Milli formayı giyen sporcular, Avrupa üçüncüsü oldu

Bingöl’ün Solhan ilçesinde yaklaşık 1 yıl önce kurulan ve Türkiye’nin bu alandaki ilk şampiyonu olan ‘Solhan Ayak Tenisi Takımı’ sporcularının da içinde yer aldığı milli takım, Avrupa üçüncüsü oldu.

Van Spor 10.04.2022 10:48:45 0
Milli formayı giyen sporcular, Avrupa üçüncüsü oldu
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 10.04.2022 10:48

Bingöl’ün Solhan ilçesinde yaklaşık 1 yıl önce kurulan ve Türkiye’nin bu alandaki ilk şampiyonu olan ‘Solhan Ayak Tenisi Takımı’ sporcularının da içinde yer aldığı milli takım, Avrupa üçüncüsü oldu.

Bingöl’ün Solhan ilçesinde yaklaşık 1 yıl önce kurulan Solhan Ayak Tenisi Takımı, Türkiye’nin bu alandaki ilk şampiyonları olarak tarihe geçmişti. Gösterdikleri başarılarla adından söz ettiren sporcular, Milli Takım daveti alarak Antalya’da düzenlenen Avrupa şampiyonasına katıldı. Şampiyonada Solhan Ayak Tenisi takımı sporcularının da yer aldığı milliler, yarı finalde Moldova’ya 2-1 mağlup olurken, Danimarka’yı setlerde 2-0 yenerek üçüncü oldu. Milli formayı terleten ve önemli bir başarı skalası yakalayan sporcular, Solhan’a dönerek antrenmanlarına yeniden başladı. Solhan kapalı spor salonunda antrenman yapan sporcular, sonbahar aylarında Katar’da düzenlenmesi planlanan Dünya Şampiyonası’nda davet gelmesi durumunda milli formayı giymek istediklerini belirtti.

Turnuvanın ilk karşılaşmasında sakatlanarak turnuvaya devam edemediğini dile getiren sporcu Serdar Demir, “Alanya’da düzenlenen Avrupa Şampiyonası’nda triple men kategorisinde Türkiye olarak üçüncü olduk. Takım arkadaşlarım, Furkan Yayan, Muhittin Ülger, Cumali Kılınç, Turancan Coşkun ve Barış arkadaşımız ile birlikte iyi bir derece elde ettik. İlk defa katıldık bu turnuvaya. Bu turnuvadan sonra Katar’da düzenlenecek Dünya Şampiyonasına da katılmak istiyoruz. İnşallah orada da ülkemizi en iyi temsil edeceğimizi düşünüyoruz. Türkiye’de yeni yaygınlaşmakta olan bu spor Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın bünyesine alındıktan sonra inşallah çok daha iyi yerlere gelecek. Yakın zamanda bu müjdeli haberi de Bakanımız Muharrem Kasapoğlu’ndan bekliyoruz. Ayak tenisi ile birlikte inşallah daha güzel günler göreceğiz” dedi.

“Bu sürece aynı şekilde aynı ciddiyetler devam edeceğiz”

Aktif bir şekilde çalıştıklarını aktaran sporculardan Muhittin Ülger ise “Ayak tenisi Türkiye Şampiyonu olmuştuk. Ayak Tenisi Türkiye Şampiyonu olduktan sonra beş ay bir süreç geçirdik ve bunu verimli bir şekilde Solhan’da spor salonumuzda aktif bir şekilde çalıştık. Avrupa Şampiyonasına gittik. Avrupa Şampiyonası’nda Avrupa üçüncüsü olduk. Bu sporu seviyoruz. Emek çekiyoruz ve bundan sonra tekrar antrenmanlarımıza başladık. Bu sürece aynı şekilde aynı ciddiyetle devam edeceğiz. Gelişmekte Olan Sporlar Federasyonu’na katılmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

Şampiyonadan dönem sporcular, takımın tanıtımında her zaman yanlarında oldukları Solhan İlçe İHA muhabirine milli takımın imzalı formasını hediye etti.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Iğdır’da öğrenciler floor curling ile tanışıyor


Van Spor

Spor Köyü atletizm pisti inşaatına başlandı


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Erzurumspor: 4 - Keçiörengücü: 2


Van Spor

Muş’ta karate antrenmanları hız kesmeden sürüyor


Van Spor

ETÜ 2026 kış oyunlarının şampiyonu oldu


Van Spor

Oltu’ya dev yatırım: Modern spor salonu için imzalar atıldı


Van Spor

Elazığspor’dan seremoni açıklaması


Van Spor

Kars 36 Spor Başkanı Osman Yaşar Uluman görevi bıraktı


Van Spor

24Erzincanspor ailesi iftar sofrasında buluştu


Van Spor

Elazığspor üst üste 2. kez kazandı


Van Spor

Elazığ Valisi Hatipoğlu, iftarda gençlerle buluştu


Van Spor

İstanbul Doğa Sporları Kulübü’nden Süphan Dağı’na kış tırmanışı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Şanlıurfaspor: 0


Van Spor

24Erzincanspor yönetimi iftarda basınla buluştu


Van Spor

Deniz Çınar Doğan taekwondoda Türkiye 3’üncüsü


Van Spor

Elazığ’da amatör maçlar ertelendi


Van Spor

Elazığ’da basketbol bölge şampiyonası sona erdi


Van Spor

Avrupa ve dünya şampiyonu Erivan Barut, mezun olduğu okulda öğrencilerle buluştu


Van Spor

Elazığspor’dan 17 Yaş altı taraftarlara ücretsiz bilet


Van Spor

Elazığ’dan 4 büyük başarı


Van Spor

Erzurum GSK araç filosunu güçlendiriyor


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ