Melih Mahmutoğlu: ABD maçını kazansaydık tarihe geçebilirdik

Fenerbahçe Beko'nun milli oyuncusu Melih Mahmutoğlu, 'ABD mağlubiyeti, Çekya maçını da etkiledi. ABD maçını kazansaydık tarihe geçebilirdik. ABD'yi yenseydik, Çekya maçını da kazanırdık. Kupada çeyrek finale kadar gidebilirdik.' dedi.

Van Spor 26.09.2019 16:53:51 0
Melih Mahmutoğlu: ABD maçını kazansaydık tarihe geçebilirdik
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 26.09.2019 16:53

İSTANBUL (AA) - Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımı'nın milli oyuncusu Melih Mahmutoğlu, "ABD mağlubiyeti, Çekya maçını da etkiledi. ABD'yi yenseydik Çekya maçını da kazanırdık ve 2019 FIBA Dünya Kupası'nda çeyrek final oynayabilirdik." dedi.

Sarı-lacivertli takımın 29 yaşındaki kaptanı, 2019 FIBA Dünya Kupası ve Fenerbahçe Beko'nun yeni sezondaki hedefleri hakkında AA muhabirinin sorularını cevapladı.

A Milli Basketbol Takımı ile Çin'de düzenlenen FIBA Dünya Kupası'nda mücadele eden Melih, gruptan çıkamamalarının üzücü olduğunu belirterek, "ABD mağlubiyeti, Çekya maçını da etkiledi. ABD maçını kazansaydık tarihe geçebilirdik. Bu maç bizim için turnuvanın gidişatını da belirleyecekti. ABD'yi yenseydik, Çekya maçını da kazanırdık. Kupada çeyrek final oynayabilirdik." ifadelerini kullandı.

2019 FIBA Dünya Kupası'nda önemli tecrübeler edindiklerini vurgulayan Melih Mahmutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Gruptan çıkamadık. Maalesef basketbolun içinde bunlar var. Olimpiyat elemeleri için son 2 maçımızı kazanmayı hedefledik. Bu maçlardan birinden galip ayrıldık ve olimpiyat elemelerine katılmaya hak kazandık. A Milli Takım daha iyi işler yapacak. Daha çok turnuvalara katılacak. Önemli olan Türk oyuncuların takımlarında daha fazla süre alıp kendilerini her zaman geliştirmesi. Milli takımda güzel bir kimya var. İnşallah böyle devam eder ve daha büyük başarılar elde ederiz."

"Hedefimiz her zamanki gibi şampiyonluklar"

Melih Mahmutoğlu, Fenerbahçe Beko ile bu sezon tüm kulvarlarda şampiyonluğa ulaşmayı hedeflediklerini kaydetti.

Sarı-lacivertli ekibe kaliteli oyuncuların dahil edildiğini dile getiren milli basketbolcu, "Alışma süreçlerinin fazla olacağını düşünmüyorum. Takıma çok tecrübeli isimler transfer edildi. Hedefimiz her zamanki gibi tüm kulvarlarda şampiyonluk yaşamak olacak. Umarım herkes için sağlıklı ve güzel bir sezon olur." diye konuştu.

"Avrupa Ligi'nde zorlu maçlar olacak"

Melih Mahmutoğlu, bu sezon 18 takımla oynanacak THY Avrupa Ligi'nde zorlu maçlara çıkacaklarını aktardı.

Yeni transferler Nando de Colo, Derrick Williams, Leo Westermann ve Berkay Candan ile daha iyi bir takım olduklarını vurgulayan 29 yaşındaki Melih, "Ancak THY Avrupa Ligi'nde zor bir sezon bizi bekliyor. Zorlu maçlar olacak. Önemli olan bizden isteneni en iyi şekilde sahaya yansıtmak. Sezona en sağlıklı ve verimli bir şekilde başlamayı hedefliyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Digorlu kızlar Türkiye yarı finallerinde Kars’ı temsil edecek


Van Spor

Curling kadın milli takımı, Dünya şampiyonası yolunda


Van Spor

Elazığspor, PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Malatya’ya 4 milyar TL’lik spor yatırımı


Van Spor

Hakkari’de üç bant bilardo heyecanı


Van Spor

Iğdır FK - Bodrum FK maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 2 - Bodrum FK: 3


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk’un burnu kırıldı


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası'nda Kura Çekimi Heyecanı: Çeyrek ve Yarı Final Eşleşmeleri Belli Oldu


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 2 - Ağrı 1970 Spor Kulübü: 2


Van Spor

24Erzincanspor sahasında farklı kazandı: 4-0


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Muğlaspor: 0


Van Spor

Yüksekovalı kayakçılar Türkiye şampiyonasına damga vurdu


Van Spor

Galatasaray, Liverpool'u tek golle devirdi!


Van Spor

Şampiyona çiçekli karşılama


Van Spor

Ağrı’da futbol heyecanı başladı


Van Spor

Elazığ, Floor Curling gençler grup müsabakalarına ev sahipliği yaptı


Van Spor

Hakkâri’de ‘Üç Bant Bilardo Turnuvası’ başladı


Van Spor

Bitlis’te iftar sonrası kayak keyfi


Van Spor

Maden’de 81 yıllık hasret sona erdi


Van Spor

Elazığlı güreşçilerden Türkiye Yarı Finalleri’nde büyük başarı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ