Şenes Erzik, liglerin haziranda başlamasına ihtimal vermiyor

TFF Onursal Başkanı, FIFA ve UEFA Onursal Üyesi Şenes Erzik, futbol takımlarına yapılan yeni tip koronavirüs testlerinde birçok vakaya rastlanmasının göz ardı edilemeyeceğini ve liglerin haziran ayında başlamasının çok zor olduğunu sö

Van Spor 15.05.2020 15:20:19 0
Şenes Erzik, liglerin haziranda başlamasına ihtimal vermiyor
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 15.05.2020 15:20

İSTANBUL (AA) - Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Onursal Başkanı, FIFA ve UEFA Onursal Üyesi Şenes Erzik, koronavirüs salgını nedeniyle ara verilen ligler için başlatılma kararı alınmasıyla ilgili AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Salgın sürecinde insan sağlığının her şeyden önemli olduğuna dikkati çeken Erzik, şu ifadeleri kullandı:

"Tarih biraz daha kaydırılacak gibi gözüküyor. Liglerin haziran ayında başlamayacağı belli. UEFA, liglerin ağustosun başına kadar bitirilmesini istedi ancak herkes koronavirüs sürecinin bu kadar hızlı gelişeceğini bilmiyordu. Tablo biraz değişik. Şu anda gidişat iyi değil. Birçok takımda pozitif vakalar çıktı. Patlama oldu. Bu göz ardı edilemez. Ligler, haziran ayında başlamayacak gibi görünüyor. Süreci iyi takip etmek gerek. Liglere başlama tarihinin ağustosun sonuna doğru olacağını düşünüyorum."

Deneyimli futbol adamı, liglerin başlama tarihi ile ilgili erteleme yapılması durumunda UEFA'nın göstereceği tavırla ilgili, "UEFA, 27 Mayıs'ta bir toplantı yapacak. UEFA, liglere başlama tarihleri kendi turnuvalarının takvimiyle çakışmıyorsa bu konuda sonuna kadar yardımcı olur. Bu işi başından beri bir takvim olayı olarak ele almak lazım. FIFA ve UEFA'da, dünya kupaları ile Avrupa şampiyonalarında hep ilk yapmaya çalıştığımız şey uluslararası takvimdi. Onlarla oynamak mümkün ama ne derece olur şu an gerçekten bir şey söyleyemiyorum." diye görüş belirtti.

"Para hesabı yapmak çok yanlış"

Şenes Erzik, koronavirüs salgını nedeniyle liglerin tamamlanamaması halinde Avrupa kupalarına katılacak takımlar ve katılım paylarının bölüşülmesi ile ilgili yaşanan tartışmalar hakkında şunları kaydetti:

"Para hesabı yapmak çok yanlış. Şu anda para hesabına girmek en son yapılacak şey. Hevesle virüsün yayılma hızında değişiklik olmasını beklemeliyiz. Artık son noktaya gelindi. Önceliğimiz sağlık. Gerisi bir şekilde yola koyulur. Mühim olan, virüsün etkisinin en çabuk zamanda ortadan kaldırılmasını beklemek. Bu hesapları hiç yapmadım. Yapmamakta da kararlıyım."

"En büyük problem takvim"

Futbol dünyasında son yıllarda turnuva ve bu organizasyonlara katılan takımların sayısının arttığını belirten Erzik, bu durumun salgın sürecinde takvimde yaşanan sıkıntıya yol açtığını aktardı.

Şenes Erzik, şöyle konuştu:

"Şampiyonaların formatlarını yapan benim. 1990'dan itibaren UEFA Şampiyonlar Ligi, UEFA Kupası ve Kupa Galipleri Kupası'nda bütün komitenin başkanlığını yaptım. En büyük problem takvimde yer bulup yerleştirmek. Turnuvaların azalması gerekirken giderek arttı. Takımların sayısı da fazlalaştı. Böyle bir afetin başımıza gelmesi bizim yaptığımız formatlarla taban tabana zıt. Takvimi zorluyor. Ekonomik tarafını ise kısa vadede düşünmemek lazım. Ligler tamamlanamazsa ekonomi o zaman düşünülecek. Kulüplerin mali durumu çok kötü. Yalnız Türkiye'de değil her ülkede. Bu süreçte en büyük sıkıntıyı çeken önce futbolcular sonra da kulüpler. İnşallah virüs bir an önce biter. Sonra ekonomik tarafı konuşulur."

Emre Doğan

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Kars 36 Spor, Bitlis 1916 Spor maçının hakemleri belli oldu


Van Spor

Yeni Malatyaspor’un 3 puanı silindi


Van Spor

Genç’e 750 kişilik yeni spor salonu


Van Spor

Elazığ paletli yüzme yarışlarında dünya 3.’sü oldu


Van Spor

Elazığspor’da Adem Çağlayan dönemi resmen başladı


Van Spor

25 Mart Spor Kulübü için tek yürek oldu


Van Spor

24Erzincanspor’da mali kriz büyüyor: Futbolcular alacakları için dava açtı


Van Spor

Genç sporcular sahada: Voleybol İl Birinciliği finali devam ediyor


Van Spor

Maça çıkmayan Yeni Malatyaspor, PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Ağrı Gençlik Merkezi’nden anlamlı buluşma


Van Spor

Elazığspor’da Adem Çağlayan dönemi


Van Spor

Bitlis 1916’dan dikkat çeken performans


Van Spor

Şampiyonluk kupası Şehriban Günata’nın


Van Spor

Elazığspor’dan Mustafa Sarıgül’e veda


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Muş SK: 1- Konyaspor: 4


Van Spor

Avrupa üçüncüsü Curling Milli Takımı’ndan Çakmur’a ziyaret


Van Spor

Elazığ’da basketbol turnuvası tamamladı


Van Spor

Erzurum ETÜ Atıcılık takımı Mersin’de birinci oldu


Van Spor

Elazığspor’da Sarıgül dönemi sona erdi


Van Spor

Aşkale İbrahim Polat Ortaokulu il müsabakalarında ikincilik elde etti


Van Spor

380 sporcu Okul Sporları Oryantiring Yarışması’nda ter döktü


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ