Paralimpik milli yüzücü, Tokyo 2020 için 'kulaç atıyor'

Kendisine protez malzemeleri sağlayan firma yetkilisinin yönlendirmesiyle yüzmeye başlayan ve başarıdan başarıya koşan milli sporcu Hamit Demir, 2020 Tokyo Paralimpik Oyunları'na katılmayı hedefliyor.

Van Spor 4.07.2019 15:20:55 0
Paralimpik milli yüzücü, Tokyo 2020 için
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 04.07.2019 15:20

MALATYA(AA) - Milli yüzücü Hamit Demir, 2020 Tokyo Paralimpik Oyunları'na katılarak altın madalya kazanmayı hedefliyor.

Gazi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünden mezun olan ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığında memur olarak çalışan 26 yaşındaki milli sporcu, 17 yaşında kendisine protez malzemeleri sağlayan firma yetkilisinin yönlendirmesiyle yüzmeye başladı.

Kısa sürede kendini geliştiren ve çevresindekilerin dikkatini çeken Hamit Demir, 19 yaşında Kahramanmaraş'ta katıldığı ilk resmi müsabakadan ikincilikle ayrıldı. Paralimpik milli yüzücü, S4 kategorisinde Türkiye şampiyonlukları elde etti.

Elde ettiği başarılarla milli takıma seçilen ve 6 yıldır milli mayoyu giyen Hamit, 9-15 Eylül'de Londra'da düzenlenecek Dünya Şampiyonası'ndan altın madalyayla dönüp Tokyo 2020'ya adını yazdırmayı hedefliyor.

Hamit Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yüzmeyi çok sevdiğini belirterek, başarılı olmak için çok çalıştığını söyledi.

Milli mayoyu ilk kez 2013'te Brezilya'da giydiğini anlatan Demir, "Aradan geçen 6 yılda uluslararası müsabakalarda ülkemi temsil ediyorum. Dünya Şampiyonası'ndaki hedefim altın madalya. Büyük bir inanç ve azimle bu anlamda çalışmalarımı gün geçtikçe artırıyorum. Çünkü ülkemiz çok değerli, fazlasıyla bunu hak ediyor." diye konuştu.

"86 madalya kazandım"

Hamit Demir, bugüne kadar çeşitli şampiyonluklar ve dereceler elde ettiğini ifade ederek, sözlerini şöyle sündürdü:

"Altı yıllık milli takım mücadelemde 86 madalya kazandım. Bunların 20'si uluslararası madalyalar. Başarımı, azmimi, pes etmemeye daha da üstüne gitmeye bağlıyorum. Ne olursa olsun kaldığın yerden devam etmeye, azim göstermeye ve inançlı olmaya bağlıyorum. Bu hayat güllük gülistanlık olmayacak. Zorluklarla karşılaşacağız. Zorluklarda güzellikler gibi bu hayatın bir parçası. Burada önemli olan zorluklarla baş edebilmek. Biz ne kadar sabır edip zorluklara göğüs gerebiliyorsak o kadar başarılı oluyoruz."

Hedef Tokyo 2020

En büyük hedefinin olimpiyatlar olduğunu dile getiren milli sporcu, "Hedefim 2020 Tokyo Paralimpik Oyunları'nda ülkeme altın madalya kazandırmak. Çalışmalarımı altın madalyayla taçlandıracağım. Ülkemi en güzel şekilde temsil edeceğim." değerlendirmesinde bulundu.

Hamit Demir, toplumun farklılıklarıyla zenginleştiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Biz de bu toplumun bir parçasıyız. İnsanlar birbirine benzeyecek diye bir kural yok. Biz hepimiz birbirimiz için iyi bir ödev ve örneğiz. Birbirimiz için de bir değeriz. Kimse kendisinden farklı olanları yargılamamalı. Engellerimiz farklılıklarımız hiçbir şeye engel değil. Ben de bunun en güzel örneklerinden biri olduğumu düşünüyorum. Milli sporcu oldum ülkeme birçok madalya kazandırdım. Hayat güzel. İnsanlarla etkileşim halinde olmak bütün her şeyden daha anlamlı. Bu hayat hepimiz için bir yerde son bulacak. Durup düşünmek kadar uzun bir süremiz yok. Yaşamın olumlu güzel taraflarını yakalamalıyız ve iyi bir şekilde bu hayatın son istasyonuna varmalıyız."

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Aşkale voleybolda il ikincisi oldu


Van Spor

Ağrı Spor Lisesi hentbolda Türkiye yarı finallerine yükseldi


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Atmaktan çok, kaçırdıklarımızı sorgulamalıyız"


Van Spor

Elazığ’da gençlik merkezleri ile gelecek inşa ediliyor


Van Spor

Karslı dağcılardan Kars’a Spor Tırmanış hakemliği


Van Spor

Oltu Anadolu Lisesi voleybolda finalde


Van Spor

Yeni Malatyaspor 3. Lig’e düştü


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Kulübü’nden hakem raporuna sert tepki


Van Spor

Elazığspor yönetimi, İskenderunspor maçının biletlerini ücretsiz dağıtacak


Van Spor

Elazığspor, Türkiye’de bu sezonun en çok gol atan takımı


Van Spor

Bakan Yardımcısı Eminoğlu, Muş’ta sporun geleceğini gençlerle konuştu


Van Spor

Başkan Dal, "Bahis sürecinde altı oyuncumuz ceza aldı"


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ