Milli atıcı Ömer Akgün, Tokyo 2020'de madalya hedefliyor

Diyarbakırlı milli atıcı Ömer Akgün, 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda kategorisinde madalya kazanan ilk Türk sporcu olmak istiyor.

Van Spor 12.03.2020 12:48:54 0
Milli atıcı Ömer Akgün, Tokyo 2020
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 12.03.2020 12:48

Ömer Akgün, ağabeylerine özenerek 14 yıl önce başladığı atıcılık sporunda büyük başarılar elde etti.

Türkiye'de düzenlenen çeşitli turnuvalarda 103 kez dereceye giren Akgün, Bakü 2017 İslami Dayanışma Oyunları'nda altın madalya kazandı. Müsabakalarda 18 kez Türkiye rekoru kıran 38 yaşındaki Ömer Akgün, Dünya Şampiyonası'nda dördüncü oldu.

Akgün, son olarak iki hafta önce Polonya'da katıldığı Havalı Silahlar Avrupa Şampiyonası'nda 630.1 puanla hem Türkiye rekoru kırdı hem de erkeklerde havalı tüfek kategorisinde olimpiyat kotasına ulaşan ilk milli sporcu unvanını aldı.

Polonya'daki turnuvanın ardından döndüğü memleketi Diyarbakır'da olimpiyat hazırlıklarına başlayan Akgün, günde 5 saat atış, 5 saat de kondisyon çalışması yapıyor.

"Çok gururluyum"

Ömer Akgün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, özenerek başladığı sporda başarılı olmak için büyük çaba gösterdiğini belirterek, bu sayede katıldığı müsabakalarda 103 madalya kazandığını söyledi.

Olimpiyatlara katılacağı için duyduğu sevinci dile getiren Akgün, "Çok güzel bir duygu, çok gururluyum. İki şeyi çok arzuladım; birincisi olimpiyatlara katılmak, ikincisi ise madalya almaktı. İlk adımı gerçekleştirdim sıra da madalya almak var." dedi.

Tokyo 2020 Olimpiyatları'nda başarılı olmak için hazırlandığını, haftanın 6 günü antrenman yaptığını aktaran Akgün, "Günde 5 saat antrenman yapıp ardından bacaklarımın güçlenmesi için bisiklet sürüyorum. Mardin'e bisiklet ile gidip geliyorum. Ülkemi en iyi şekilde olimpiyatlarda temsil etmeye çalışacağım." ifadelerini kullandı.

Mehmet Demir: "Çok çalışıp, başardı"

Diyarbakır Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Demir ise Ömer Akgün'ün olimpiyata katılmasının önemine işaret ederek, erkeklerde havalı tüfek kategorisinde olimpiyat kotası alan ilk Türk sporcu olduğunu söyledi.

Milli sporcunun bu başarıyı elde etmek için yoğun çalıştığını ifade eden Demir, şöyle konuştu:

"Bu sayede erkekler tüfek müsabakasında Türkiye ilk defa olimpiyatlara gitme hakkı kazandı. Milli sporcumuz daha önce Avrupa şampiyonluğu ve dünya dördüncülüğü gibi büyük başarılar elde etmişti. 2016 olimpiyat kotasını çok küçük puanla kaçırmıştı, çok çalışıp, başardı. İnşallah olimpiyatlarda bayrağımızı dalgalandırıp, büyük başarı gösterecek."

Kurumda atıcılık antrenörü olarak görev yapan 3 kişiden 2'sinin "milli" olduğunu dile getiren Demir, "16'sı milli, 80 sporcumuz var. Spor ve olimpiyat merkezlerindeki sporcularımız gurur verici başarılar elde etti. Başarılı sporcularımızın sayısı artıyor. 2020 yılında spor kenti olarak anılacağız." ifadelerini kullandı.

Abdurrahman Akgün: "Çok hırslanmıştı, sonunda başardı"

Antrenörü ve ağabeyi Abdurrahman Akgün de Ömer'in 52 kez milli formayla uluslararası yarışmalarda Türkiye'yi temsil ettiğini aktardı.

Akgün, "Havalı Silahlar Avrupa Şampiyonası'nda olimpiyat kotası aldı. 2016 Rio Olimpiyatları'na katılmayı kıl payı kaçırmıştı. Bu nedenle çok hırslanmıştı, sonunda başardı. Tokyo Olimpiyatları'nda ülkemizi en iyi şekilde temsil edip, bayrağımızı dalgalandıracağız." şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Başkan Şebin’den, İHA Bölge Müdürü Türkez’e 10. yıl plaketi


Van Spor

Elazığspor, Elazığ’a dönüyor


Van Spor

Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünde büyük gelişim ve dönüşüm


Van Spor

Elazığlı antrenöre milli görev


Van Spor

Malatyalı sporcular Türkiye Şampiyonasına katılmaya hak kazandı


Van Spor

Elazığ Gençlik Spor hentbolda 5’te 5 yaptı


Van Spor

24Erzincanspor kendi evinde Ankaragücü’ne 2-0 yenildi


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Kapadokyaspor: 1


Van Spor

Fenerbahçe, Guendouzi ve Oosterwolde'nin Golleriyle Galatasaray'ı Devirdi ve Süper Kupa'nın Sahibi Oldu!


Van Spor

Erzincan’da Yıldızlar Badminton İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor güçlü bir yapılanmayla yoluna devam edecek


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da yönetim değişikliği


Van Spor

Gençler Güreş Müsabakaları Elazığ’da sürüyor


Van Spor

İnönü Üniversitesi Basketbol takımı şampiyon oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un olağanüstü genel kurul toplantısı yarın yapılacak


Van Spor

Hakkari’de Küçükler Voleybol İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

GSİM 2025’de 540 milyonluk yatırımla rekora koştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi Vakıf Okulları küçük kızlar voleybol takımı il üçüncüsü oldu


Van Spor

Elazığspor’da yeni transferlerin forma numaraları belli oldu


Van Spor

Elazığspor, 4 transferini açıkladı


Van Spor

Çakmur şampiyon atletleri ödüllendirdi


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ