Yeni Malatyaspor, UEFA'da hedefine bir adım daha yaklaştı

UEFA Avrupa Ligi 2. eleme turu rövanşında deplasmanda Slovenya'nın Olimpija Ljubljana takımını yenen Yeni Malatyaspor'da bir üst tura yükselmenin mutluluğu yaşanıyor.

Van Spor 2.08.2019 12:06:32 0
Yeni Malatyaspor, UEFA
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 02.08.2019 12:06

MALATYA (AA) - Tarihinde ilk kez UEFA Avrupa Ligi eleme turuna katılan ve rakibi Slovenya ekibi Olimpija Ljubljana'yı eleyen Yeni Malatyaspor'da bir üst tura yükselmenin mutluluğu yaşanıyor.

İkinci kez mücadele ettiği Süper Lig'i geçen sezon gösterdiği performansla 5. sırada bitiren sarı-siyahlılar, UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele etmeye hak kazandı.

Malatya şehrinin 16 yıl sonra bir takımı Avrupa Lig'inde mücadele ederken bu hasret 25 Temmuz'da oynanan Olimpija Ljubljana maçıyla sona erdi.

İkinci eleme ilk maçında sahasında 2-2 berabere kaldığı Slovenya temsilcisini deplasmanda 1-0 yenen Malatya ekibi, bir üst tura yükseldi.

Malatya ekibinin 3. eleme turundaki rakibi ise Galler ekibi Connah's Quay Nomads'i eleyen Sırp ekibi Partizan oldu.

"Gücümüzün ve potansiyelimizin farkındayız"

Yeni Malatyaspor Basın Sözcüsü Hakkı Çelikel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hem Malatya'ya hem de Türkiye'ye böyle bir sevinç yaşattıkları için çok mutlu olduklarını belirtti.

Bekledikleri sonucu aldıklarını vurgulayan Çelikel, "Biz oraya tur için gitmiştik. Çok şükür Allah'a bizi mahcup etmedi. Gücümüzün ve potansiyelimizin farkındayız. Oraya kazanmak için gitmiştik ve bunu başardık." diye konuştu.

Hedeflerine bir adım daha yaklaştıklarına dikkati çeken Çelikel, şöyle devam etti:

"Biz bu tecrübeyi yaşamadan önce hedefimizin UEFA Avrupa Ligi gruplarına kalmak olduğunu söylemiştik. Belirlediğimiz hedefimize bir adım daha yaklaştık. Emin ve sağlam adımlarla belirlediğimiz yoldan yürümeye devam edeceğiz. İnşallah bir aksilik, sakatlık olmazsa biz hedefimize ulaşacağız. Bunu başaracak güçte ve yeteneğe sahip bir takımımız var."

"Ayaklarını yere sağlam basan bir Malatyaspor gördük"

Çelikel, hakemin Olimpija Ljubljana maçındaki bazı kararlarının haksız olduğunu ve çok fazla faul çaldığını dile getirerek, her şeye rağmen kazanan futbolcuların her birini yürekten kutladığını ifade etti.

Her geçen gün daha iyiye gittiklerini anlatan Çelikel, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Geçen haftayla bu maçı ayrı ayrı kıyaslamak lazım. Bu haftaya baktığımız zaman geçen haftanın üzerine koymuş, ayaklarını yere sağlam basan bir Malatyaspor gördük. Yine tam hazır değiliz ama hazırlıklarımız çok ciddi anlamda sürüyor. Her geçen gün çalışmalarımız meyvelerini verecek ve biz tam olarak hazır hale geleceğiz. Tur bizim için çok önemliydi ve bundan sonraki maçlarda da daha iyi bir Yeni Malatyaspor izlettireceğiz."

"Daha çok güzel günler göreceğiz"

Çelikel, yeni transferlerin Olimpija Ljubljana maçında çok güzel bir oyun sergilediklerine dikkati çekerek, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Gerçekten oyunda olan tüm futbolcularımız formanın hakkını vererek mücadele etti. Tekrar tebrik ediyorum. Yeni transferlerimizden Gökhan Töre, oyuna girer girmez çok etkili oldu. Biz Gökhan'a güveniyorduk ve onda o kumaşın olduğunu biliyorduk. Hemen takıma uyum da sağladı ve çok güzel bir oyun sergiledi. Biz tüm oyuncularımızdan memnunuz. Her geçen gün oyuncularımız daha da iyi olacak ve verim alacağız. Mücadelemizi, hırsımızı bırakmadığımız sürece daha çok güzel günler göreceğiz inşallah."

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Beytepe Koleji öğrencilerinden basketbolda çifte galibiyet


Van Spor

Ünilig kış oyunlarında Atatürk Üniversitesi rüzgârı


Van Spor

Rize’de çifte şampiyonluk: Oltulu Erhan Şahin Azerbaycan yolcusu


Van Spor

Oltu’da yeni öğretmenevinin temelleri açılıyor


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor, Diyarbekir Spor’u ağırlayacak


Van Spor

Ata sporu cirit Erzincan’da yaşatılıyor


Van Spor

Elazığspor’da Erkan Sözeri dönemi


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk affedildi


Van Spor

ÜNİLİG Muay Thai Türkiye Şampiyonası’nda BEÜ zirvede


Van Spor

Elazığ’da 9 bin öğrenciye yetenek taraması yapılacak


Van Spor

Ağrı Spor Lisesi öğrencilerinden Türkiye şampiyonasında başarı


Van Spor

Elazığspor’da Adem Çağlayan dönemi sona erdi


Van Spor

Erzurum GSİM’den ‘Fırsatları eşitliyoruz’ projesi


Van Spor

Elazığ’da geleneksel ezgilerle büyük rekabet


Van Spor

Oltu’da 6 köprülük dev yatırım hayata geçiyor


Van Spor

Hakkari’de Vatan Tepesi’ne zorlu kış tırmanışı


Van Spor

Oltulu taekwondocular Erzurum’dan madalyayla döndü


Van Spor

Kovancılarspor, Bölgesel Amatör Lig’e yükseldi


Van Spor

12 Bingölspor, seyircisiz maçta rakibini 7-1 mağlup etti


Van Spor

Bulanık Kopspor evinde kazandı


Van Spor

Erzincan 1. Amatör Küme’de yeni sezon heyecanı başladı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ