Ünlü sprinter Ramil Guliyev, MS için maraton koştu

- Milli atlet Ramil Guliyev, MS hastalarının fizyoterapi desteği alabilmelerine katkı sağlamak için MS Platformu ile birlikte 41. İstanbul Maratonu'na katıldı.

Van Spor 3.11.2019 14:29:42 0
Ünlü sprinter Ramil Guliyev, MS için maraton koştu
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 03.11.2019 14:29

İSTANBUL (AA) - Türkiye'nin dünya şampiyonluğu kazanmış önemli atletlerinden biri olarak son döneme imzasını atan Ramil Guliyev, bu yıl 41'incisi düzenlenen İstanbul Maratonu'nda Roche Türkiye liderliğinde kurulan MS Platformu gönüllüleri ile halk koşusuna katılarak MS (Multipl Skleroz) hastalığına dikkati çekti.

Roche'tan yapılan açıklamaya göre, halk koşusuna katılan Ramil Guliyev'e MS hastaları, MS Platformu gönüllüleri ve Türkiye MS Derneği üyeleri eşlik etti.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Ramil Guliyev, MS hastalığına ve MS hastalarının günlük yaşamda karşılaştıkları zorluklara dikkati çekmek için böyle bir etkinlikte bulunmaktan dolayı çok mutlu olduğunu belirtti.

Guliyev, MS'in hayatın sonu olmadığını, güncel gelişmeler sayesinde uygun bir tedaviyle hastalığın kontrol altına alınabildiğini aktararak, "MS hastalarının herkes gibi normal bir hayat sürebileceğini insanlara duyurmamız lazım. Ben de 41. İstanbul Maratonu'nda hayatımda ilk kez maraton koşarak MS Platformu'nun farkındalık çalışmalarına ve hastaların normal bir yaşama devam edebilmelerinde önemli bir etkisi olan fizyoterapi alabilmelerine destek olmak istedim." ifadelerini kullandı.


- "MS, tüm dünyada yaklaşık 2,3 milyon, Türkiye'de yaklaşık 75 bin kişiyi etkiliyor"


Türkiye MS Derneği Başkanı Dr. Melih Tütüncü de merkezi sinir sistemini etkilediği için hastanın yaşam kalitesini önemli derecede düşüren MS'in görülme sıklığının son yıllarda giderek arttığını vurguladı.

Tütüncü, MS'in, tüm dünyada yaklaşık 2,3 milyon, Türkiye’de ise yaklaşık 75 bin kişiyi etkilediğini belirterek, "Kadınlarda erkeklere oranla 2 kat daha fazla görülüyor. Özellikle genç erişkinlerde, 20-45 yaşlarında ortaya çıkan MS, hem dünyada hem de ülkemizde önemli bir sağlık sorunu olarak kabul ediliyor. Kronik bir hastalık olması nedeniyle MS hastalarının doktor kontrolünde uzun yıllar takip edilmesi gerekiyor." ifadelerini kullandı.


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Aşkale voleybolda il ikincisi oldu


Van Spor

Ağrı Spor Lisesi hentbolda Türkiye yarı finallerine yükseldi


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Atmaktan çok, kaçırdıklarımızı sorgulamalıyız"


Van Spor

Elazığ’da gençlik merkezleri ile gelecek inşa ediliyor


Van Spor

Karslı dağcılardan Kars’a Spor Tırmanış hakemliği


Van Spor

Oltu Anadolu Lisesi voleybolda finalde


Van Spor

Yeni Malatyaspor 3. Lig’e düştü


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Kulübü’nden hakem raporuna sert tepki


Van Spor

Elazığspor yönetimi, İskenderunspor maçının biletlerini ücretsiz dağıtacak


Van Spor

Elazığspor, Türkiye’de bu sezonun en çok gol atan takımı


Van Spor

Bakan Yardımcısı Eminoğlu, Muş’ta sporun geleceğini gençlerle konuştu


Van Spor

Başkan Dal, "Bahis sürecinde altı oyuncumuz ceza aldı"


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ