Paralimpik tekvandocunun Tokyo 2020'de hedefi altın madalya

Para Tekvando Milli Takımı'nın kota alan sporcularından Mahmut Boztepe, Tokyo Paralimpik Oyunları'nda altın madalya hedeflediğini söyledi.

Van Spor 9.02.2020 16:08:53 0
Paralimpik tekvandocunun Tokyo 2020
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 09.02.2020 16:08

Gaziantep'te 12 yıl önce geçirdiği kaza sonucu iki kolu kopan Mahmut, para-tekvando sayesinde yeniden hayata tutundu.

Ailesiyle fıstık hasadı yaparken kollarını çalışır vaziyetteki traktörün arkasındaki ilaç makinesine kaptıran Mahmut Boztepe, kollarının kopması yüzünden zor günler yaşamaya başladı.

Sonradan dikilen kollarını tam olarak kullanamadığı için bir dönem hayata küsen Mahmut, dış dünyaya kapattığı kapılarını 7 yıl önce tanıştığı para-tekvando ile yeniden açtı.

Kısa sürede tekvandoda başarıyı yakalayan 23 yaşındaki sporcu, katıldığı şampiyonalarda topladığı puanlarla Türkiye'yi 2020 Tokyo Paralimpik Oyunları'nda temsil edecek.

Mahmut Boztepe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocukken geçirdiği kaza sonucu engelli olduğunu, yaşadığı sıkıntıları ilk başlarda kabullenmekte zorlandığını ifade etti.

Kaza zamanını hiç unutamadığını dile getiren Mahmut "Hastaneye kollarım kopuk götürüldüm. Kopan kollarım babamın ceketinin arasında hastaneye getirildi. O dönem 11 yaşında daha çocuktum. Sigortamız yok diye ilkin beni kabul etmemiş, hatta 2 saat bekletmişler. Babam tarlamızın olduğunu, icabında çıkacak masrafa karşın toprağımızı hibe edebileceğini söylemiş. Ama kabul etmemişler. Tesadüfen Mehmet Mutaf isimli bir doktor benim durumu öğreniyor ve hemen yanımıza gelip beni tedavi edebileceğini söylüyor. O gün hayatımın dönüm noktasıydı." şeklinde konuştu.

Kendisini ameliyat edecek doktorun babasının kanser hastası olduğunu ve o gün ameliyat edilmesi gerektiğini belirten Mahmut Boztepe, şunları kaydetti:

"Ancak o kadar kötü durumdaydım ki doktor babasını bırakmış, benim ameliyatıma girmiş. Sağolsun, kopan kollarımı dikiyor. Bir süre komada kaldım. Ancak kollarımı hiçbir zaman tam kullanamadım. Ameliyatım yapıldıktan sonra 3-4 ay kadar hastanede kaldım. Ardından birkaç ameliyat daha geçirdim, fizik tedavi gördüm. Uzun bir süre ayaklarımdan doku aldıkları için yürüyemedim. Bir sene boyunca sırt üstü yattım. 2-3 yıl aradan sonra yürümeye başladım."

"Çok sayıda madalya kazandım"

Kollarını yeniden kullanabilmesi için gittiği fizyoterapist sayesinde para tekvando ile tanıştığını anlatan Mahmut, "Sporla tanıştıktan sonra dışarı çıkmaya başladım. Eskiden gizlenerek geziyordum, şu an öyle bir kaygım yok. İlk uluslararası müsabakam 2015 yılında Moldova'nın başkenti Kişinev'de yapılan Avrupa Şampiyonası oldu. İlk maçta elenmiştim. Ama bu beni daha çok hırslandırdı. Sonraki turnuvalarda başarılı oldum oldum ve çok sayıda madalya kazandım." ifadelerini kullandı.

Polonya'nın başkenti Varşova'da düzenlenen Avrupa Şampiyonası'nda 61 kiloda bronz madalya kazandığını anımsatan Mahmut Boztepe, "Tabii bu başarılarımda Nurullah Celep hocamında katkısı büyük. Beni o yetiştirdi. Sonradan katıldığımız şampiyonalarda topladığımız puanlarla 2020 Tokyo Paralimpik Oyunları katılma hakkı kazandım. Benim dışımda 3'ü kadın 5 arkadaşım daha kota aldı. Türkiye olarak para tekvandoda en fazla kota alan ülkeyiz. 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda hedefim altın madalya kazanmak. İnşallah takım olarak başarılı olacağız." diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Muş Lalezar Spor ilk maçında 3 puan kazandı


Van Spor

Elazığspor, Sarıgül’le 3’te 3 yaptı


Van Spor

Yeşilyurtspor son dakikalarda ya üzülüyor ya seviniyor


Van Spor

Evinde hata yapmadı! Fenerbahçe, Karagümrük engelini 2 golle geçti


Van Spor

Iğdır FK - Boluspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Boluspor: 1


Van Spor

Malatya temsilcisi Mardin deplasmanından puansız döndü


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 3 - Yeni Malatyaspor: 1


Van Spor

Erzurum Şengel Atlı Spor Kulübü finale yükseldi


Van Spor

Ardahan’ın koşan yıldızları Posof’ta parladı


Van Spor

Elazığspor ve Şanlıurfaspor’dan kardeş paylaşımlar


Van Spor

Yeşil beyazlı sevda sınır tanımıyor


Van Spor

Galatasaray hata yapmadı! Başakşehir'den 3 puanı 2 golle aldı


Van Spor

Rize'yi iki golle geçtiler! Karadeniz derbisinin kazananı Trabzon


Van Spor

Kartal evinde yıkıldı! Beşiktaş Gençlerbirliği'ne mağlup oldu


Van Spor

Vanspor, Pendikspor Karşısında Kazançtan Döndü: Penaltı Kaçırıldı, Puan Paylaşıldı


Van Spor

20. Uluslararası Turgut Özal Karakucak Güreşleri görkemli başladı


Van Spor

Kamu Spor oyunları sona erdi


Van Spor

A Milli Futbol Takımı, FIFA sıralamasında 26. sıraya yükseldi


Van Spor

ETÜ, Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Evindar, güreşte Türkiye 3’üncüsü oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ