Seyhan Baraj Gölü durgunsu sporunda cazibe merkezi oldu

Adana'da, iklimsel avantajlarıyla öne çıkan Seyhan Baraj Gölü'ndeki Kayıkhane Tesisleri, durgunsu sporlarında Türkiye'nin önde gelen merkezleri arasında yer alıyor.

Van Spor 14.11.2019 13:22:48 0
Seyhan Baraj Gölü durgunsu sporunda cazibe merkezi oldu
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 14.11.2019 13:22

ANKARA (AA) - Adana'daki Seyhan Baraj Gölü, iklimsel avantajları ve yeterli tesis olanaklarını barındırmasından dolayı durgunsu sporlarının cazibe merkezi haline geldi.

Göl kıyısındaki Kayıkhane Tesisleri, birçok ulusal yarışmaya ev sahipliği yapmasının yanı sıra çok sayıda kano ve kürek takımına sağladığı antrenman olanaklarıyla gözde oldu.

Türkiye'nin çoğu yerinde kış şartlarının etkisini göstermeye başladığı kasım-aralık aylarında, Adana'daki güneşli ve rüzgarsız hava, durgunsu sporları için kenti takımların tercih ettiği merkez haline getirdi.

Yaklaşık bir ay önce Muğla Köyceğiz'de yapılan seçmelerin ardından oluşturulan 12 kişilik Türkiye Kano Federasyonu Durgunsu Kano Milli Takımı da antrenörlerinin katılımıyla Kayıkhane Tesisleri'nde kampa girdi.

Aralarında genç milli sporcuların da bulunduğu 12 kano sporcusu, Türkiye'yi uluslararası organizasyonlarda başarılı şekilde temsil etmek için burada idmanlar gerçekleştirdi.

Antrenör Korkmaz: "Hedefimiz tabii ki 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları"

Milli takım antrenörlerinden Deniz Korkmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çalışmalarının Türkiye Kano Federasyonunca "C Gelişim Milli Kampı" olarak adlandırıldığını söyledi.

Mevsimsel avantajları, antrenman ve tesis olanaklarının iyi olması ve yönetimsel sıkıntıların bulunmamasının Adana'yı tercih etme sebepleri arasında yer aldığını belirten Korkmaz, "Sporcularımıza bu şansı ve imkanları verenlere teşekkür ediyoruz." dedi.

Korkmaz, Bursa'dan 5, Adana'dan 4, Muğla, Samsun ve Rize'den birer sporcuyla güzel bir kamp dönemi geçirdiklerini ifade ederek, şöyle konuştu:

"Burada yaptığımız kamp çok faydalı oldu. Bu süreçte imkanlar çok iyiydi. Buradakiler bizi destekleyip her türlü kolaylığı sağladı. Bunun da karşılığını vermek lazım. Sporcularımıza bunları anlatıyoruz. Burada yapacakları dereceler, çalışmalar, bir sonraki testlerin bir değerlendirmesiyle ortak milli takıma yeniden seçilecekler. Faaliyetlerimiz devam ediyor. Hedefimiz tabii ki 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları. Ondan sonra da 2024 Paris Olimpiyat Oyunları. Zaten hedef olmadan bir şey olmaz. Hedeflerimizi büyük tutmamız lazım. Elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz."

Akıllı: "Yurt dışından takımları da burada ağırlamak istiyoruz"

Kano İl Temsilcisi Harun Akıllı da "Bu dönemde burada milli takımımızı ağırladık, gelecek dönemlerde yurt dışından da takımları burada ağırlamak istiyoruz. Elimizden gelen en güzel misafirperverliği burada sunuyoruz." ifadelerini kullandı.

Milli takım kampının da çok faydalı geçtiğini aktaran Akıllı, şunları kaydetti:

"Gerçekten Avrupa'da ses getirebilecek sporcularımız var. Bu arkadaşlarımız da çalışmalarına devam ediyor. Biz bu sporcuların, önümüzdeki 2 yıllık süreçte Avrupa'da çok iyi dereceler alacağına inanıyoruz. Bu kampı buraya veren tüm yetkililerimize teşekkür ediyoruz. Bundan sonraki kampların da yine burada olmasını diliyoruz."

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Furkan Akar: "Hedefim ülkemi en iyi şekilde temsil etmek""


Van Spor

Turgut Özal Gençlik Merkezi’nin temeli atıldı


Van Spor

Elazığspor’da hazırlıklar başlıyor


Van Spor

Şampiyon taekwondocular ödüllendirildi


Van Spor

Hakemler iftar yemeğinde buluştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi sporcularından dünya arenasında çifte gurur


Van Spor

Milli sporcu Furkan Akar çiçeklerle karşılandı


Van Spor

Elazığspor’da 3 gün izin


Van Spor

Elazığ, trıatlonda yeni bir döneme ev sahipliği yaptı


Van Spor

Ardahan Kura Kadın Futbol Takım’ının yeni başkanı Songül Çelik oldu


Van Spor

Süphan Dağı tırmanışına tipi ve kar engeli


Van Spor

Kars’ta "Kadınlar Satranç İl Birinciliği Turnuvası" tamamlandı


Van Spor

Beşiktaş, Gençlerbirliği'ni 2-0 Mağlup Etti: Orkun Kökçü ve Olaitan Farkı Yarattı


Van Spor

Elazığspor son 5 maçından 13 puan çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Hatayspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 3 - Hatayspor: 0


Van Spor

Kopspor maçı ertelendi


Van Spor

Bitlisli taekwondocu Nurcihan Ekinci’nin hedefi 2032 Paralimpik Oyunları


Van Spor

Furkan Akar’dan tarihi madalya


Van Spor

Zirvede fark açılıyor! Galatasaray 10 kişilik Başakşehir'e fark attı


Van Spor

Rize'yi tek golle geçtiler! Karadeniz derbisi Trabzonspor'un!


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ