Spor İl Temsilcileri GHSİM'de toplandı

Van Spor 19.10.2017 14:22:11 0
Spor İl Temsilcileri GHSİM
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 19.10.2017 14:22
Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, spor il temsilcileri ile toplantı yaparak, spor branşlarını masaya yatırdı.
GHSİM Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen zirveye Spor Şube Müdürü Güngör Şenses, Okul Sporları Şube Müdürü Yaşar elen ile 30’u aşkın il temsilcisi katıldı. Kış ve buz sporlarının yanı sıra salon sporları ve bireysel sporda ayrım yapmaksızın spora destek verdiklerini ve sporu zirveye taşımak için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini ifade eden Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, Erzurum’un sporda Türkiye’ye yön veren illerden biri olduğunun altını çizerek, “Erzurum öyle basit bir il değil. Erzurum dışarıda daha da adından söz ettiren bir kent, sporu ile siyaseti ile bürokrasisi ile çok güçlü bir kent. Ayrıca burası bir olimpiyat şehridir” dedi.
SPORDA TABULARI YIKTIK
Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, Erzurum’un gerek hava koşulları gerekse, muhafazakarlığı bakımından Türkiye’nin spor yapma anlamında en zor illerinden biri olmasına rağmen, bu tabuları çok çalışarak yıktıklarını söyledi.
Taşkesenligil, “Erzurum muhafazakar bir kent. Bu ilde 15-20 yıl önce samimi olmak gerekirse, aileler çocuklarını spora göndermiyorlardı. Örneğin bizim babamız bile futbol oynadığımız için bize kızıyordu. Oysa son yıllarda Devletimizin ve Hükümetimizin politikaları, biz ve bizden önce bu kentte spora hizmet etmiş olan insanların destekleri ve çalışmaları ile tabuları yıktık, artık Erzurum’da aileler çocuklarının ellerinden tutarak spora götürüyorlar. Bu çok güzel bir tablo. Tabi ki, biz Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak sporu ve gençlik faaliyetlerimizi halkımızın ayağına kadar götüreceğiz. Ama ailelerin spora bakış açısı da bizleri mutlu etmektedir” dedi.
SAYIN BAKANIMIZ BAK MÜJDEYİ VERDİ
Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, Türkiye’de ve Erzurum’da sporun gelişmesi noktasında Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ın da il müdürleri toplantısında müjdeyi verdiğini belirterek, “Bakanımız bize bütçe konusunda müjdeyi verdi. İnşallah 2018 yılında sıkıntı yaşamayacağız” şeklinde konuştu.
Taşkesenligil, Erzurum’da devletin kente kazandırdığı spor tesislerinin kapılarının herkese açık olduğunu vurgulayarak, “Yeter ki, vatandaşımız spor yapmak istesin, biz her türlü desteğe hazırız” dedi.
Nüfus yoğunluğu bakımından 200 dolayında spor kulübünün bulunduğu Erzurum’da spor il temsilcilerinden spor kulüpleşmeyi teşvik etmeleri gerektiğinin altını çizen Taşkesenligil, “15 milyonu aşkın İstanbul’da bin 500 dolayında bir spor kulübü bulunuyor. Bu nüfus oranı göz önünde bulundurulduğunda belki bizim kulüp sayımız iyi bir konumda, ama bu sayıyı daha da artırmalıyız” şeklinde konuştu.
Taşkesenligil, nüfus yoğunluğu göz önüne alındığında K.Maraş ve Manisa’dan sonra en fazla lisanslı sporcuya sahip bir kent olduklarını da sözlerine ekledi.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Short Track’ta büyük gurur


Van Spor

PFDK’dan Yeşilyurtspor’a bahis cezası


Van Spor

A Milli Takım'ın play-off'taki rakibi Romanya oldu


Van Spor

3 Temmuz Stadı’nda sporcular daha güvenli ortamda spor yapacak


Van Spor

Iğdır’da "Çok Amaçlı Spor Salonu"nun temeli atıldı


Van Spor

Elazığ’da düzenlenen satranç turnuvası sona erdi


Van Spor

Elazığspor, hazırlıklarını sürdürüyor


Van Spor

Elazığ’da basketbol müsabakaları sona erdi


Van Spor

Yüksekova’da 24 kasım öğretmenler günü voleybol turnuvası başladı


Van Spor

Varto’da futbol kursu sürüyor


Van Spor

24Erzincansporlu 6 futbolcuya hak mahrumiyeti


Van Spor

Elazığsporlu futbolcuların cezaları belli oldu


Van Spor

TFF 2.Lig’de Yeni Malatyaspor, Adanaspor’a konuk olacak


Van Spor

Patnos’ta "Okul Sporları" müsabakaları başladı


Van Spor

Muş’ta 35 amatör spor kulübüne 2 milyon TL malzeme desteği


Van Spor

Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kick Boksta Türkiye finallerinde


Van Spor

Tunceli’den kick boksta büyük başarı


Van Spor

Badmintonda Erzincan Telekom Spor ikinci oldu


Van Spor

Erzincan’ın kızları Ağrı’ya 5-0 yenildi


Van Spor

Aleyna Korkut’tan Çekya’da altın madalya


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Erzincan’ı 5-0 mağlup etti


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ