Konyaspor'u orta saha oyuncuları sırtlıyor

Süper Lig'de küme düşme riski yaşayan ve kritik bir sezon geçiren Konyaspor, gol yollarında yaşadığı sıkıntıyı orta saha oyuncuları ile giderdi.

Van Spor 15.07.2020 13:32:04 0
Konyaspor
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 15.07.2020 13:32

KONYA (AA) - Süper Lig'de bu sezon topladığı 33 puanla 14. sırada yer alan ve ligin en az gol atan 2 takımından biri olan Konyaspor'da, atılan 30 golün yarısından fazlası orta saha oyuncularından geldi.

Yeşil-beyazlı ekipte, 32 haftalık süreçte atılan 30 gole en büyük katkıyı orta saha oyuncusu Farouk Miya 8 golle yaptı. Bosna Hersekli Deni Milosevic ise 5 golle takıma destek verdi.

Diğer orta saha oyuncuları Ömer Ali Şahiner 4, Marko Jevtovic 3, Levan Shengelia, Jens Jonsson ve Amir Hadziahmetovic ise birer gol attı.

Sağ bek Nejc Skubic'in 2 golle katkı sunduğu takımına, forvetlerden Riad Bajic 3, Erdon Daci ise tek golle katkıda bulunabildi. Sezonun ikinci yarısında takıma dahil olan golcü Rogerio Thuram ise gol atma becerisi gösteremedi. Sezonun ilk yarısındaki Fenerbahçe karşılaşmasında ise Serdar Aziz kendi kalesine gol atmıştı.

"Konyaspor'a her zaman inandık"

Konyaspor Kulübü Basın Sözcüsü Güven Öten, AA muhabirine, Konyaspor'un bu sezon yaşadığı inişli çıkışlı süreci anlattı.

Yönetim, teknik heyet ve takım olarak son ana kadar pes etmeyeceklerinin altını çizen Öten, "İnanan insanlar, sonuna kadar inandıkları için mücadele eden kişilerdir. Biz de her zaman Konyaspor'a inandık ve buna ne kadar inandığımızı Medipol Başakşehir karşılaşmasında da gösterdik." dedi.

"Lig birincisi takıma karşı inanmış bir takımın neler yapabileceğini gördük"

Güven Öten, sezon başından beri yaşanan şanssızlıkların yanı sıra problemli ve hakem hatalı maçların da azımsanamayacak derecede olduğunu söyledi.

Konyaspor'un şu an hak ettiği yerde olmadığını savunan Öten, şöyle devam etti:

"Teknik direktörümüz Bülent Korkmaz, Medipol Başakşehir karşısına çıkardığı kadrosu kendi takdiridir. Değişik bir kadroyla çıktı. Ancak tercihlerinin ne kadar isabetli olduğu hem sahada hem de skorda görüldü. Rakibimiz malum lig birincisi ve ayrıca şampiyonluğunu ilan etmeye yakın bir takım. Dolayısıyla zorlu bir maç olacağı önceden belliydi. Ancak bizim için rakibin önemi yok. Bizim için önemli olan; bizim nasıl oynayacağımız ve motivasyonumuzun nasıl olduğuydu. Sahada, gerçekten iyi motive olmuş ve inanmış bir takım gördük. Öyle olunca da Konyasporlu futbolcuların neler yapabileceğini görmüş olduk. Hakkımızla bir galibiyet aldık. Konyaspor'un uzun zaman aradan sonra en gollü maçı oldu. Belki de oyun zevki en yüksek maçlarından biri oldu."

Öten, ligi çok kritik iki maçla tamamlayacaklarını hatırlatarak, "İnşallah o maçlara da aynı inançla çıkıp Konyasporumuzu ligde bırakmak için son ana kadar mücadele edeceğiz. Önceki açıklamalarımızda da belirttiğimiz gibi; Konyaspor ligde kalacaktır. Biz inandık, takım inandı. Taraftar da inansın. İnşallah bu inanç ve azimle ligde kalacağız. Belki zor ve sıkıntılı bir sene oldu. Ancak kalan iki maçımızı da kazanarak sezonu tamamlayıp ligde kalacağımıza biz inanıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

- Süper Lig'de küme düşme riski yaşayan ve kritik bir sezon geçiren Konyaspor, gol yollarında yaşadığı sıkıntıyı orta saha oyuncuları ile giderdi
- Orta saha oyuncuları Farouk Miya 8, Milosevic 5, Ömer Ali Şahiner 4, Jevtovic 3, Shengelia, Jonsson ve Hadziahmetovic birer golle, atılan 30 gole katkı sunarken, yeşil-beyazlı ekibin forvetleri ise sadece 4 gol atabildi
- Konyaspor Kulübü Basın Sözcüsü Güven Öten:
- "Teknik direktörümüz Bülent Korkmaz, Medipol Başakşehir karşısına çıkardığı kadrosu kendi takdiridir. Değişik bir kadroyla çıktı. Ancak tercihlerinin ne kadar isabetli olduğu hem sahada hem de skorda görüldü"

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor U16 Ligi’nde şampiyon oldu


Van Spor

Iğdır FK - Sivasspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Sivasspor: 1


Van Spor

Aşkale voleybolda il ikincisi oldu


Van Spor

Ağrı Spor Lisesi hentbolda Türkiye yarı finallerine yükseldi


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Atmaktan çok, kaçırdıklarımızı sorgulamalıyız"


Van Spor

Elazığ’da gençlik merkezleri ile gelecek inşa ediliyor


Van Spor

Karslı dağcılardan Kars’a Spor Tırmanış hakemliği


Van Spor

Oltu Anadolu Lisesi voleybolda finalde


Van Spor

Yeni Malatyaspor 3. Lig’e düştü


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Kulübü’nden hakem raporuna sert tepki


Van Spor

Elazığspor yönetimi, İskenderunspor maçının biletlerini ücretsiz dağıtacak


Van Spor

Elazığspor, Türkiye’de bu sezonun en çok gol atan takımı


Van Spor

Bakan Yardımcısı Eminoğlu, Muş’ta sporun geleceğini gençlerle konuştu


Van Spor

Başkan Dal, "Bahis sürecinde altı oyuncumuz ceza aldı"


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ