Mehmet Özdilek: “Takımda sakatlıkları devam eden arkadaşlarımız var”

B.B. ERZURUMSPOR TEKNİK DİREKTÖRÜ MEHMET ÖZDİLEK, “SİVASSPOR BU LİGİN GEÇEN SENE ÇOK BAŞARILI OLAN BİR TAKIMI. ÇOK TECRÜBELİ OYUNCULARI, TECRÜBELİ BİR TEKNİK ADAMI VAR. ZATEN OTURMUŞ BİR KADROLARI VAR. ZOR BİR MAÇ OLACAK, SAHA AV

Van Spor 17.09.2020 18:55:30 0
Mehmet Özdilek: “Takımda sakatlıkları devam eden arkadaşlarımız var”
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 17.09.2020 18:55

Süper Lig’in yeni ekiplerinden BB Erzurumspor, hafta sonu evinde karşılaşacağı Demir Grup Sivasspor maçı hazırlıklarını kulüp tesislerinde sürdürdü. B.B. Erzurumspor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, “Sivasspor bu ligin geçen sene çok başarılı olan bir takımı. Çok tecrübeli oyuncuları, tecrübeli bir teknik adamı var. Zaten oturmuş bir kadroları var. Zor bir maç olacak, saha avantajını kullanmak adına tüm mücadelenin içinde olacağız” dedi.

Pazar günü saat 13.30’da Kazım Karabekir Stadyumu’nda gerçekleşecek olan maça sayılı günler kaldı. Hafta sonu oynanacak karşılaşma için dadaşlar çalışmalarında tempo artırdı. Tecrübeli çalıştırıcı Mehmet Özdilek gözetiminde olan futbolcular, antrenmana ısınma hareketleri ile başladı. Kuvvet ve dayanıklılık antrenmanı yapan futbolcular daha sonra kondisyon çalışmaları yaptı. Taktik çalışmaları ile hazırlıklarına hız kazandıran mavi beyazlı ekip, beşli gruplara ayrılarak tek pas top kapma çalışması yaptıktan sonra ise çift kale maç oynadı.

“Takımda fiziksel olarak eksik arkadaşlarımız var”

Lig başlangıçlarının zor olduğunu ifade eden B.B. Erzurumspor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, “Geçen hafta lig başladı, ilk maç deplasmanda. Başlangıçlar zordur, bulun bilincindeydik çok da hazır değildik. Çok eksiğimiz vardı sakat olanlar, hastalıktan dolayı aramızda olmayanlar, bunun yanında geç katılanlar vardı. Bu zorluklara Ankara deplasmanına gittik. Galibiyetle başlamak önemli, oyunun genelinde çok fazla teslim olmadan oyuna hükmetmeye çalışan bir yapımız vardı. Zaman zaman rakibe pozisyon verdik ama deplasmanda girilmesi kadar önemli olan fazla pozisyona girdik. 2-1 daha fazla atabilirdik, son vuruşlarda becerikli değildik ama önemli olan lige galibiyetle başlamaktı. Bu geleceğe güvenle bakma adına önemli. Ama hazır değiliz çok net, fiziksel olarak eksik arkadaşlarımız var” diye konuştu.

“Sakatlıkları devam eden oyuncularımız var”

Bu hafta ligin kadro derinliği olan birbiriyle oynama alışkanlığı yüksek bir takıma karşı Sivas’a karşı oynayacaklarını kaydeden Özdilek, “Onlar da 6-7 tane mevcut kadrolarının üzerine oyuncu takviyesi yaptılar. Kolay bir maç olmayacak. Bakıldığı zaman bizde de Sadiku’nun sakatlığı devam ediyor. Rashad’ın, Murat’ın devam ediyor. Mitchell Donald iki gündür bizle çalışıyor, fiziksel olarak hazır olma şansı yok. Mina, 5-6 gündür bizimle ona bakacağız. Eksiklerimiz var, bunları bahane olarak sunmak değil takım olarak bu mücadelenin içinde oynama arzusuyla, coşkusuyla sahada olacak bir 11 kişi olacak. Amacımız çok fazla dalgalanma yaşamadan ne yaptığını bilen ayakları sağlam yere basarak bu ligi oynamaya çalışan bir takım olacak. Galibiyetle başladık mutluyuz ama lig zor bir lig, iç saha dış saha avantajı kalmadı. Her takım her takıma karşı rahatlıkla oynayabiliyor. Seyirci avantajı gitti. Sadece saha avantajı kaldı ama oda futbol adına avantaj gibi görünmüyor. İyi başladığımız lige sağlıklı devam etmek istiyoruz” dedi.

“Sivas maçı çok zor bir maç olacak”

Takıma çok geç katılan oyuncuların olduğunu belirten Özdilek, “Çok ciddi bir sağlık problemiyle uğraşıyoruz. Her hafta bir oyuncumuzda, çalışanımız da, idari bölümdeki arkadaşlarımızda sıkıntılar çıkıyor. Yarın test olacak neyle karşılaşacağız onu da bilmiyorum. Rakibi çokta hafife almayalım. Sivasspor bu ligin geçen sene çok başarılı olan bir takımı. Çok tecrübeli oyuncuları, tecrübeli bir teknik adamı var. Zaten oturmuş bir kadroları var. Zor bir maç olacak, saha avantajını kullanmak adına tüm mücadelenin içinde olacağız” şeklinde konuştu.

B.B. Erzurumspor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, “Kaleye, ön, kanada 3 oyuncuyu başkanla konuşuyorum. Şartlar neyi gösterecek bakacağız. Eksikliklerimizi gidermek istiyoruz. Bünyemize uyan, bize değer katabilecek, takımın içinde ki ahenk ki çok bozmayacak oyuncuları almaya çalışacağız. Bu saatten sonra bir gerçek var. Transfer yapmak çokta kolay değil. Aklımız da olan bildiğimiz, tanıdığımız oyuncular var, bu süreçlerini takip ediyoruz. Amacımız bu süreci kazanarak kaybetmeden sürdürmek. 40 haftalık periyotta bütün oyuncular şans alacak. Bu maçta sevinmek adına sahada ne yapmamız gerekiyorsa onu yapacağız” açıklamalarında bulundu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor 21 futbolcuyla İstanbul’a gidiyor


Van Spor

Elazığ 1. Amatör kümede 3 takım play-offu garantiledi


Van Spor

Kocaman: "Malatya Yeşilyurtspor’u hak ettiği yerlere taşımak için var gücümüzle çalışıyoruz"


Van Spor

Malatya, Muay Thai Şampiyonası’ndan 25 madalyayla döndü


Van Spor

Hakkari, kış turizmi ve kayakta yükselişte


Van Spor

Yıldız Kadınlar Voleybol İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Fenerbahçe, Göztepe'ye Yenilmezlik İstatistiğini Evinde Kaybetti! Şampiyonluk Yolunda Kritik Puan Erozyonu


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0 - 12 Bingöl Spor: 1


Van Spor

Ağrı’da Muay Thai Rüzgarı Esti


Van Spor

Erzurumlu Akademisyen Doç. Dr. İrfan Kurudirek Avrupa Herkes İçin Spor Birliği Başkanı Seçildi


Van Spor

Hakkarili sporculardan büyük başarı


Van Spor

24Erzincanspor Altınordu’yu 2-0 mağlup etti


Van Spor

Yüksekova’da "Kayaklı Koşu Barış ve Kardeşlik 1. Etap yarışması" heyecanı


Van Spor

Yeşilyurtspor sahasında Bingöl’ü ağırlıyor


Van Spor

Badminton’da Erzincan rüzgârı: 3 şampiyonluk, 1 ikincilik


Van Spor

Ağrı’da Muay Thai Doğu Anadolu Bölge Şampiyonası başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 5 - MKE Ankaragücü: 0


Van Spor

Kayakla Oryantiringde Milli Takım Seçmeleri Refahiye’de yapıldı


Van Spor

Fenerbahçe, Kadıköy'de Aston Villa'ya Geçildi! UEFA Avrupa Ligi'nde Kritik Maçı Kaybetti


Van Spor

Anderson Talisca'ya Brezilya'dan İki Büyük Talip! Corinthians ve Gremio, Yıldızlı Futbolcu İçin Harekete Geçti


Van Spor

Youssef En-Nesyri, Juventus'a Transfer Oldu! İtalyan Devinden Fenerbahçe'ye 5 Milyon Euro Teklif


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ