Triatlonda bir ilk yaşanacak

Türkiye Triatlon Federasyonu, Didim'de düzenlenecek Türkiye Şampiyonası'nda ölçümleri kendi çip sistemiyle yapacak.

Van Spor 27.06.2019 12:53:09 0
Triatlonda bir ilk yaşanacak
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 27.06.2019 12:53

ANKARA (AA) - Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Bayram Yalçınkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Aydın'ın Didim ilçesinde 29-30 Haziran tarihlerinde düzenlenecek Türkiye Şampiyonası'nda Türk triatlonu için bir ilkin yaşanacağını söyledi.

Uzun süreli bir hazırlık sürecinin sonuna geldiklerini belirten Yalçınkaya, "Arkadaşlarımız günlerce bununla ilgili uğraştılar. Ciddi bir hazırlık gerçekleştirdik. Ramazan Bayramı'nda Türkiye'ye gelen uzmanlarla bir eğitim programı düzenledik. Didim'de artık kendi sistemimizi kullanmaya başlayacağız." ifadelerini kullandı.

Yalçınkaya, kiralama yönteminin ciddi bir mali yük olduğuna dikkati çekerek, "Sistemi bizim uyguluyor olmamız maddi açıdan elimizi rahatlatacak. Yani bir şirketten kiraladığımız zaman fiyatlar yarışa ve yarışa katılacak sporcu sayısına göre değişse de minimum 20 bin liradan başlıyor. Uluslararası yarışlarda fiyat daha da artıyor. Biz bu sistem sayesinde önemli bir giderden kurtulmuş olacağız ve bunu sporcularımıza harcayacağız. Sporcularımıza yatırım yapabilme açısından elimiz çok güçlenmiş olacak." değerlendirmesinde bulundu.

Yalçınkaya, sistemin federasyon tarafından kuruluyor olmasının yarışmalara sponsorluk yapan yerel yönetimler açısından da faydalı olacağını dile getirdi.

Çoğu yarışmada maddi yükü belediyelerle paylaştıklarını vurgulayan Yalçınkaya, şöyle devam etti:

"Bizim elimizi taşın altına koyduğumuz kadar belediyeler de koyuyor. Bu yükü ne kadar hafifletirsek, belediyelerin üzerine düşen yükü de o kadar hafifletmiş oluyoruz. Bu sayede belediyelerle karşılıklı olarak daha uzun soluklu protokoller yapma şansı buluyoruz. 'Belediye her şeyi karşılasın' gibi bir mantıkla ilerlediğimiz zaman, bir sonraki sene aynı yerde organizasyon yapma şansı bulamıyoruz. Federasyon olarak her şeyi yerel yönetimlere yüklemeye çalışırsanız, uzun soluklu bir iş birliği söz konusu olmuyor. Siz iyi niyetli olduğunuzu gösterdiğiniz zaman, onlar da yarışmalara yönelik yatırım yapmakta hiçbir çekince görmüyorlar."

Didim'de rekor katılım

Başkan Bayram Yalçınkaya, Türkiye Şampiyonası'na rekor sayıda sporcunun katılacağını belirtti.

Bugün kadar gerçekleştirdikleri organizasyonlarda en fazla 500 sporcunun yer aldığını aktaran Yalçınkaya, "Rekor bir katılım söz konusu. Geçen seneden bu yana puanlı yarışlarımızda 110-120 kişilik katılımın üstüne çıkmıyorduk. Bu sene Gelibolu'da çok özel bir yarış gerçekleştirdik. Çok ciddi ses getirdi. Bunun önemli bir artısı olduğunu düşünüyorum. Didim için şu anda yapılan başvuru sayısı 848'e ulaştı." diye konuştu.

Yalçınkaya, rekor katılımla yapılacak yarışın çip sistemi açısından da iyi bir test olacağını sözlerine ekledi.

Muhabir: Muhammed Ali Timur


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Furkan Akar: "Hedefim ülkemi en iyi şekilde temsil etmek""


Van Spor

Turgut Özal Gençlik Merkezi’nin temeli atıldı


Van Spor

Elazığspor’da hazırlıklar başlıyor


Van Spor

Şampiyon taekwondocular ödüllendirildi


Van Spor

Hakemler iftar yemeğinde buluştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi sporcularından dünya arenasında çifte gurur


Van Spor

Milli sporcu Furkan Akar çiçeklerle karşılandı


Van Spor

Elazığspor’da 3 gün izin


Van Spor

Elazığ, trıatlonda yeni bir döneme ev sahipliği yaptı


Van Spor

Ardahan Kura Kadın Futbol Takım’ının yeni başkanı Songül Çelik oldu


Van Spor

Süphan Dağı tırmanışına tipi ve kar engeli


Van Spor

Kars’ta "Kadınlar Satranç İl Birinciliği Turnuvası" tamamlandı


Van Spor

Beşiktaş, Gençlerbirliği'ni 2-0 Mağlup Etti: Orkun Kökçü ve Olaitan Farkı Yarattı


Van Spor

Elazığspor son 5 maçından 13 puan çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Hatayspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 3 - Hatayspor: 0


Van Spor

Kopspor maçı ertelendi


Van Spor

Bitlisli taekwondocu Nurcihan Ekinci’nin hedefi 2032 Paralimpik Oyunları


Van Spor

Furkan Akar’dan tarihi madalya


Van Spor

Zirvede fark açılıyor! Galatasaray 10 kişilik Başakşehir'e fark attı


Van Spor

Rize'yi tek golle geçtiler! Karadeniz derbisi Trabzonspor'un!


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ