Milli sporcu Sümeyye Boyacı: Kendimi geliştirmeye devam edeceğim

Dünya Paralimpik Yüzme Şampiyonası'nda gümüş madalya alan Boyacı, 'Katıldığım ilk Dünya Şampiyonasında bu başarıyı elde edebilmek çok büyük mutluluk. Kendimi geliştirmeye devam edeceğim.' dedi.

Van Spor 16.09.2019 20:16:50 0
Milli sporcu Sümeyye Boyacı: Kendimi geliştirmeye devam edeceğim
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 16.09.2019 20:16

İSTANBUL (AA) - İngiltere'de düzenlenen Dünya Paralimpik Yüzme Şampiyonası'nda mücadele eden milli sporcular, yurda döndü.

Londra'dan kalkan Türk Hava Yollarına ait uçakla İstanbul Havalimanı'na gelen milli yüzücüleri, Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu yetkilileri ile sporcuların yakınları karşıladı.

Kadınlar 50 metre sırtüstünde gümüş madalya elde eden Sümeyye Boyacı, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, güzel ve heyecanlı bir şampiyona yaşadığını belirterek, "Rakibimin koluyla dokunması ve beni sadece 3 salise ile geçmesi sonucu ikinci oldum. Benim için normal ve sıradan bir ikincilik değildi. Çok özel ve önemli bir yarıştı. Başta seyirciler olmak üzere beni destekleyen tüm sponsorlarıma teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Dünya Şampiyonası'nda çok önemli tecrübe edindiğini aktaran Sümeyye, "İkinci olmak da büyük bir başarı. 27 kez paralimpik şampiyonu olmuş ve benden 27 yaş büyük birinin arkasında ikinci oldum. Henüz katıldığım ilk Dünya Şampiyonası'nda bu başarıyı elde edebilmek çok büyük bir mutluluk. Kendimi geliştirmeye devam edeceğim." diye konuştu.

Sümeyye Boyacı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı telefon görüşmesi hakkında bir soruya ise, "Beni tebrik etti. Çok mutlu oldum. Davet etti. Olimpiyatlarda madalya alacağıma söz verdim. Eğer başarabilirsem yüzme branşında olimpik ve paralimpikte madalya alan ilk yüzücü olmak istiyorum. İstiklal Marşı'mızı okutmak istiyorum." cevabını verdi.

Sevilay Öztürk: Çok mutluyum

Şampiyonada kadınlar 50 metre kelebekte bronz madalya kazanan milli yüzücü Sevilay Öztürk, çok mutlu olduğunu söyledi.

Önemli bir şampiyonayı geride bıraktıklarını vurgulayan Sevilay, "Çok mutluyum. Üçüncü oldum. 2020 Paralimpik Oyunları'nda birinci olarak bayrağımızı dalgalandırmak istiyorum. Aileme ve hocalarıma verdikleri destek için çok teşekkür ediyorum. Bize sponsor olan Türk Hava Yolları ve Turkcell'e de teşekkür ederim." değerlendirmesinde bulundu.

Beytullah Eroğlu: Havuzda kazandık, masada kaybettik

Paralimpik Yüzme Milli Takımı'nın kaptanı milli sporcu Beytullah Eroğlu, şampiyonada lobilere maruz kaldıklarını ifade etti.

Çok yetenekli ve genç bir takıma sahip olduklarını belirten Beytullah, "Bu takımın kaptanı olduğum için gurur duyuyorum. Daha büyük başarılar kazanacağımıza eminim. Lobilere maruz kaldık. Havuzda kazanmamıza rağmen masada kaybettik. Bununla ilgili çalışmalarımızı yapacağız. Bu takım 2020 Paralimpik Oyunları'nda ülkemize çok madalya getirecek. Ne kadar çok destek olduğunda o kadar başarılı olacağız." şeklinde görüş belirtti.

Arif Ümit Uztürk: Mutlu ve gururluyuz

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Arif Ümit Uztürk ise mutlu ve gururlu olduklarını dile getirdi.

2020 Paralimpik Oyunları için hazırlıkların hızla devam ettiğini aktaran Uztürk, şunları kaydetti:

"Şu an 2020 Paralimpik Oyunları'na 24 sporcuyla gidiyoruz. Kota sayısını 50'ye çıkarmak mecburiyetindeyiz. Yüzmede genç bir nesil geliyor. Tecrübelilere de ihtiyaç var. Mutlu ve gururluyuz. Sponsor desteğinin artmasını bekliyoruz. Sponsorlara da teşekkür ediyorum."

Muhabir: Emre Doğan


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Tatvan’da Uluslararası Muaythai Şampiyonası düzenlendi


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Silopi’den 3 puanla döndü


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’dan Millî Takıma bir genç sporcu daha


Van Spor

Mergabütan Kayak Merkezi’nde sezon açıldı


Van Spor

Elazığspor U16 Ligi’nde şampiyon oldu


Van Spor

Iğdır FK - Sivasspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Sivasspor: 1


Van Spor

Aşkale voleybolda il ikincisi oldu


Van Spor

Ağrı Spor Lisesi hentbolda Türkiye yarı finallerine yükseldi


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Atmaktan çok, kaçırdıklarımızı sorgulamalıyız"


Van Spor

Elazığ’da gençlik merkezleri ile gelecek inşa ediliyor


Van Spor

Karslı dağcılardan Kars’a Spor Tırmanış hakemliği


Van Spor

Oltu Anadolu Lisesi voleybolda finalde


Van Spor

Yeni Malatyaspor 3. Lig’e düştü


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Kulübü’nden hakem raporuna sert tepki


Van Spor

Elazığspor yönetimi, İskenderunspor maçının biletlerini ücretsiz dağıtacak


Van Spor

Elazığspor, Türkiye’de bu sezonun en çok gol atan takımı


Van Spor

Bakan Yardımcısı Eminoğlu, Muş’ta sporun geleceğini gençlerle konuştu


Van Spor

Başkan Dal, "Bahis sürecinde altı oyuncumuz ceza aldı"


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ