ye 90+1 darbesi! Beşiktaş, Kadıköy'de uçuşa geçti


Van Spor

Elazığspor’da kaleci Muammer’e kulüp bulması için izin verildi


Van Spor

Dostluk Maçı: Elazığspor U16: 2 - Beşiktaş U16: 1


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a top toplayıcı cezası


Van Spor

Sarıkamış’ta Uluslararası FIS Sarıkamış Cup başladı


Van Spor

Sokak basketbolu Hakkâri’de nefes kesti


Van Spor

Hakkâri’de kurumlar arası basketbol heyecanı başladı


Van Spor

Tarihi 7 Gollü Düello! Gençlerbirliği, Trabzonspor'u 4-3 Mağlup Etti


Van Spor

Erzincan, Siyah Kuşak ve Dan Terfi Sınavına ev sahipliği yaptı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - İskenderunspor: 3


Van Spor

25 Mart Spor liderlik koltuğuna oturdu


Van Spor

Elazığlı sporcu Türkiye 3’üncüsü oldu


Van Spor

Uluslararası arenada Tunceli’den 6’da 6 şampiyonluk


Van Spor

Türkiye’nin en genç hokey takımından büyük başarı


Van Spor

Furkan Akar ve Denis Örs’ün hedefi olimpiyat madalyası


Van Spor

Tatvan’da Uluslararası Muaythai Şampiyonası düzenlendi


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Silopi’den 3 puanla döndü


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’dan Millî Takıma bir genç sporcu daha


Van Spor

Mergabütan Kayak Merkezi’nde sezon açıldı


Van Spor

Elazığspor U16 Ligi’nde şampiyon oldu


Van Spor

Iğdır FK - Sivasspor maçının ardından


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ