Malatya’da Amatör Spor Haftası başladı

Gençlik Ve Spor Bakanlığı İle Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu Tarafından Ortaklaşa Düzenlenen ‘’amatör Spor Haftası’’ Malatya’da Renkli Görüntülerle Başladı.

Van Spor 8.10.2019 13:40:32 0
Malatya’da Amatör Spor Haftası başladı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 08.10.2019 13:40

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu tarafından ortaklaşa düzenlenen ‘’Amatör Spor Haftası’’ Malatya’da renkli görüntülerle başladı.

Malatya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Malatya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (MASKF) tarafından gerçekleştirilen organizasyon kapsamında Kernek Meydanından başlayıp Kanal Boyundan devam ederek Atatürk Anıtına kadar yürüyüş gerçekleştirildi.

Türk Bayrağı, ‘‘Amatör Spor Haftası’’ yazılı pankart ile davul ve zurna eşliğinde gerçekleştirilen yürüyüşe Malatya Gençlik ve Spor İl Müdürü Ebu Bekir Kayhan, Şube Müdürleri, İlçe Müdürleri, Antrenörler, çok sayıda sporcu ve vatandaşlarda katıldı. Yürüyüşün ardından Atatürk Anıtının önünde Saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından haftanın önemine ilişkin bir konuşma yapan İl Müdürü Ebu Bekir Kayhan “Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Federasyonunun ortaklaşa düzenlediği Amatör Spor Haftası tüm Türkiye’de olduğu gibi Malatya’da da büyük heyecan ve coşkuyla kutlanıyor.

Amatör Spor Haftası adından da anlaşılacağı üzere İlimizde de sportif faaliyetler ile farkındalık oluşturarak insanların düzenli fiziksel aktivite alışkanlığına özendirilmesi, spora yeni başlayan çocukların müsabaka tecrübesi kazanması ve buna yönelik müsabakalar düzenlenmesi, başarılı sporcularımızın halkımıza tanıtılması, yeni bireylerin spora kazandırılması amacıyla düzenlenmiştir.

1 Hafta boyunca düzenlediğimiz Amatör Spor Haftası Etkinlikleri çerçevesinde insanlarımızın spora kazandırılmasını özelikle de çocuklarımızın spora başlamalarını sağlamak en önemli hedeflerimiz olacaktır.

Sporun herkes tarafından yapılması ve bir alışkanlık haline getirilmesi gerekmektedir. Gençlerimizin aynı zamanda da zararlı alışkanlıklardan uzak tutulmasını sağlayacak en güzel araçtır.

Spor; Birleştirici güçtür, dayanışmadır. Bu güç ve dayanışmanın üstesinden gelemeyeceği hiçbir zorluk yoktur. Geleceğimiz olan çocuklarımızın hayatlarını sağlıklı ve zararlı alışkanlıklardan arınmış olarak garanti altına alabiliriz.

Bu çerçevede gençlerimizin bağlı oldukları kulüplerin sayılarını artırılmalı, başarılı sporcularımızın rol model olabilecek örneklerimizi tanıtmalı spor bilinci ve kültürünün oluşturulması öncelikli hedeflerimiz olacaktır.

Bu vesile ile Amatör Spor Haftası Etkinlikleri boyunca yapılacak olan müsabakalarda görev alacak, tüm sporcularımıza, antrenörlerimize, ve diğer paydaşlarımızı tebrik ediyor, başarılar diliyorum ‘’ dedi. İl Müdürü Ebu Bekir Kayhan’ın konuşmasının ardından Fırat Gençlik Merkezi Halk Oyunları ekibi gösterisinin ardından tören sona erdi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Ünilig kış oyunlarında Atatürk Üniversitesi rüzgârı


Van Spor

Rize’de çifte şampiyonluk: Oltulu Erhan Şahin Azerbaycan yolcusu


Van Spor

Oltu’da yeni öğretmenevinin temelleri açılıyor


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor, Diyarbekir Spor’u ağırlayacak


Van Spor

Ata sporu cirit Erzincan’da yaşatılıyor


Van Spor

Elazığspor’da Erkan Sözeri dönemi


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk affedildi


Van Spor

ÜNİLİG Muay Thai Türkiye Şampiyonası’nda BEÜ zirvede


Van Spor

Elazığ’da 9 bin öğrenciye yetenek taraması yapılacak


Van Spor

Ağrı Spor Lisesi öğrencilerinden Türkiye şampiyonasında başarı


Van Spor

Elazığspor’da Adem Çağlayan dönemi sona erdi


Van Spor

Erzurum GSİM’den ‘Fırsatları eşitliyoruz’ projesi


Van Spor

Elazığ’da geleneksel ezgilerle büyük rekabet


Van Spor

Oltu’da 6 köprülük dev yatırım hayata geçiyor


Van Spor

Hakkari’de Vatan Tepesi’ne zorlu kış tırmanışı


Van Spor

Oltulu taekwondocular Erzurum’dan madalyayla döndü


Van Spor

Kovancılarspor, Bölgesel Amatör Lig’e yükseldi


Van Spor

12 Bingölspor, seyircisiz maçta rakibini 7-1 mağlup etti


Van Spor

Bulanık Kopspor evinde kazandı


Van Spor

Erzincan 1. Amatör Küme’de yeni sezon heyecanı başladı


Van Spor

Türkiye şampiyonu Erzincan’dan


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ