Müdür Yıldırım: “Hakkari’de güzel şeyler oluyor”

Hakkâri Gençlik ve Spor İl Müdürü Emin Yıldırım, Zap Nehri’nde yapılan Türkiye Rafting Şampiyonası 2. Ayak Yarışlarının meyvelerini vermeye başladığını söyledi.

Van Spor 18.11.2020 09:27:06 0
Müdür Yıldırım: “Hakkari’de güzel şeyler oluyor”
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 18.11.2020 09:27

Hakkâri Gençlik ve Spor İl Müdürü Emin Yıldırım, Zap Nehri’nde yapılan Türkiye Rafting Şampiyonası 2. Ayak Yarışlarının meyvelerini vermeye başladığını söyledi.

Rize’nin Ardeşen ilçesinde yapılan Rafting Milli Takım seçmelerine Doğu ve Güneydoğu Anadolu illerinden toplam 150 sporcu ve antrenörün katılım sağladığını söyleyen Müdür Yıldırım, 15-26 Kasım tarihleri arasında Gençlik ve Spor Bakanlığı himayesinde Türkiye Rafting Federasyonu Başkanlığınca gerçekleştirilen kampa Hakkâri’den 36 sporcu ve 4 antrenör katıldığını belirtti. Müdür Yıldırım, "Çok zor bir coğrafyaya sahip olan Hakkâri’de doğanın zor şartlarını kendi lehimize dönüştürmeye çalışıyoruz ve bu niyetle attığımız adımların sonuçlarını almaya başlıyoruz. Zap Nehri’nde her geçen gün daha çok gencimiz rafting yapma imkânına sahip olmuş oluyor. Bir taraftan sporcu yetiştirirken bir taraftan da ilimizin ve ülkemizin ekonomisine, sosyal ve kültürel yapısına katkı sunacak rafting turizminin de gelişmesi için çalışmalar yürütüyor ve buna hizmet edecek tesisler kurmaya çalışıyoruz. Toplam uzunluğu 400 kilometre olan Zap Nehri’nin ilimiz sınırlarında bulunan 189 kilometrelik etabında rafting müsabakalarında aranan 1. dereceden 6. dereceye kadar zorluk seviyesine sahip parkurlar bulunmaktadır. Bu da burada sadece ulusal değil uluslararası müsabakaların da yapılabileceği anlamını taşımaktadır. Özellikle yapılan şampiyona sonrası gelen sporcuların ve katılımcıların ilimizden çok memnun bir şekilde ayrıldıklarını, burada yapılacak organizasyonlara gönül rahatlığıyla katılacaklarını paylaşmaları, bizleri son derece mutlu etmiştir. Ardeşen’de yapılan kampa ilimizden 4 antrenör, 26 erkek ve 10 kız sporcunun katılması, ilimizdeki kulüplerin emeklerinin karşılığını aldığı anlamına gelmektedir. Kampta milli takım antrenörlerinin verecekleri eğitimler, antrenör ve sporcularımıza çok büyük katkılar sunacaktır. İnanıyorum ki bu eğitimler ay yıldızlı formayı giymelerine vesile olacak, ilimizi ve ülkemizi ulusal ve uluslararası arenada temsil edecek düzeye taşıyacaktır. Tabi bu tür kamplar sporcuların üst düzey performansa ulaşmaları için fiziksel, teknik, taktik ve psikolojik hazırlığa sahip olmalarını sağlamakla beraber, ülkemizin farklı illerinden gelen sporcuların bir arada zaman geçirmesi, sosyal bir ağ oluşturması ve kültürel bir kaynaşmayı da beraberinde getirmesi açısından oldukça önemlidir. Ben bu anlamda milli takım kampının gerçekleştirmesini sağlayan Gençlik ve Spor Bakanımız Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na ve bakanlık çalışanlarına, Türkiye Rafting Federasyonu Başkanı Fikret Yardımcı ve yönetim kurulu üyelerine, Ardeşen Kaymakamlığına teşekkür ediyorum. Ayrıca ilimizde göreve geldiği günden beri sporu ve sporcuyu destekleyen ve rafting branşının ilimizde gelişimine büyük katkılar sunan Valimiz ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık’a ve emeği olan tüm kurum ve kuruluşlara şükranlarımı sunuyorum. İlimizde gençler adına, spor adına güzel şeyler oluyor. İnşallah bu tür kampları, ilimizde faaliyet gösteren birçok spor branşında yaşayacağız" dedi.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu


Van Spor

Serkan Özbalta: "Beni memnun eden şey oyuncuların pes etmemesiydi"


Van Spor

Elazığ’da amatör maçta kavga


Van Spor

Sefer Yılmaz "Üst sıralardaki yerimizi korumak istiyoruz"


Van Spor

U14 Türkiye Şampiyonası’nda Malatya’yı Doğanşehir Belediyespor temsil edecek


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 2 - Bodrum FK: 2


Van Spor

Elazığ’da 4 branşta müsabakalar sona erdi


Van Spor

Elazığspor’dan olaylara ilişkin açıklama


Van Spor

Hakkari’de karlar üzerinde ilk adımlar


Van Spor

Güreşte Elmira Yasin Türkiye Şampiyonu oldu


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 4 - İnegölspor: 2


Van Spor

Karslı atletler Avrupa Kros Şampiyonası’nda altın madalya için koçacak


Van Spor

TFF, Yeni Malatyaspor’u hükmen mağlup saydı


Van Spor

Malatya’da spor tesislerinin hizmet kalitesi değerlendirildi


Van Spor

Erzurum’da Basketbol hakem kursu açıldı


Van Spor

Malatya Büyükşehir’den amatöre 43 milyonluk yatırım


Van Spor

Ağrı’da taekwondo çalışmaları geleceğin sporcularını yetiştiriyor


Van Spor

Oltulu liseliler bilek güreşinde rakiplerine geçit vermedi


Van Spor

Sakaryasporlu Kaleci Yunus Emre Tekoğul'un "İlla Ki Gol Yerim Ben" Mesajlarıyla Tutuklanması Şike Soruşturmasını Alevlendirdi


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı, deplasmandan galibiyetle ayrıldı


Van Spor

Teknik Direktör Adem Çağlayan: "Kötü günler geride kalacak"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ