Tunceli’de Dünya Rafting Şampiyonası sürüyor

Türkiye’de ilk defa Tunceli’de düzenlenen ve 20 ülkeden 600 sporcunun yarıitığı Dünya Rafting Şampiyonası final müsabakalarıyla devam etti. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın desteği ve Tunceli Valisi Tuncay Sonel’in girişimleriyle..

Van Spor 12.06.2019 13:36:00 0
Tunceli’de Dünya Rafting Şampiyonası sürüyor
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 12.06.2019 13:36

Türkiye’de ilk defa Tunceli’de düzenlenen ve 20 ülkeden 600 sporcunun yarıitığı Dünya Rafting Şampiyonası final müsabakalarıyla devam etti.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın desteği ve Tunceli Valisi Tuncay Sonel’in girişimleriyle Türkiye’de ilk defa yapılan Dünya Rafting Şampiyonası 20 ülkeden 600 sporcu ve 200 teknik heyet ile hakemin katılımıyla sürüyor. Munzur Çayı’nda düzenlenen yarışlar, bugün final müsabakaları ile devam etti.Erkek ve kadın sporcuların yer aldığı 5 kilometrelik nehir inişlerinde slalom yarışı yapıldı. Kıyasıya geçen müsabakalar hem heyecanlı hem de renkli görüntülere sahne oldu. Vatandaşlar nehir kıyısında yarışları izlerken en heyecanlı seyirci ise bir köpek oldu. Sevimli köpek, bazen oturarak bazen ise botları takip ederek yarışları izledi.

Yarışmaya derece yapacaklarına inandıklarını belirten Türk takımının sporcusu Beyza Kaplan, "Çok güzel ve büyük bir organizasyon. Burada herkes çok büyük emek verdi. Bütün sporcular da çok yarıştı ve emek verdiler. Bir sürü ülkeden yarışmacılar var. Aynı şekilde Türk Milli Takımı da çok çalıştı. Burada çok iddialıyız. Mutlaka derece elde edeceğiz, buna inanıyorum. Kadın, erkek, MX hem de master takımından her şekilde derece elde edeceğimize inanıyorum" dedi.

İtalya’dan yarışa katılan bir başka sporcu Elodie Lumignon, "Her şey mükemmel. Buradayız, burada çok mutluyuz, organizasyon çok güzel. Tunceli çok güzel. Büyük bir organizasyon olduğu için burada bu yarışmaya katılmak da çok önemli” şeklinde konuştu.

Yarışmaya Şili’den katılan Valentina Soto ise "Burada olmaktan çok mutluyum. Ülkemiz buraya çok uzak. Burada organizasyonun bir parçası olmaktan çok mutluyum. Buraya davet ettikleri için çok teşekkür ediyorum. Ayrıca misafirperverliğiniz için ayrıca çok teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

Malatya İş İnsanları Platformu’ndan Yeşilyurtspor açıklaması


Van Spor

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

Erzincan GSB Yurtları Arası YurtLig Masa Tenisi İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Yüksekova’ya bin 500 kişilik spor salonu


Van Spor

Erzincan GSB yurtları arası YurtLig Satranç İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Erzincan Gençler Gücü, Siverek Kadınspor’a farklı mağlup oldu


Van Spor

Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu


Van Spor

Serkan Özbalta: "Beni memnun eden şey oyuncuların pes etmemesiydi"


Van Spor

Elazığ’da amatör maçta kavga


Van Spor

Sefer Yılmaz "Üst sıralardaki yerimizi korumak istiyoruz"


Van Spor

U14 Türkiye Şampiyonası’nda Malatya’yı Doğanşehir Belediyespor temsil edecek


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 2 - Bodrum FK: 2


Van Spor

Elazığ’da 4 branşta müsabakalar sona erdi


Van Spor

Elazığspor’dan olaylara ilişkin açıklama


Van Spor

Hakkari’de karlar üzerinde ilk adımlar


Van Spor

Güreşte Elmira Yasin Türkiye Şampiyonu oldu


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 4 - İnegölspor: 2


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ