MKE Ankaragücü Kulübü Başkanı Fatih Mert: Ankaragücü yok olmaktan kurtuldu

MKE Ankaragücü Kulübü Başkanı Mert, her şeyin aşama aşama gerçekleşeceğini belirterek, 'Ben gerçekçi bir insanım. Hayal satmam ve satmayı da sevmiyorum. Yapabileceklerimi söylüyorum. Ankaragücü yok olmaktan kurtuldu.' dedi.

Van Spor 28.11.2019 10:57:38 0
MKE Ankaragücü Kulübü Başkanı Fatih Mert: Ankaragücü yok olmaktan kurtuldu
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 28.11.2019 10:57

ANKARA(AA) - MKE Ankaragücü Kulübü Başkanı Fatih Mert, Beştepe Tesisleri'nde AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Sayın Cumhurbaşkanı'mızın buraya çok güzel bir ilgisi var. Kendisiyle yüz yüze de görüşmemiz oldu. Sürekli bizden bilgi alıyor, kendisine telefonla bilgiler veriliyor. Cumhurbaşkanı'mız şu anda kulübümüzle birebir ilgileniyor. Bu, Ankaragücü camiası için çok güzel bir gelişme." ifadelerini kullandı.

Başkent ekibinin genç başkanı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Devletimizin tepesinin, Sayın Cumhurbaşkanı'mızın kulübümüzle ilgileniyor olması, camiamız açısından çok çok önemli. Cumhurbaşkanı'mızın ilgilenmesiyle sponsorluklar olabileceğini düşünüyorum. Oradan gelecek rakamlarla bir ödeme planı sunulacak. Bu ödeme planı sayesinde inşallah eksi 3 puan derdinden kurtulup, en önemlisi ligde kalmamız için transfer yasağının kaldırılmasını sağlayacağız. İnşallah bunları tamamlayabiliriz diye düşünüyorum."

Kulüpte her şeyin aşama aşama gerçekleşeceğini anlatan Mert, "Ben gerçekçi bir insanım. Hayal satmam ve satmayı da sevmiyorum. Yapabileceklerimi söylüyorum. Ankaragücü yok olmaktan kurtuldu. Öncelikle bu bilinsin. İkincisi, puan silinme cezası derdinden kurtuluyor, kurtulma aşamasında. Bundan sonraki aşamada transfer yasağı var. Hepsi aşama aşama olacak. Ben ümitliyim, taraftarımız da ümitli olsun. İnşallah bu işleri hep birlikte, omuz omuza, el ele, birleşerek, bütünleşerek çözebiliriz." diye konuştu.

Belediyenin yaklaşımı olumlu

MKE Ankaragücü Kulübü Başkanı Mert, ziyaretleri sırasında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın çok pozitif bir yaklaşımı olduğunu dile getirdi.

Bu sıcak yaklaşımı yönetim ve camia olarak önemsediklerini belirten Mert, "Ankara'da büyükşehir belediyesinin camiamıza katkılarının olması sevindirici. Bizi sıcak karşıladı ve elinden gelen desteği vereceğini söyledi." ifadelerini kullandı.

FIFA'daki dosyalar

Göreve geldikleri günden bu yana, FIFA'daki puan silme cezasına sebebiyet verebilecek borç dosyalarıyla ilgili görüşmeler yaptıklarını aktaran Fatih Mert, "Beş futbolcuyla ilgili bir süreç ilerliyor. Bizim teklif ettiğimiz rakamlar var, onların istediği rakamlar var. Bir orta yol bulup, bu beş futbolcuya olan borçlar nedeniyle eksi 3 puan derdini bitirmek istiyoruz. Bunların haricinde gelmeye başlayan dosyalar da var. Elimizdeki bütçe ve kaynağa göre bir teklif sunacağız. Şu anda çok bir para akışı yok." açıklamasında bulundu.

"Ankaragücü taraftarı itici bir güç"

Başkan Mert, sarı-lacivertli taraftarların takım için önemli itici bir güç olduğunu vurguladı.

Son oynadıkları Trabzonspor maçında da bunu gördüklerini belirten Mert, "Ankaragücü taraftarı gerçekten ama gerçekten, bunu laf olsun diye söylemiyorum, itici bir güç. Taraftarlarımızla her zaman farklıyız. Bunu Trabzonspor maçında da gördük. Yayıncı kuruluşun spikeri bile şaşırıyor. 'Takım 3-0 yenik, şu anda hala tezahürat yapılıyor.' diyor. Çok mutluluk verici bir olay." diyerek sözlerini tamamladı.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Hakkari’de Okul Sporları Kros Yarışları yapıldı


Van Spor

A Milli Futbol Takımı, Bulgaristan deplasmanında


Van Spor

Bulanık’ta stadyum yenileniyor


Van Spor

Elazığ Belediyespor’un hedefi 2’de 2


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor- Erciyes 38 FK maçını Ertuğrul Kösterelioğlu yönetecek


Van Spor

A Milli Takım'ın Bulgaristan Maçında Görev Yapacak Hakem Belli Oldu


Van Spor

Muş’ta yetenek taraması devam ediyor


Van Spor

Battalgazi Belediyesi, 29 Ekim’e özel ödüllü futsal turnuvası düzenliyor


Van Spor

Erzurum İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Spor Oyunları’nda şampiyon oldu


Van Spor

Elazığspor’dan sakat futbolcular hakkında açıklama


Van Spor

24Erzincanspor’da ekonomik kriz


Van Spor

Yeni Malatyaspor’a ‘sportmenliğe aykırı hareket’ sevki


Van Spor

TFF, Bundesliga Yıldızı Mert Kömür'ü Milli Takım İçin İstihbarat Çalışmasına Aldı


Van Spor

FIFA’dan Yeni Malatyaspor’a puan silme cezası


Van Spor

Muşspor Başkanı Cengiz’den hakem yönetimine sert tepki


Van Spor

Ağrı Aile ve Sosyal Politikalar, mali nedenlerle Kadınlar 2. Ligi’nden çekilme kararı aldı


Van Spor

Vali Aydoğdu, sporcuları makamında ağırladı


Van Spor

Elazığspor - Karaman FK maçı biletleri satışta


Van Spor

Arıcak’ta dama turnuvası başladı


Van Spor

Yeni Malatyaspor kalesini gole kapatamıyor


Van Spor

Atlı cirit ön eleme müsabakaları Erzincan’da yapıldı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ