Yapımı tamamlanan Yeni Adana Stadı kapılarını açıyor

Adanaspor-Adana Demirspor derbisinin pazar günü 33 bin kişilik statta oynanması planlanıyor.

Van Spor 11.02.2021 14:37:04 0
Yapımı tamamlanan Yeni Adana Stadı kapılarını açıyor
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 11.02.2021 14:37

ADANA (AA) - Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yapımı tamamlanan 33 bin kişilik Yeni Adana Stadı, kapılarını açmaya hazırlanıyor.

Merkez Sarıçam ilçesinde, 102 dönüm arazinin 43 dönümü üzerinde TOKİ tarafından inşaatına 2014'te başlanan, UEFA ve FIFA standartlarına göre inşa edilen Yeni Adana Stadı'nın yapımı tamamlandı.

Kapılarını açmaya hazırlanan 33 bin seyirci kapasiteli stadın, tribün koltuklarının yarısı Adana Demirspor'un "mavi-lacivert", diğer yarısı da Adanaspor'un "turuncu-beyaz" renklerinden oluşturuldu.

Çim zeminden itibaren 6 kat yüksekliğindeki statta, sosyal donatıların yanı sıra 10 asansör, 2 yürüyen merdiven, 104 turnike, basın ve VIP tribünü inşa edildi.

Mimari olarak engellilerin de rahatça kullanabileceği, 172 kişilik engelli bölümü ve 172 refakatçi koltuğunun bulunacağı şekilde yapılan stadın etrafında 431'i kapalı, toplam 1444 araçlık otopark hazırlandı.

Ayrıca, 9 engelli, 34 erkek, 34 kadın tuvaletinin, kadın ve erkekler için ayrı ayrı mescidin, sporcu ve hakemler için 2 rahatlama havuzu ve masaj odalarının yer aldığı stattan 46 branşta faaliyet gösteren spor kulüpleri faydalanabilecek.

Yeni Adana Stadı'nın, TFF 1. Lig'in 21. haftasında, 14 Şubat Pazar günü saat 19.00'da oynanacak Adanaspor-Adana Demirspor derbisinde ilk maça ev sahipliği yapması planlanıyor.

Bayraktar: "Yeni stat maça ayrı bir heyecan ve motivasyon katıyor"

Adanaspor Teknik Direktörü Emrah Bayraktar, AA muhabirine, pazar günü derbi maça heyecanı yaşanacağını söyledi.

Her iki takımın yıllardır rekabet içinde olduğunu anlatan Bayraktar, şöyle konuştu:

"Ebedi dostluk, ezeli rekabet... İki takım da kazanmak isteyecektir. Bütçesine ve sıralamadaki konumuna bakmaksızın iki takımın da bütün isteğiyle karşılaşmayı kazanmak için oynadığı maçlardır. Adana Demirspor bize göre bütçeli bir takım. Daha fazla üst seviyelerde oynamış kariyerli oyuncuları olabilir ama bu maça teslimiyet duygusuyla çıkacağımız anlamına gelmiyor. Onları zor bir maçın beklediğini söyleyebiliriz. Elimizden gelen mücadeleyi göstereceğiz. Derbinin Yeni Adana Stadı'nda oynanacak olması maça ayrı bir heyecan ve motivasyon katıyor. Elimizden geleni en iyi şekilde sahaya yansıtmaya çalışacağız."

Dumlupınar: "Yeni statta kazanarak başlamak istiyoruz"

Adana Demirspor Teknik Direktörü Cüneyt Dumlupınar da 5 Ocak Fatih Terim Stadı'na Ankaraspor karşısında aldıkları galibiyetle veda ettikleri için mutlu olduklarını dile getirdi.

Derbi maçın önemini anlatan Dumlupınar, şunları kaydetti:

"Adanaspor ebedi dost, ezeli rakibimiz. İnşallah izleyenlere güzel bir müsabaka izlettireceğiz. Yeni Adana Stadı'na geçeceğiz. Yeni stadımızda kazanarak başlayıp yolumuza devam etmek istiyoruz. Stadı, hem takım hem de teknik heyet olarak iki defa gezdik. Stadın zemini oldukça iyi, hazır gözüküyor. Onayı da geldi. Pazar günü bismillah diyerek yeni statta kazanarak başlamak istiyoruz."

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

TFF 2. Lig: Elazığspor: 4 - İnegölspor: 2


Van Spor

Karslı atletler Avrupa Kros Şampiyonası’nda altın madalya için koçacak


Van Spor

TFF, Yeni Malatyaspor’u hükmen mağlup saydı


Van Spor

Malatya’da spor tesislerinin hizmet kalitesi değerlendirildi


Van Spor

Erzurum’da Basketbol hakem kursu açıldı


Van Spor

Malatya Büyükşehir’den amatöre 43 milyonluk yatırım


Van Spor

Ağrı’da taekwondo çalışmaları geleceğin sporcularını yetiştiriyor


Van Spor

Oltulu liseliler bilek güreşinde rakiplerine geçit vermedi


Van Spor

Sakaryasporlu Kaleci Yunus Emre Tekoğul'un "İlla Ki Gol Yerim Ben" Mesajlarıyla Tutuklanması Şike Soruşturmasını Alevlendirdi


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı, deplasmandan galibiyetle ayrıldı


Van Spor

Teknik Direktör Adem Çağlayan: "Kötü günler geride kalacak"


Van Spor

Çakmur’dan spor tesislerinde çalışan personele teşekkür belgesi


Van Spor

Yeni Malatyaspor’a ‘talimatlara aykırı hareket’ sevki


Van Spor

Yeni Malatyaspor’dan geriye kusursuz stat zemini kaldı


Van Spor

Korkmaz kardeşlerden çifte başarı


Van Spor

Erzincan’da cirit gösterisine davet


Van Spor

Havalı silahlar seçmelerinde Erzincan rüzgârı


Van Spor

Malatya’dan 7 sporcu milli takım kampına gitmeye hak kazandı


Van Spor

Erzurum Teknik Üniversitesi, ÜNİLİG Türkiye şampiyonluğunu kutladı


Van Spor

Elazığ dartta Türkiye 3’üncüsü oldu


Van Spor

Hakkari’de ‘satranç il birinciliği’ yapıldı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ