Milli güreşçi Yunus Emre Başar hedef yükseltti

Ailesinin izinden giderek başladığı ata sporu güreşte birçok derece elde eden milli sporcu Yunus Emre Başar, önce dünya ardından da olimpiyat şampiyonluğu hedefliyor.

Van Spor 27.05.2021 13:59:47 0
Milli güreşçi Yunus Emre Başar hedef yükseltti
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 27.05.2021 13:59

SAKARYA (AA) - Babasının yönlendirmesiyle 6 yaşında memleketi Sakarya'da güreşe başlayan Yunus Emre Başar (26), 2000 yılında Fransa'nın Nantes kentindeki 17. Dünya Gençler Grekoromen Şampiyonası'nda ikinciliği bulunan amcası Zafer Başar ile 1992 Barcelona Olimpiyat Oyunları'nda gümüş madalya alan, ayrıca dünya ve Avrupa şampiyonalarında başarılar elde eden aile büyüğü Hakkı Başar'ı örnek alarak büyüdü.

Kısa sürede kendisini geliştiren Başar, 2012'de yıldızlar ve 2016'da 23 yaş altında Avrupa, 2018'de de Büyükler Akdeniz Oyunları'nda şampiyon oldu.

İstanbul Büyükşehir Belediyespor bünyesinde kariyerini sürdüren Başar, en son 24 Nisan'da Polonya'nın başkenti Varşova'da düzenlenen Avrupa Şampiyonası'nda grekoromen stil 77 kiloda Türkiye'ye gümüş madalya kazandırdı.

Başar: "Tokyo Olimpiyatları'na gidememek beni üzüyor"

İstanbul Sultangazi'deki bir okulda beden eğitimi öğretmenliği yapan milli sporcu Yunus Emre Başar, AA muhabirine, "Tokyo Olimpiyatları'na gidememek beni üzüyor." dedi.

Birçok sakatlık geçirdiğini ifade eden Başar, "Üç defa ameliyat oldum. Bunlar insanı yıpratabiliyor. Yenildiğin zaman bırakma isteği geliyor. Güreş gerçekten zor bir spor. Özellikle aile desteği burada devreye giriyor. Genç arkadaşlarımıza ailelerin desteğine, kendi inançlarına güvenmelerini ve hayal kurmalarını tavsiye ediyorum. Ne kadar büyük hayal kurarsanız ve ne kadar hırslıysanız bir an önce başarıyı yakalarsınız." diye konuştu.

"İlk hedef dünya şampiyonluğu"

Olimpiyat hayali olduğunu aktaran Başar, "Her sporcunun hayali olimpiyatlarda madalya almak. Gönül isterdi ki Avrupa şampiyonluğunu kazanayım. Şimdi sırada Dünya Şampiyonası var. İlk önce dünya şampiyonu olmayı, ardından 2024'teki Paris Olimpiyatları'na en iyi şekilde hazırlanmayı ve orada ülkemi temsil etmeyi istiyorum." ifadelerini kullandı.

Ailesinde güreşle sürekli ilgilenen birileri olduğu için kendisini şanslı hissettiğini vurgulayan Başar, "Yenildiğim zaman da yendiğim zaman da beni destekleyen bir ailem oldu." değerlendirmesinde bulundu.

Başar, ailesinin yanına geldiği zamanlarda Avrupa ile dünya dereceleri bulunan kardeşi Abdul Samet ve Sakarya Büyükşehir Belediyespor'da antrenör olan amcası Zafer Başar'la antrenmanlarına devam ettiğini sözlerine ekledi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Iğdır FK - Çorum FK maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Çorum FK: 2


Van Spor

Vali Taşolar tribünde taraftarlarla omuz omuza tezahürat yaptı


Van Spor

Furkan Akar: "Hedefim ülkemi en iyi şekilde temsil etmek""


Van Spor

Turgut Özal Gençlik Merkezi’nin temeli atıldı


Van Spor

Elazığspor’da hazırlıklar başlıyor


Van Spor

Şampiyon taekwondocular ödüllendirildi


Van Spor

Hakemler iftar yemeğinde buluştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi sporcularından dünya arenasında çifte gurur


Van Spor

Milli sporcu Furkan Akar çiçeklerle karşılandı


Van Spor

Elazığspor’da 3 gün izin


Van Spor

Elazığ, trıatlonda yeni bir döneme ev sahipliği yaptı


Van Spor

Ardahan Kura Kadın Futbol Takım’ının yeni başkanı Songül Çelik oldu


Van Spor

Süphan Dağı tırmanışına tipi ve kar engeli


Van Spor

Kars’ta "Kadınlar Satranç İl Birinciliği Turnuvası" tamamlandı


Van Spor

Beşiktaş, Gençlerbirliği'ni 2-0 Mağlup Etti: Orkun Kökçü ve Olaitan Farkı Yarattı


Van Spor

Elazığspor son 5 maçından 13 puan çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Hatayspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 3 - Hatayspor: 0


Van Spor

Kopspor maçı ertelendi


Van Spor

Bitlisli taekwondocu Nurcihan Ekinci’nin hedefi 2032 Paralimpik Oyunları


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ