Milli judocular Tokyo Olimpiyatları'nda zirveyi hedefliyor

Ay-yıldızlı sporcu İrem Korkmaz, 'Olimpiyatlara çok iyi hazırlanıyoruz. Kendimi hazır hissediyorum. Hedefim olimpiyatlarda altın madalya kazanmak. Ülkemi en iyi şekilde temsil etmek.' dedi.

Van Spor 11.02.2021 13:44:41 0
Milli judocular Tokyo Olimpiyatları
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 11.02.2021 13:44

EDİRNE (AA) - Milli judocular İrem Korkmaz ve Gül Kader Şentürk, bu yıla ertelenen 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda altın madalya kazanmayı hedefliyor.

Ay-yıldızlı judocular, İsrail'de 18-20 Şubat'ta düzenlenecek Grand Slam müsabakaları için Kadın Milli Takım Başantrenörü Ercan Çakıroğlu yönetiminde Edirne'de kamp çalışmalarını sürdürüyor.

Salgın döneminde uzun süre evde çalışmak zorunda kalan milli sporcular, hazırlık kamplarıyla form durumlarını her geçen gün yükseltiyor.

Milli judocu İrem Korkmaz, AA muhabirine, 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda hedefinin altın madalya olduğunu söyledi.

Salgın sürecinin tüm sporcuları olduğu gibi kendisini de olumsuz etkilediğini, uzun süre evde çalışmak zorunda kaldığını anlatan İrem Korkmaz, "Çok yoğun bir tempoda olimpiyatlara hazırlanırken organizasyonların iptaliyle büyük bir boşluğa düştük. Evde kaldığımız sürede performansımızın düşmemesi için yoğun çaba gösterdik." diye konuştu.

İstanbul, Erzurum ve Antalya kamplarında tüm eksiklikleri giderdiklerini aktaran milli sporcu, Edirne kampında da güç toplayarak performanslarını en üst seviyeye taşıdıklarını vurguladı.

İrem Korkmaz, performansının şu an çok iyi olduğunu, hayalleri ve hedeflerine ulaşmak için müsabakalarda ellerinden gelenin en iyisini yapacakları söyledi.

2020 Tokyo Olimpiyatları'nda her sporcu gibi kendisinin de altın madalya kazanmak istediğini belirten İrem Korkmaz, "Şimdiye kadar birçok madalya kazandım. Avrupa şampiyonu, dünya üçüncüsü oldum. İslami Dayanışma Oyunları'nda, Akdeniz Oyunları'nda madalyalar kazandım. Şimdi hedefim olimpiyatlar. Gerçekten olimpiyatlara çok iyi hazırlanıyoruz. Kendimi hazır hissediyorum. Hedefim olimpiyatlarda altın madalya kazanmak. Ülkemi en iyi şekilde temsil etmek." ifadelerini kullandı.

Gül Kader Şentürk: "Olimpiyatlar, sporcuların çıkmak istediği zirvedir"

Milli sporcu Gül Kader Şentürk, olimpiyatların sporcuların çıkmak istediği zirve olduğunu söyledi.

Hazırlık kamplarının çok iyi geçtiğini, olimpiyatlara kadar performanslarını en üst seviyeye çıkartacaklarını kaydeden Gül Kader Şentürk, "Olimpiyatlar, sporcuların çıkmak istediği zirvedir. Benim de hedefim bu zirveye çıkmak. Olimpiyatlarda altın madalya kazanmak her sporcunun hayalidir. Ben de altın madalya kazanmak istiyorum." diye konuştu.

Salgın döneminin olumsuz etkilerini anlatan Gül Kader Şentürk, evde kaldıkları sürede antrenmanlarına yapabildiği kadar devam ettiğini, kampların başlamasıyla da tekrar eski performansına kavuştuğunu sözlerine ekledi.

Olimpik Judo Kadın Milli Takımı Başantrenörü Ercan Çakıroğlu ise Edirne'de başarılı bir kamp dönemi geçirdiklerini belirtti.

Kampta çok başarılı sporcuların bulunduğunu anlatan Çakıroğlu, "İrem Korkmaz ve Gül Kader Şentürk, Tokyo Olimpiyatları'na katılacak. Sporcularımızın form durumu gayet iyi, Allah kaza bela veya sakatlık vermezse iki sporcumuzdan da olimpiyatlarda çok başarılı sonuçlar bekliyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Maden’de 81 yıllık hasret sona erdi


Van Spor

Elazığlı güreşçilerden Türkiye Yarı Finalleri’nde büyük başarı


Van Spor

Ergan Dağı’nda kurumlar arası kar voleybolu turnuvası tamamlandı


Van Spor

Yeşilyurtspor’dan göğüs sponsoruna ziyaret


Van Spor

Finalin adı Aşkale oldu: Kupa Aşkale’nin


Van Spor

Kars 36 Spor U16 takımı şampiyon oldu, Türkiye Finalleri’ne katılacak


Van Spor

Palandöken’de FIS SBX Snowboard Dünya Kupası zirvesi


Van Spor

Yusuf Ziya Bey Anadolu Lisesi Türkiye finallerinde


Van Spor

Erzurum Üniversiteli Gençler Spor Kulübü iki yıl üst üste şampiyon


Van Spor

Elazığspor’dan kadın taraftarlara jest


Van Spor

Snowboard Cross World Cup sona erdi


Van Spor

Erzincanlı yıldız güreşçilerden Rize’de üç şampiyonluk


Van Spor

Sekmen’den şampiyona kutlama


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 0 - Bursaspor: 1


Van Spor

Kars’ta Yeşilay Haftası’na özel satranç turnuvası yoğun ilgi gördü


Van Spor

Dev Derbide Zafer Galatasaray'ın: Beşiktaş 0-1 Mağlup Oldu


Van Spor

Erzurumspor FK-Manisaspor FK maçının ardından


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 1 - Erciyes 38 FSK: 1


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 2 - Niğde Belediye Spor: 1


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 8 - Manisa FK: 1


Van Spor

Başkan Sekmen’e Erzurum temalı forma


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ