Madrid'de Şampiyonlar Ligi finali fırsatçılığı

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Tottenham ile Liverpool arasında oynanacak final maçına ev sahipliği yapan İspanya'nın başkenti Madrid'de konaklama fiyatları yüzde 200'den fazla arttı.

Van Spor 30.05.2019 12:37:02 0
Madrid
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 30.05.2019 12:37

MADRİD (AA) - UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Tottenham ile Liverpool arasında 1 Haziran Cumartesi günü Atletico Madrid Kulübüne ait Wanda Metropolitana Stadı'nda oynanacak final maçı öncesinde otel odası ve günlük kiralık ev fiyatlarında rekor artış dikkati çekti. Madrid Otelciler Derneğinin verilerine göre kentteki otellerin doluluk oranı yüzde 90 olurken, Airbnb gibi turistik amaçlı günlük ev kiralama hizmeti veren internet sitelerinde bu oranının yüzde 65 olduğu görüldü.

Özellikle stadyuma yakın oturan çok sayıda Madridli final maçını fırsata dönüştürerek, bir odasını veya evini günlük kiraya çıkardı. İnternetteki ilanlarda, bir evde tek odada gecelik konaklama fiyatının kişi başı 500 avro olduğu, aylık kirası bin 200 avro civarında olan bir evin ise maç dolayısıyla günlük 4 bin 600 avroya kiralık verilmesi dikkati çekti.

70 bin İngiliz taraftarın Madrid'e gelmesi bekleniyor

Öte yandan final maçı dolayısıyla yaklaşık 70 bin kadar İngiliz taraftarının cuma gününden itibaren Madrid'e gelmesi bekleniyor. Final maçına ev sahipliği yapmanın Madrid kentine sağlayacağı ekonomik katkının ise 100 milyon avrodan fazla olacağı iddia ediliyor.

Karaborsada bilet fiyatları 10 bin avroya kadar çıkıyor

Bu arada karaborsada karşılaşmanın bilet fiyatlarının 10 bin avroya kadar çıktığı belirtiliyor.

Diğer yandan Madrid kent merkezi Şampiyonlar Ligi final maçı etkinliklikleri için hazırlandı. Mayor Meydanı ve Sol Meydanı başta olmak üzere kent merkezindeki önemli noktalara Şampiyonlar Ligi ile ilgili figürler konuldu. Mayor Meydanı'ndaki Turizm Kültür Merkezi'ne konulan Şampiyonlar Ligi kupası da halkın ziyaretine açıldı.

Final maçı dolayısıyla Madrid kentinde ulusal, yerel ve özel polisin yanı sıra jandarmanın da olduğu binden fazla güvenlik görevlisi görev yapacak.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Kopspor maçı ertelendi


Van Spor

Bitlisli taekwondocu Nurcihan Ekinci’nin hedefi 2032 Paralimpik Oyunları


Van Spor

Furkan Akar’dan tarihi madalya


Van Spor

Zirvede fark açılıyor! Galatasaray 10 kişilik Başakşehir'e fark attı


Van Spor

Rize'yi tek golle geçtiler! Karadeniz derbisi Trabzonspor'un!


Van Spor

Eren Stadyumu’nda kar temizliği


Van Spor

Iğdır FK’da teknik direktörlük görevine Hikmet Karaman getirildi


Van Spor

Elazığspor’da 3 sakat, 1 cezalı


Van Spor

Erzincanlı sporcular Havalı Silahlar Coşkun Abiş Kupası’ndan derecelerle döndü


Van Spor

Erzincan Anadolu Lisesi badmintonda Türkiye ikincisi oldu


Van Spor

Kars Emniyet Futbol takımı Doğu Anadolu Şampiyonu oldu


Van Spor

Iğdır FK’de Kenan Koçak dönemi sona erdi


Van Spor

Fenerbahçe’nin Süper Lig’de namağlup serisi 26. haftada bitti


Van Spor

Digorlu kızlar Türkiye yarı finallerinde Kars’ı temsil edecek


Van Spor

Curling kadın milli takımı, Dünya şampiyonası yolunda


Van Spor

Elazığspor, PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Malatya’ya 4 milyar TL’lik spor yatırımı


Van Spor

Hakkari’de üç bant bilardo heyecanı


Van Spor

Iğdır FK - Bodrum FK maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 2 - Bodrum FK: 3


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk’un burnu kırıldı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ