Milli futbolcu Çağlar Söyüncü: Çıktığımız her maçta kendimizi favori görüyorum

Milli futbolcu Çağlar Söyüncü, 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası'na ilişkin, 'Bizim için altın kural sahaya çıktığımızda hiçbir zaman mahcup olmamak. Mağlup olabiliriz ama mahcup olmamak önemli. Çıktığımız her maçta kendimizi favori

Van Spor 24.05.2021 22:16:31 0
Milli futbolcu Çağlar Söyüncü: Çıktığımız her maçta kendimizi favori görüyorum
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 24.05.2021 22:16

ANTALYA (AA) - 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2020) mücadele edecek A Milli Takım'ın aday kadrosunda yer alan Çağlar Söyüncü, Antalya'ya geldi.

İngiliz ekibi Leicester City'de forma giyen milli futbolcu, özel uçakla Birmingham'dan Antalya Havalimanı'na ulaştı.

Çağlar Söyüncü, Leicester City ile son maçta Şampiyonlar Ligi'ne katılma şansını kaybettikleri için üzgün olduğunu belirterek, "Son maçta şanssız bir mağlubiyet oldu, ondan dolayı üzgünüz ama sezonu FA Cup gibi önemli bir kupayla kapattığımız için de mutluyuz. Hatalarımızdan ders çıkartıp devam edeceğiz. Şimdi orası bitti inşallah milli takımımızı en iyi yerlere getirmek için çalışacağız. Hep birlikte ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğiz. Sezon benim için iyi başlamıştı. Ondan sonra sakatlığım oldu, 3,5-4 aya yakın. O süreç kolay geçmedi. Allah'a şükürler olsun döndükten sonra biraz zorladı ama iyi bitirdiğimi düşünüyorum. İnşallah burayı da iyi bitireceğiz." ifadelerini kullandı.

Avrupa Şampiyonası'nda başarılı olacaklarına inandığını vurgulayan Çağlar, "İlk önce üç önemli hazırlık maçımız var. Maçlara çıkarken rakipleri ayırmıyoruz. Çünkü bu milli takım. Bu işin şakası yok. Her maça aynı motivasyon ve disiplinle çıkıyoruz. Önemli olan iyi futbol oynayıp taraftarımızın, bizi sevenlerin mutlu olması. Onun için uğraşıyoruz. Hazırlık maçlarından sonra inşallah açılış maçı için İtalya'ya uçacağız." şeklinde konuştu.

Çağlar Söyüncü, "Bizim defans hattımız Türk duvarı diye anılıyor. İtalya da savunmasıyla önde bir takım. Nasıl bir maç bizi bekliyor?" sorusuna ise, "O zaman gelince konuşuruz. Taktik, teknik işlere bugünden itibaren bakacağız. Burak ağabeyler de yarın gelecek. Ona göre kendimize bir yol çizeceğiz. Bizim için altın kural sahaya çıktığımızda hiçbir zaman mahcup olmamak. Mağlup olabiliriz ama mahcup olmamak önemli. Altın kuralımız bu, yarından itibaren tam takım toplanıyoruz. Ondan sonra hocamızla planımızı yapacağız. Çıktığımız her maçta kendimizi favori görüyorum." yanıtını verdi.

Çağlar, Leicester City'deki geleceğiyle ilgili bir soruyu ise, "Bunlar bugünlük düşüneceğim şeyler değil. Sezon yeni bitti. Kulübüm, milli takımın benim için ne kadar önemli olduğunu biliyor. İlk hedefim burası, burayı hayırlısıyla iyi bir şekilde bitirdikten sonra hep birlikte konuşuruz." şeklinde yanıtladı.

Milli futbolcu, son olarak eski takımı Altınordu'nun Altay ile oynayacağı TFF 1. Lig play-off finali için şu değerlendirmede bulundu:

"Mutlu oluyoruz. Genel olarak da mutluyum iki İzmir takımı finalde. Tabii Altınordu tuttuğumuz takım bu maçta. Çünkü bizi yetiştiren oradaki hocalarımız şu anda da aynı. Başkanımız. Oradan çıktığımız için. Cengiz ile birlikte maçı izleriz. İngiltere'de boş zamanlarımızda denk geldiğinde izliyoruz. Tabii ki finali izleyeceğiz. İnşallah hayırlı bir sonuçla TFF 1. Lig'den şampiyonlukla Süper Lig'e çıkarlar."

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Erzurum ETÜ Atıcılık takımı Mersin’de birinci oldu


Van Spor

Elazığspor’da Sarıgül dönemi sona erdi


Van Spor

Aşkale İbrahim Polat Ortaokulu il müsabakalarında ikincilik elde etti


Van Spor

380 sporcu Okul Sporları Oryantiring Yarışması’nda ter döktü


Van Spor

Çakmur’dan olimpiyat fatihine kutlama


Van Spor

Elazığ’da yarı olimpik yüzme havuzu inşaatı başladı


Van Spor

Fenerbahçe - Galatasaray Derbisi Tarih Yazıyor: İşte 404. Randevunun Tüm Detayları ve İstatistikleri!


Van Spor

Ligde istikrarsız sonuçlar alan Malatya Yeşilyurtspor, zirveden uzaklaşıyor


Van Spor

Başkan Şerifoğulları: "Elazığspor’un yanında olmaya devam edeceğiz"


Van Spor

Milli basketbolcu Melissa Vargas ehliyetini Malatya’dan aldı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 0 - Bucaspor 1928: 1


Van Spor

Bitlis 1916 Futbol Spor Kulübü namağlup yoluna devam ediyor


Van Spor

BAL 2. Grupta Malatyaspor: 1 - Viranşehir Belediyespor: 3


Van Spor

Yeni Malatyaspor sezonu kapattı


Van Spor

Özlem Melek Korkmaz dünya şampiyonu


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 5 - Yeni Mersin İdman Yurdu: 0


Van Spor

Serkan Özbalta: "Özlediğimiz bir galibiyetti"


Van Spor

Mustafa Alper Avcı: "Kırılgan bir yapıya sahibiz"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 4 - İstanbulspor: 0


Van Spor

Olimpiyatlarda Elazığ’ın gururları


Van Spor

Hakkari’de Yıldız Kızlar Voleybol İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ