Süper Lig Birleşmiş Milletler gibi

Süper Lig'in ilk yarısında Türkiye haricinde 62 ülkeden 225 futbolcu top koşturdu.

Van Spor 1.01.2020 12:52:39 0
Süper Lig Birleşmiş Milletler gibi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 01.01.2020 12:52

İSTANBUL (AA) - Ligin ilk yarısında yapılan 153 maçta toplamda 429 futbolcu görev aldı. Bu oyunculardan 225'inin yabancı olması dikkati çekti.

Çok sayıda ülkeden yabancı oyuncunun mücadele ettiği ve adeta Birleşmiş Milletleri (BM) andıran ligin ilk devresinde Galatasaray ve Medipol Başakşehir 16'şar, Beşiktaş ile Çaykur Rizespor 15'er yabancı futbolcuya görev verdi.

Aytemiz Alanyaspor, Gaziantep FK ile Gençlerbirliği 13'er, Trabzonspor, İttifak Holding Konyaspor, Kasımpaşa, İstikbal Mobilya Kayserispor ile Yukatel Denizlispor 12'şer yabancı futbolcu oynattı.

Fenerbahçe, Antalyaspor, BtcTurk Yeni Malatyaspor ve Göztepe 11'er yabancı futbolcuya görev verirken Demir Grup Sivasspor ile MKE Ankaragücü'nde 10'ar yabancı oyuncu ter döktü.

En fazla Brezilyalı

Süper Lig'in ilk 17 haftalık bölümünde en fazla Brezilyalı futbolcular forma giydi.

Ligdeki 18 takımda toplamda 25 Brezilyalı futbolcu top koşturdu. Güney Amerika ülkesini 15 futbolcuyla Portekizliler izlerken, Senegal ve Fransa'dan 10'ar oyuncu Süper Lig'de ter döktü.

204 Türk futbolcu

Ligin ilk yarısında 204 Türk futbolcu görev alırken, yerli futbolcuya en çok şansı İstikbal Mobilya Kayserispor şans verdi.

Maddi sıkıntılar yaşayan ve birçok yabancı oyuncusuyla yollarını ayıran Kayserispor'da çoğu genç olmak üzere 20 Türk oyuncu görev aldı.

Sarı-kırmızılı ekibi 14'er yerli futbolcuyla Göztepe ve Trabzonspor, 13 Türk oyuncuyla MKE Ankaragücü, 12'şer Türk futbolcuyla da Antalyaspor, Fenerbahçe ve Gençlerbirliği izledi.

Ligde Beşiktaş, Galatasaray, Medipol Başakşehir ve İttifak Holding Konyaspor 11'er, BtcTurk Yeni Malatyaspor ile Demir Grup Sivasspor 10'ar, Çaykur Rizespor, Gaziantep FK, Kasımpaşa 9'ar yerli futbolcuya görev verildi.

Aytemiz Alanyaspor ve Yukatel Denizlispor ise 8'er futbolcuyla en az Türk oyuncunun forma giydiği takımlar oldu.

Lider Sivasspor zirvede

İlk yarıyı lider tamamlayan Demir Grup Sivasspor, yerli futbolcuya en fazla şans veren takım oldu.

Kırmızı-beyazlı takımda 10 Türk futbolcu, toplamda 8 bin 758 dakika sahada kaldı. İç Anadolu temsilcisini 12 Türk futbolcuya 7 bin 810 dakika şans veren Antalyaspor izledi. Zirve yarışında yer alan Fenerbahçe'de ise 12 yerli futbolcu toplamda 7 bin 467 dakika sahada kaldı.

Birçok maça 11 yabancı futbolcuyla çıktığı için eleştirilen Galatasaray ise 3 bin 423 dakikayla yerli futbolcuya en az şans veren takım olarak dikkati çekti.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Karacabey Belediyespor: 2


Van Spor

Erzurumspor FK - Adana Demirspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 7 - Adana Demirspor: 0


Van Spor

Malatya’da okul sporları tırmanış yarışmaları tamamlandı


Van Spor

Tekmanlı minik eskrimcilerden başarılı sonuçlar


Van Spor

Röveşata golünün kahramanları ödüllendirildi


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’dan toplu imza töreni


Van Spor

Iğdır FK - Ümraniyespor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Ümraniyespor: 1


Van Spor

Elazığ’da ‘Sağlıklı Yaşam’ kültürü gelişiyor


Van Spor

Elazığ’a bilek güreşinde 4 madalya


Van Spor

Kovancılar güreş takımı Elazığ’da 8 altın madalyayla zirveye çıktı


Van Spor

Şenkaya’da salon futbolu coşkusu


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Bu hikayenin sonunda Elazığspor bir üst lige çıkacak"


Van Spor

Elazığ’da dart müsabakaları sona erdi


Van Spor

Değer Erzincan spor kulüpleri 20’ye ulaştı: Hedef 5 bin öğrenci


Van Spor

Yeni Malatyaspor’dan yeniden yapılanma açıklaması


Van Spor

Kars’ta strateji ve hamle günü: Okul Sporları Satranç Turnuvası sona erdi


Van Spor

Fuat Bavuk: "Çok üzgün olduğumu bilmenizi isterim"


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk kadrodışı bırakıldı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ