Saros'un rüzgarı 'sezonu uzatmaya' esiyor

Ege Denizi'nin kuzeydoğusunda Edirne sınırlarında yer alan Saros Körfezi, sörf sporu eğitimi ve organizasyonlarıyla yaz sezonu bitmesine rağmen turistleri ağırlamaya devam ediyor.

Van Spor 19.10.2019 13:33:15 0
Saros
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 19.10.2019 13:33

EDİRNE (AA) - Son yıllarda doğası, kendini temizleyen denizi, uzun ve geniş kumsal şeridiyle adından söz ettiren Saros Körfezi sahilleri, spor organizasyonlarıyla da ön plana çıkıyor.

Erikli sahilinde faaliyet gösteren yelken ve su sporları kulübü eğitimleri kapsamında yerli yabancı her yaştan sörf tutkunu, körfezde buluşuyor.

"Turizm devam ediyor"

Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Saros Körfezi'nin bölge için çok önemli bir sahil şeridi olduğunu söyledi.

Körfezin deniz tatilinin yanı sıra spor organizasyonlarıyla da ön plana çıktığını belirten Helvacıoğlu, "Güneş turizminin yanında su altı ve su üstü sporlarının yapılabildiği önemli bir bölge Saros. Körfez, ortak akıl çalışmalarıyla ön plana çıkaracağımız ciddi bir potansiyel. Türkiye'de yaz sezonu, güneş turizmi bu mevsimde bitse de dalış ve sörf aktiviteleri ile turizm devam ediyor." diye konuştu.

Keşan Yelken ve Su Sporları Kulübü'nün körfezde sörf eğitimine devam ettiğini anlatan Helvacıoğlu, şunları kaydetti:

"Yaklaşık 10 yıldır eğitimiyle, tanıtımıyla alt yapısını oluşturduğumuz sörf turizmini uluslararası seviye çıkardık. Sörf turizminin Saros Körfezi'nde Trakya, İstanbul ve Balkanlar potansiyeli var. Yerli-yabancı çok sayıda sörfçü, körfeze sörf yapmaya ve eğitim almaya geliyor. Alaçatı'daki organizasyonlara rakip olabilecek kadar da iddialıyız. Saros Körfezi artık bu anlamda da ün salacak. Rüzgarımız, güneşimiz, kumumuz, her şeyimiz var. Rüzgar sörfü branşında da eğitimlerimiz devam ediyor. Eğitim, yarışma ve festival anlamında da sörf sporunu masaya yatırdık. Herkesi Saros'a bekliyoruz."

Körfezin 3 aylık yaz sezonunda çok sayıda yerli-yabancı turisti ağırladığını dile getiren Helvacıoğlu, sörf, dalış, olta balıkçılığı ve etkinliklerle Saros'ta sezonun uzadığını söyledi.

"Erikli sahili Windsurf'ün cazibe merkezi"

Keşan Belediyesi Kültür Müdürü ve aynı zamanda Keşan Yelken ve Su Sporları Kulübü Başkanı Andaç Gedik de özellikle Erikli sahilinin rüzgar sörfünün cazibe merkezi haline geldiğini anlattı.

Ankara, Eskişehir, İstanbul, Kocaeli, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'dan eğitim için bölgeye sörf sevdalılarının geldiğini ifade eden Gedik, Saros'un rüzgar sörfü için çok ideal olduğunun altını çizdi.

Gedik, "Hedefimiz turizm sezonunu yılın 12 ayına yaymak. Bu yıl da federasyondan sörf yarışı talep edeceğiz, herkesi Saros'a bekliyoruz." dedi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor’dan olaylara ilişkin açıklama


Van Spor

Hakkari’de karlar üzerinde ilk adımlar


Van Spor

Güreşte Elmira Yasin Türkiye Şampiyonu oldu


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 4 - İnegölspor: 2


Van Spor

Karslı atletler Avrupa Kros Şampiyonası’nda altın madalya için koçacak


Van Spor

TFF, Yeni Malatyaspor’u hükmen mağlup saydı


Van Spor

Malatya’da spor tesislerinin hizmet kalitesi değerlendirildi


Van Spor

Erzurum’da Basketbol hakem kursu açıldı


Van Spor

Malatya Büyükşehir’den amatöre 43 milyonluk yatırım


Van Spor

Ağrı’da taekwondo çalışmaları geleceğin sporcularını yetiştiriyor


Van Spor

Oltulu liseliler bilek güreşinde rakiplerine geçit vermedi


Van Spor

Sakaryasporlu Kaleci Yunus Emre Tekoğul'un "İlla Ki Gol Yerim Ben" Mesajlarıyla Tutuklanması Şike Soruşturmasını Alevlendirdi


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı, deplasmandan galibiyetle ayrıldı


Van Spor

Teknik Direktör Adem Çağlayan: "Kötü günler geride kalacak"


Van Spor

Çakmur’dan spor tesislerinde çalışan personele teşekkür belgesi


Van Spor

Yeni Malatyaspor’a ‘talimatlara aykırı hareket’ sevki


Van Spor

Yeni Malatyaspor’dan geriye kusursuz stat zemini kaldı


Van Spor

Korkmaz kardeşlerden çifte başarı


Van Spor

Erzincan’da cirit gösterisine davet


Van Spor

Havalı silahlar seçmelerinde Erzincan rüzgârı


Van Spor

Malatya’dan 7 sporcu milli takım kampına gitmeye hak kazandı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ