Sivasspor Kulübü Başkanı Otyakmaz: Türk futbolundaki sorunlar masaya yatırıldı

Sivasspor Kulübü Başkanı Otyakmaz, Spor Kulüpleri ve Federasyonları Çalıştayı'nda Türk futbolundaki sorunların masaya yatırıldığını ve ilk gün itibarıyla doyurucu bir toplantı olduğunu söyledi.

Van Spor 13.01.2020 21:06:12 0
Sivasspor Kulübü Başkanı Otyakmaz: Türk futbolundaki sorunlar masaya yatırıldı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 13.01.2020 21:06

ANKARA (AA) - Ankara'daki The Green Park Hotel'de gerçekleştirilen Spor Kulüpleri ve Federasyonları Çalıştayı'nda ilk gün tamamlandı.

Çıkışta gazetecilere açıklamalarda bulunan Demir Grup Sivasspor'un kulüp başkanı Mecnun Otyakmaz, 5 gün sürecek çalıştayın Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun konuşmasıyla başladığını hatırlatarak, "Daha sonra salonlara ayrılarak, alt liglerdeki kulüpler ve bakan yardımcılarımızla toplantılar gerçekleştirdik. Türk futbolundaki sorunlar masaya yatırıldı. Herkese söz verildi. Herkes kendi bakış açısından sorunları anlattı ve yeni oluşacak Spor Kulüpleri ve Federasyonları Yasası'na ilişkin notlar alındı. Bütün kulüplerin tereddütleri, istekleri mutlaka değerlendirlecek ve yeni yasada yer alacaktır." ifadelerini kullandı.

Otyakmaz, çalıştaya katılımın yüksek olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Herkesin konuya hakim olması ve ilgi göstermesi Türk futbolu adına sevindirici. İlk gün itibarıyla doyurucu bir toplantıydı." diye konuştu.

Çalıştayda genel olarak ekonomik sorunların konuşulduğunu aktaran Otyakmaz, "Ekonomik sorunların müsebbiplerinin bir parçası bizler olabiliriz. Ama döviz kurundaki yükselmeler, yayın gelirindeki değişimler gibi etki alanımızın dışındaki gelişmelerin de bu tabloda payı olduğu konuşuldu. Genelde sorunlar hep ekonomi üzerine. A.Ş mi yoksa dernek sisteminin mi daha iyi olacağı yönündeki soruya kafamda çözüm bulamadım. Bizler derneğiz, A.Ş değiliz ama istikrarlı bir şekilde yönetildiği, bazı hassasiyetler gözetildiği takdirde dernekten de verim alabiliyorsunuz. A.Ş'den de verim alamadığınız oluyor." değerlendirmesinde bulundu.

Otyakmaz, transfer çalışmalarıyla ilgili soruya "Elimizde ligin ilk yarısını lider bitirmiş bir 11, hatta 14 kişi var. Bunu 18 kişiye çıkartmamız gerektiğini düşünüyoruz. Bazı mevkilerde oynayan oyuncularımızı zorlayacak kalitede oyuncular transfer etmemiz lazım. İlk transferimizi Yasin Öztekin ile gerçekleştirdik. Bir stoper ve orta saha transfer etmeyi düşünüyoruz." yanıtını verdi.

"Bizi bilgilendirmeleri gerekiyor"

Mert Hakan Yandaş ve Emre Kılınç'a teklif olup olmadığıyla ilgili soru üzerine Otyakmaz, şunları kaydetti:

"O arkadaşlarımızın sezon sonu sözleşmesi bitiyor. Bu arkadaşlarımızı transfer etmek isteyen takımlar, onlarla görüşebilir. Ama en azından hem yasal hem de etik olarak bize, 'bu futbolcularla görüşüyoruz' demeleri lazım. İzin almaları değil, bizi bilgilendirmeleri gerekiyor. Henüz bizi bilgilendiren yok ama basında bazı şeyler okuyoruz. Ben bu arkadaşlarıma şunu söylüyorum; sizler profesyonel bir sözleşmeye imza attınız. Bu profesyonel sözleşme sezon sonunda bitecek ama biz hep birlikte bir yola çıktık. Hep beraber bir aileyiz. 'Bu çıktığımız yolun sonunu taçlandıralım, hedefimize ulaşalım, ondan sonra da sizleri davul zurnayla buradan yolcu edelim' dedik. Onlarla bu yola baş koyduk. Şampiyonluk için elimizden geldiğince mücadeleyi göstereceğiz."

Muhabir: Halil İbrahim Avşar

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

TFF 2. Lig: Elazığspor: 4 - İnegölspor: 2


Van Spor

Karslı atletler Avrupa Kros Şampiyonası’nda altın madalya için koçacak


Van Spor

TFF, Yeni Malatyaspor’u hükmen mağlup saydı


Van Spor

Malatya’da spor tesislerinin hizmet kalitesi değerlendirildi


Van Spor

Erzurum’da Basketbol hakem kursu açıldı


Van Spor

Malatya Büyükşehir’den amatöre 43 milyonluk yatırım


Van Spor

Ağrı’da taekwondo çalışmaları geleceğin sporcularını yetiştiriyor


Van Spor

Oltulu liseliler bilek güreşinde rakiplerine geçit vermedi


Van Spor

Sakaryasporlu Kaleci Yunus Emre Tekoğul'un "İlla Ki Gol Yerim Ben" Mesajlarıyla Tutuklanması Şike Soruşturmasını Alevlendirdi


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı, deplasmandan galibiyetle ayrıldı


Van Spor

Teknik Direktör Adem Çağlayan: "Kötü günler geride kalacak"


Van Spor

Çakmur’dan spor tesislerinde çalışan personele teşekkür belgesi


Van Spor

Yeni Malatyaspor’a ‘talimatlara aykırı hareket’ sevki


Van Spor

Yeni Malatyaspor’dan geriye kusursuz stat zemini kaldı


Van Spor

Korkmaz kardeşlerden çifte başarı


Van Spor

Erzincan’da cirit gösterisine davet


Van Spor

Havalı silahlar seçmelerinde Erzincan rüzgârı


Van Spor

Malatya’dan 7 sporcu milli takım kampına gitmeye hak kazandı


Van Spor

Erzurum Teknik Üniversitesi, ÜNİLİG Türkiye şampiyonluğunu kutladı


Van Spor

Elazığ dartta Türkiye 3’üncüsü oldu


Van Spor

Hakkari’de ‘satranç il birinciliği’ yapıldı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ