(Özel Haber) Türkiye Buz Hokeyi Federasyon Başkanı Bülent Akay, 42-0 yorumlarına tepki gösterdi

Van Spor 14.02.2017 16:24:53 0
(Özel Haber) Türkiye Buz Hokeyi Federasyon Başkanı Bülent Akay, 42-0 yorumlarına tepki gösterdi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 14.02.2017 16:24
Türkiye Buz Hokeyi Federasyon Başkanı Bülent Akay, Erkekler Buz Hokeyi Milli Takımı’nın Rusya’ya 42-0 yenilmesiyle ilgili sosyal medyada yapılan yorumlara tepki gösterdi.
2017 Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali’nde (EYOF 2017), Erkekler Buz Hokeyi Milli Takımı’nın Rusya’ya 42-0 yenilmesiyle ilgili olarak İHA’ya açıklama yapan Türkiye Buz Hokeyi Federasyon Başkanı Bülent Akay, “Biz sadece 6 ay gibi kısa bir sürede EYOF 2017’ye hazırlandık. Oyuncular ilk kez bir araya geldi. Hepsinin Rusya’yla oynadığı maç, ilk uluslararası müsabakalarıydı" dedi.

"Oyuncular ilk kez bir araya geldi"
Şampiyonaya ev sahibi ülke olarak katıldıklarını vurgulayan Akay, "Uluslararası Buz Federasyonu’nun yapmış olduğu gruplarda bu ülkelerle mücadele etmiyoruz. Biz 3. klasmanda mücadele ettik. Türkiye bir üst tura çıkarak, gelecek yıl daha güçlü ülkelerle mücadele edecek. Grup atlayarak gelecekte hedefimiz olan Rusya ve ABD gibi ülkelerle mücadele edeceğiz. Bu uzun bir maraton. Ev sahibi olduğumuz organizasyonda, karşımızda Rusya da olsa Slovenya da olsa hepsiyle mücadele ederiz. Biz sadece 6 ay gibi kısa bir sürede 2 yurt içi bir de yurt dışı kampı yaparak, bu şampiyonaya hazırlandık. Oyuncular ilk kez bir araya geldi. Hepsinin Rusya’yla oynadığı maç, ilk uluslararası müsabakalarıydı. Takımın yarısı 16, yarısı 17 yaşında. Yani bu çocuklar aslında geleceğin A Milli Takımı. Tesisler geliştikçe daha üst seviyelere yükseleceğiz. Rusya ile basit bir kıyaslama yapacak olursak Rusya’da 550 tane buz pisti var, Türkiye’de 5 pistle çalışmalarımız sürüyor. Rusya’da 87 bin, Türkiye’de 579 çocuk buz hokeyi yapıyor. Hedefimiz birkaç yıl sonra bu çocukların 20 Yaş Altı Milli Takımı’nı oluşturmaları ve milli takımımızın üst gruplarda yer alması" ifadelerini kullandı.

"Bu takım ilk kez bir dünya devine karşı mücadele etti"
Türkiye’de bu sporu belki de ilk defa duyan kişilerin festivaldeki amaçlarını bilmeden ve rakipleri tanımadan yorum yapmalarını normal karşıladıklarını ifade eden Akay, şunları kaydetti:
"Bunun üzerinden 16-17 yaşındaki geleceğin sporcularının ve teknik ekibimizin motivasyonunu bozacak herhangi bir yorumdan da kaçınmalarını rica ediyorum. Buna kimsenin hakkı yok. Bu takım ilk kez bir dünya devine karşı ve üstelik kendi ülkesindeki bu önemli organizasyonda mücadele etti. Bu çocuklara destek olunmalı. Türkiye’deki buz sporlarının gelişiminde bilgi sahibi olmadan yapılan yorumları çok doğru bulmuyorum. Biz bu çocuklarla yolumuza devam edeceğiz ve geleceğin başarılı bir milli takımını oluşturacağız."
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Tatvan’da Uluslararası Muaythai Şampiyonası düzenlendi


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Silopi’den 3 puanla döndü


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’dan Millî Takıma bir genç sporcu daha


Van Spor

Mergabütan Kayak Merkezi’nde sezon açıldı


Van Spor

Elazığspor U16 Ligi’nde şampiyon oldu


Van Spor

Iğdır FK - Sivasspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Sivasspor: 1


Van Spor

Aşkale voleybolda il ikincisi oldu


Van Spor

Ağrı Spor Lisesi hentbolda Türkiye yarı finallerine yükseldi


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Atmaktan çok, kaçırdıklarımızı sorgulamalıyız"


Van Spor

Elazığ’da gençlik merkezleri ile gelecek inşa ediliyor


Van Spor

Karslı dağcılardan Kars’a Spor Tırmanış hakemliği


Van Spor

Oltu Anadolu Lisesi voleybolda finalde


Van Spor

Yeni Malatyaspor 3. Lig’e düştü


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Kulübü’nden hakem raporuna sert tepki


Van Spor

Elazığspor yönetimi, İskenderunspor maçının biletlerini ücretsiz dağıtacak


Van Spor

Elazığspor, Türkiye’de bu sezonun en çok gol atan takımı


Van Spor

Bakan Yardımcısı Eminoğlu, Muş’ta sporun geleceğini gençlerle konuştu


Van Spor

Başkan Dal, "Bahis sürecinde altı oyuncumuz ceza aldı"


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ